L4ck3y

Uzman
Yakın zamanda arkadaşlarımın Japonya'ya gitme planı var ve ben de onlar hazır gitmişken PS5 Pro aldırtmak istiyorum fakat buraya getirirken üstüne binecek vergilerle burdaki fiyatlardan farkı olur mu, vergi iadesi alabilir miyim gibi konular hakkında net bir bilgi bulamadım. Japonya'dan almak veya direkt olarak herhangi bir ülkeden almak mantıklı mı yoksa hiç uğraşmayıp burda ithalatçı garantili almak mı daha mantıklı?

Yakın zamanda arkadaşlarımın Japonya'ya gitme planı var ve ben de onlar hazır gitmişken PS5 Pro aldırtmak istiyorum fakat buraya getirirken üstüne binecek vergilerle buradaki fiyatlardan farkı olur mu, vergi iadesi alabilir miyim gibi konular hakkında net bir bilgi bulamadım. Japonya'dan almak veya direkt olarak herhangi bir ülkeden almak mantıklı mı yoksa hiç uğraşmayıp burada ithalatçı garantili almak mı daha mantıklı?

Şahsi ürün için vergi olmaması lazım, ancak bir tane alacaksanız böyle.

Kişi kendisi için 1 adet'e kadar getirebiliyor vergisiz hatta havaalanında dönüşte, vergi iadesi alıyor fişiyle birlikte.

Kişi kendisi için 1 adet'e kadar getirebiliyor vergisiz hatta havaalanında dönüşte, vergi iadesi alıyor fişiyle birlikte.
Vergi iadesi konusunu chat gpt ye sordum ne kadar doğru bilmiyorum ama dediğine göre Japonya'da vergi iadesini ürünü aldığımız mağzadan pasaport vs göstererek alıyormuşuz Avrupa'daki gibi havaalanında değilmiş

Geçen ay Japonya’daydım kasada pasaportuyla birlikte vergi iadesi alınıyor. 1 adet getirecekse gümrükte sorun olmuyor.
Hocam durumlarda biraz değişiklik oldu bizzat ben kendim çin üzerinden aktarmalı gidicem fakat şu kabine sokma durumları nasıl oluyor siz nasıl götürdünüz? Kutusuyla beraber kabine sokabiliyor muyum veya direkt olarak alt bagajda mı gitmesi gerekiyor pro alacağım çünkü. Çin aktarmalılarda alt bagajda olduğunda sıkıntı çıkarıyorlar mı? Veya direkt ürünü kutusundan çıkarıp çantaya ? yanıma alsam daha mı sağlıklı olur yoksa daha mı şüpheli gözükür

Hocam durumlarda biraz değişiklik oldu bizzat ben kendim çin üzerinden aktarmalı gidicem fakat şu kabine sokma durumları nasıl oluyor siz nasıl götürdünüz? Kutusuyla beraber kabine sokabiliyor muyum veya direkt olarak alt bagajda mı gitmesi gerekiyor pro alacağım çünkü. Çin aktarmalılarda alt bagajda olduğunda sıkıntı çıkarıyorlar mı? Veya direkt ürünü kutusundan çıkarıp çantaya ? yanıma alsam daha mı sağlıklı olur yoksa daha mı şüpheli gözükür
O havayolunun ve istasyonun kuralına bağlıdır. Ben Kuveyt’ten almıştım sadece kutuyu uçak içine almamışlardı kabin bagajım da yoktu. Uçak altına da naylona sarılı olmadan gönderemiyordunuz. O konuda bir bilgim yok maalesef.