Axer Reis

Çalışkan
Yer
Sarıyer
Herkese merhaba, jilet kıl kesme işini bilmeden hoppa diye kıl kesmeye çalıştım iyi gidiyordum sonra jilet kesti işte kanamasını durdurmaya çalıştım falan ne yapmalıyım :D

Derin bir şey değildir herhalde. Peçete ile bir süre bastırın, durur. Durmuyorsa ama az ise sarabilirsiniz. Evdeki sağlık malzemesi durumuna göre peçete + kağıt bant veya sargı bezi + yapışıp ortalığı leş gibi bırakmayan medikal bant is görür. Varsa antiseptik kullanabilirsiniz.

Fazla ise daha fazla ve sıkı sargi. Daha iyi iyileşme için 50 tür kremden berhangi biri.

Cok daha fazla ise dikiş.

Cok derin bir kesik degilse buz yeter. Uzerine basili tutun, surtmeyin ki pihtilassin.

Derin bir şey değildir herhalde. Peçete ile bir süre bastırın, durur. Durmuyorsa ama az ise sarabilirsiniz. Evdeki sağlık malzemesi durumuna göre peçete + kağıt bant veya sargı bezi + yapışıp ortalığı leş gibi bırakmayan medikal bant is görür. Varsa antiseptik kullanabilirsiniz.

Fazla ise daha fazla ve sıkı sargi. Daha iyi iyileşme için 50 tür kremden berhangi biri.

Cok daha fazla ise dikiş.

Peçete ile buz tutuyordum zaten. o kadar değil orta ama az

Bu forumda bir gun sah damarim kesildi acil ne yapmaliyim tarzi bir konu gorursem sasirmayacagim :D Jiletle kesmissin dostum uzerine pecete tutup kan kesildikten sonra temiz suyla yikayip krem surdukten sonra yara bandiyla kapatacaksin fazla yapilacak bir sey yok yani.

Bu forumda bir gun sah damarim kesildi acil ne yapmaliyim tarzi bir konu gorursem sasirmayacagim :D Jiletle kesmissin dostum uzerine pecete tutup kan kesildikten sonra temiz suyla yikayip krem surdukten sonra yara bandiyla kapatacaksin fazla yapilacak bir sey yok yani.
aynılarını kendim yaptım da yara bandında hala kanarsa diye hala buz tutuyorum :D

Baticon veya benzeri bir antiseptik çözeltici ile o kanayan yeri iyice temizle ( mikrop kapmaması amacıyla.) Yara küçük ise yara bandı ile kapat. Uzunca bir yara ise sargı bezi ile kapatmanı tavsiye ederim. Kolonya kullanma hem canını fazlasıyla yakarsın hem de kanın pıhtılaşıp kabuk tutmasını geciktirir.