Detaylar
Kim cevapladı?Bir şey yapmayacaksın.
- Makaleler
- 3
Derin bir şey değildir herhalde. Peçete ile bir süre bastırın, durur. Durmuyorsa ama az ise sarabilirsiniz. Evdeki sağlık malzemesi durumuna göre peçete + kağıt bant veya sargı bezi + yapışıp ortalığı leş gibi bırakmayan medikal bant is görür. Varsa antiseptik kullanabilirsiniz.
Fazla ise daha fazla ve sıkı sargi. Daha iyi iyileşme için 50 tür kremden berhangi biri.
Cok daha fazla ise dikiş.
Fazla ise daha fazla ve sıkı sargi. Daha iyi iyileşme için 50 tür kremden berhangi biri.
Cok derin bir kesik degilse buz yeter. Uzerine basili tutun, surtmeyin ki pihtilassin.
Derin bir şey değildir herhalde. Peçete ile bir süre bastırın, durur. Durmuyorsa ama az ise sarabilirsiniz. Evdeki sağlık malzemesi durumuna göre peçete + kağıt bant veya sargı bezi + yapışıp ortalığı leş gibi bırakmayan medikal bant is görür. Varsa antiseptik kullanabilirsiniz.
Peçete ile buz tutuyordum zaten. o kadar değil orta ama az
Omerta Silenzio
Başarılı
Bepanthol veya vazelin sür kesilen yere.Peçete ile buz tutuyordum zaten. o kadar değil orta ama az
Derin olsaydı muhtemelen panik olup daha farkli bir konu açacağını varsayıyorum. Biraz peşete ve buz tut, kanama durur kendi kendine.
Görkem Say
Üstün
Bu forumda bir gun sah damarim kesildi acil ne yapmaliyim tarzi bir konu gorursem sasirmayacagim
Jiletle kesmissin dostum uzerine pecete tutup kan kesildikten sonra temiz suyla yikayip krem surdukten sonra yara bandiyla kapatacaksin fazla yapilacak bir sey yok yani.
aynılarını kendim yaptım da yara bandında hala kanarsa diye hala buz tutuyorumBu forumda bir gun sah damarim kesildi acil ne yapmaliyim tarzi bir konu gorursem sasirmayacagimJiletle kesmissin dostum uzerine pecete tutup kan kesildikten sonra temiz suyla yikayip krem surdukten sonra yara bandiyla kapatacaksin fazla yapilacak bir sey yok yani.
Baticon veya benzeri bir antiseptik çözeltici ile o kanayan yeri iyice temizle ( mikrop kapmaması amacıyla.) Yara küçük ise yara bandı ile kapat. Uzunca bir yara ise sargı bezi ile kapatmanı tavsiye ederim. Kolonya kullanma hem canını fazlasıyla yakarsın hem de kanın pıhtılaşıp kabuk tutmasını geciktirir.