Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KozmosunDelisi

Başarılı
JBL Quantum 100 model kulaklığı satın aldım. Kutusunu açtığımda tek jaklı olduğunu gördüm. Kasamda bir adet mikrofon bir adet de kulaklık girişi mevcut. Kulaklık girişine taktığımda kulaklığın kendi mikrofonu çalışmıyordu. Ben de internetten kulaklık mikrofon ayırıcı kablo sipariş ettim. Kablo geldi denediğimde seslerin kulaklığın mikrofonundan değil sol kulaklıktan alındığını fark ettim. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı anlayamadım. Realtek Audio Console ayarlarım bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-22 184140.webp
    Ekran görüntüsü 2024-07-22 184140.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 129
  • Ekran görüntüsü 2024-07-22 184152.webp
    Ekran görüntüsü 2024-07-22 184152.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 116
Çözüm
Bunu tam anlayamadım ama ayırıcı kablolarda kabloların iyice oturduğundan emin olun. Hem bilgisayara, hem de ayırıcıya.

Ses kaydedici uygulamasında denediğimde kulaklığın mikrofonuna konuşunca sesler kısık ve cızırtılı geliyor kulaklığı kafamdan çıkarıp sol kulaklığa doğru konuşunca normal mikrofondan gelmesi gereken, temiz cızırtısız bir ses geliyor. Kabloların oturduğundan eminim.

Bir yerde kablolar karışmış. Dönüştürücüdür muhtemelen.
Mikrofon ile hoparlör özünde aynı şey. Ters takınca tam verim alınmasa da işlevini yerine getirebiliyor. Birisi hareketi elektriğe çevirirken diğeri elektriği harekete çeviriyor.