SF26 63

Üstün
4-5 günlük bir tatil planım var, uçak bileti için Aralık ayı oldukça ucuz gözüktü gözüme, o yüzden o ay üstünden hesap yapmayı planlıyorum.
LETSHUOER S12 Ultra ve low profile bir boom arm almayı planlıyorum. Onun dışında eve birkaç hediye daha alacağım. Tahminim burası için ortalama 12.000 TL civarı ayırmam gerekecek.
Yemek için birkaç yeri gözüme kestirmiştim, özellikle Wagyu işinde sertifikası olan birkaç mekânı denemeye niyetim var. Dolayısıyla 3.5-4 civarı da buraya ayırmayı düşünüyorum.
Kalacak yerle ilgili ciddi bir bilgisizliğim olduğu için burası oldukça muamma, ayrıca Japonya'da hat ile ilgili bilgim 0. Dolayısıyla burasıyla ilgili ciddi bir desteğe ihtiyacım var.
Toplam 4-5 günlük bir tatil için ortalama düşündüğüm bütçe 65.000 TL civarı olacak. Sizce bu bütçe yeterli mi?

Rahat olmak açısından en az 100.000₺ ayrılmalı.
Öyle rahat seven biri değilim, rahat biraz batar bana. Zaten gün boyu gezeceğim için kalacak yere sadece yatmak için gideceğim.
Uçak bileti ve alacağım şeyler toplam 50K civarı tutacak. Yemek/iletişim/kalacak yer için 15K yeterli olur diye düşündüm ben.

Öyle rahat seven biri değilim, rahat biraz batar bana. Zaten gün boyu gezeceğim için kalacak yere sadece yatmak için gideceğim.
Uçak bileti ve alacağım şeyler toplam 50K civarı tutacak. Yemek/iletişim/kalacak yer için 15K yeterli olur diye düşündüm ben.

Biletleri nereden alıyorsunuz? Biz de yakın zamanda gitmeyi planlıyoruz. Açıkçası bu ayırdığımız bütçeye kişi başı 150.000 TL gibi bir bütçe ayırdık. Ayrıca bizim bileti alacağımız firma THY dışında olmaz, çünkü tek yön aktarmasız gidiyor. Aktarmalı ile uğraşamayız. 4 ila 8 saat arası bir aktarma söz konusu olabiliyor. THY fiyatlarını biliyorsunuz; sadece gidiş 50.000 TL küsur tutuyor. Onun dışında Etihad Airways firmasına baktık, o daha uygun 33 bin küsure denk geliyor fakat aktarmalı.

Uçak bileti alırken en önemli bakacağınız kısım aktarmalar olsun. Aktarma süresi çok uzunsa zaten 1 gününüz yolda geçiyor. Bunun dönüşünüde hesaplayın. Normalde gidiş geliş sadece 60 ila 70 bin TL arası tutabilir. Ayırdığınız 65.000 TL haliyle az gelebilir, bütçeyi attırmanızda fayda var.

Hali zaten çok gezmeyi seven birisine benziyorsunuz, oraya gittiğinizde oranın para birimine döviz tarafına giderek Türk lirasını onların para birimine çevirmeniz gerekecek. Diyelim hesabınızda 100.000 TL var. Bunun 50.000 TL'sini orada bozdurun misal. Çünkü yeme/içme gibi gideceğiniz yerlerde fiyat değişikliği de olabilir. Çok pahalı mekana giderseniz sorunda yaşarsınız bütçe anlamında.

Canınız illaki Japonya'ya gitmişken Elektronik mağazalarını gezmek isteyeceksiniz. Türkiye'de olmayan belki bir ürün görüp hoşunuza gidip, o ürünü almak isteyeceksiniz. Onun içinde bütçeyi epey attırmanız lazım.

Ayrıca tek başınıza gitmeniz önerilmez. Japonca bilginiz gerçi vardır diye tahmin ediyorum oradakilerin çoğu İngilizce bilmeyebiliyor. En azından zorlanmayacak, anlayacak şekilde Japonca bilmeniz şart, gerçi zorlansanız bile çeviri size yardımcı olur. Bizim yanımızda Japonca bilen birisi olduğu için en azından oraya gittiğimizde zorluk çekmeyiz.

Ayrıca aralık ayı için bilet fiyatlarına enuygun ve oBilet kısmına baktığımda THY bilet fiyatı aktarmasız 48,000 TL olarak ve en düşük aktarmalı Thai Airways İnternational görünüyor, oda 27,268 TL. Tabii gideceğiniz saati bilemem. Ben sadece gördüğümü söyledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biletleri nereden alıyorsunuz? Bizde yakın zamanda gitmeyi planlıyoruz. Açıkçası bu ayırdığımız bütçeye kişi başı 150.000 TL gibi bir bütçe ayırdık. Ayrıca bizim bileti alacağımız firma THY dışında olmaz, çünkü tek yön aktarmasız gidiyor. Aktarmalı ile uğraşamayız. 4 ila 8 saat arası bir aktarma söz konusu olabiliyor. THY fiyatlarını biliyorsunuz; sadece gidiş 50.000 TL küsur tutuyor. Onun dışında Etihad Airways firmasına baktık, o daha uygun 33 bin küsure denk geliyor fakat aktarmalı.

Uçak bileti alırken en önemli bakacağınız kısım aktarmalar olsun. Aktarma süresi çok uzunsa zaten 1 gününüz yolda geçiyor. Bunun dönüşünüde hesaplayın. Normalde gidiş geliş sadece 60 ila 70 bin TL arası tutabilir. Ayırdığınız 65.000 TL haliyle az gelebilir, bütçeyi attırmanızda fayda var.

Hali zaten çok gezmeyi seven birisine benziyorsunuz, oraya gittiğinizde oranın para birimine döviz tarafına giderek Türk lirasını onların para birimine çevirmeniz gerekecek. Diyelim hesabınızda 100.000 TL var. Bunun 50.000 TL'sini orada bozdurun misal. Çünkü yeme/içme gibi gideceğiniz yerlerde fiyat değişikliği de olabilir. Çok pahalı mekana giderseniz sorunda yaşarsınız bütçe anlamında.

Canınız illaki Japonya'ya gitmişken Elektronik mağazalarını gezmek isteyeceksiniz. Türkiye'de olmayan belki bir ürün görüp hoşunuza gidip, o ürünü almak isteyeceksiniz.

Ayrıca tek başınıza gitmeniz önerilmez. Japonca bilginiz gerçi vardır diye tahmin ediyorum oradakilerin çoğu İngilizce bilmeyebiliyor. En azından zorlanmayacak, anlayacak şekilde Japonca bilmeniz şart, gerçi zorlansanız bile çeviri size yardımcı olur. Bizim yanımızda Japonca bilen birisi olduğu için en azından oraya gittiğimizde zorluk çekmeyiz.

Ayrıca aralık ayı için bilet fiyatlarına enuygun ve oBilet kısmına baktığımda THY bilet fiyatı aktarmasız 48,000 TL olarak ve en düşük aktarmalı Thai Airways İnternational görünüyor, oda 27,268 TL. Tabii gideceğiniz saati bilemem. Ben sadece gördüğümü söyledim.
Skyscanner kullanıyorum bilet alırken, aktarma çilesini çekebilirim. %50 fazla ödemektense 8-12 saatlik delayler bana koymaz.
Çok gezmeyi seven biri değilim, gezmek istersem gezerim.
Japonya'ya gitme sebebim hem kafa tatili hem de almak istediğim ürünler zaten. Yoksa 35K bileti öldürseler vermem yani.
Japonya'da A1-A2 İngilizce yaygın, bu yüzden çok sorun yaşamam. Kaldı ki translator kullanabilirim.

1 pizza 12-15$ arasıdır domuz yağsız bulgogili. Günde 2 tane yesen x4 gün = 110$ civarı para yapar en az 5000TL.

Kalma yeri gecelik 500TL ye de var 10.000TL ye de var tabi bütçe sıkıntı olduğundan lüks otel düşünmüyoruz;

tokyooooooooooo.webp

5 gün boyunca 1000TL desek taban fiyata 5000TL otel fiyatı + 5000TL yemek = 10.000 (Sadece yemek ve kalma)

Bir bu kadar daha emin ol sağda solda harcayacağın paradır. Yanına alacağın eşyaları kast etmiyorum hani kulaklık falan demişsin oradan Türkiye'ye getireceğin elektronik eşyalar değil sağda solda oturursun canın bir şey çeker veya tuhaf bir şey görürsün denemek istersin ne bileyim bir mekana gireceksindir paralıdır. Telefrik tarzı şeylere binersin öyle ya da böyle 10.000 daha gider.

En az, alacağın eşyalar ve bilet hariç 450-500$ olması lazım yanında minimum tutar olarak.

Eğer uçak altı bagaj hakkı varsa, yanınızda gıda malzemesi götürebilirsiniz ancak Japonya'nın gümrük mevzuatı konusunda bir bilgim yok.
Ben, yurt dışı gezim sırasında, bu şekilde günde bir öğünden bazı günler ise iki öğünden tasarruf etmiştim. Bu sayede, bütçe açısından baya rahatladım. Denemek istediğim veya denenmesi mutlaka önerilen gıdaları da denedim ve bu konuda da geri kalmadım.

Uçak bileti konusunda da Ucuzauçak sitesini kontrol etmenizi öneririm. Güzel fırsatlara denk gelebilirsiniz. Örneğin: İstanbul Tokyo | Osaka Uçak Bileti - Ucuza Uçak (Aralık ayındaki 6 gün aralıklı bileti kontrol ettiğimde, fiyatını 31k civarında gördüm.)

Son düzenleme:
Domuz yagi mevzusuna dikkat edersen isin biraz zor daha cok tavuk ve deniz mahsulu yemeye bak derim ama dedigim gibi yaga dikkat et bence. Garip bir yag kullaniyor Asya taraflari. Bir de konaklamayi ucuza kapsul otellerde cozebilirsin yaninda mutlaka kulak tikaci gotur ama.