Atalante

Başarılı
Merhaba, yakın zamanda Japonya'ya gideceğim. Gitmişken kendime ve isteyen birkaç kişiye saat getirmeyi düşünüyorum. Toplamda iki kişi gideceğiz ve 6 tane saat getireceğim gibi duruyor. Kişisel kullanım olmasına rağmen gümrüğe takılabiliyormuş. Bunların gümrükte ticari olarak gözükmemesi için nasıl önlem alabilirim. Deneyimi olanlar aktarabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük risk. Çıkışta gümrük çevirip çantaları cihaza bırakmanızı isterse tamamen memurun insiyatifine kaldınız. Kol saatleri artık ucuz değil, kolunuzda bile getirseniz servet değerinde.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Açıkçası aklıma gelen yöntem, biri bir koluma diğeri diğer koluma bir tanesi de sırt çantasında olacak şekilde getirmek. Kutuları da bavulda tutmak. Ama bu yöntem ne kadar geçerli olur bilmiyorum.
Ek olarak bilmediğim bir konu da yurt dışına giden kişiler illaki 3 saat ile de gidiyorlardır diye düşünüyorum. Bu insanlara da oradan aldın muamelesi yapılmaz mı o zaman.

Merhaba, yakın zamanda Japonya'ya gideceğim. Gitmişken kendime ve isteyen birkaç kişiye saat getirmeyi düşünüyorum. Toplamda iki kişi gideceğiz ve 6 tane saat getireceğim gibi duruyor. Kişisel kullanım olmasına rağmen gümrüğe takılabiliyormuş. Bunların gümrükte ticari olarak gözükmemesi için nasıl önlem alabilirim. Deneyimi olanlar aktarabilir mi?
Dmax gümrük muahafaz türkiye yayınını izledinizmi bilmiyorum, 3 adet yemek krema sosu alı konuldu.
2 adet saç kurutma makinesi dyson alı konuldu, üstelik savcılığa sevkedildi kişi.

Bu dediğiniz adetler ticari olarak görülür artık.