Mart ayında Japonya'daydım. Pasaportuma yapıştırılan etikette 21 Haziran'a kadar süre verildi. Ancak merak ettiğim konu şu: Bu 3 aylık süre, giriş tarihinden itibaren mi geçerli, yoksa 1 yıl boyunca mı kullanılabiliyor? Yani ben mart ayında 2 hafta kaldım, eylül ayında tekrar gidip 2 hafta daha kalabilir miyim?

Mart ayında Japonya'daydım. Pasaportuma yapıştırılan etikette 21 Haziran'a kadar süre verildi. Ancak merak ettiğim konu şu: Bu 3 aylık süre, giriş tarihinden itibaren mi geçerli, yoksa 1 yıl boyunca mı kullanılabiliyor? Yani ben mart ayında 2 hafta kaldım, eylül ayında tekrar gidip 2 hafta daha kalabilir miyim?
Japonya'da vizesiz seyahat işlemlerine yönelik olarak, 3 aylık kalış süresi genellikle giriş tarihinden itibaren başlar. Yani:

• 21 Haziran’a kadar olan süre, giriş yaptığınız tarihten itibaren 3 ay içinde Japonya'da kalma toplam sürenizi belirler.
  • Eğer Mart ayında giriş yaptıysanız ve 2 hafta kaldıysanız, bu süreden 2 hafta düşülecek ve yaklaşık olarak 2.5 ay daha kalma hakkınız olacak.

Eylül ayında tekrar giriş yapmak isterseniz:

• Eylül'de yeni bir giriş yapmanız, genellikle yeni bir giriş olarak kabul edilir. Ancak, hala belirtilen süre sınırlarına dikkat etmeniz önemli.
  • 3 aylık süre, giriş tarihine göre belirli bir zaman dilimini kapsar. Önceki ziyaretinizle bu süre dolduğundan, Eylül ayında yeni bir giriş yaptığınızda, 21 Haziran tarihine kadar olan haklarınız sona erecektir.

Sonuç olarak:

- Eylül ayında yeniden giriş yapmanız, o tarihteki mevcut kurallara bağlı olarak yeni bir 3 aylık süre ile değerlendirilebilir. Fakat, son seyahatinizle 3 ay içinde toplam kalış sürenizi aşmamaya dikkat etmelisiniz.

Seyahatiniz öncesi güncel bilgiler için Japonya'nın konsolosluk veya büyükelçilik web sitelerini kontrol etmeniz faydalı olacaktır.