18150

Becerikli
Hoca, müzik dünyasında bazı adamlar var ki, yeri doldurulmaz. Joey Jordison da onlardan biriydi. Slipknot'u Slipknot yapan adamlardan biriydi. Sadece bateri çalmıyordu, adeta makine gibiydi; grubun kalp atışıydı resmen. Adam sahnede baterinin üstünde uçuyordu, bildiğin canavar gibi çalıyordu. Teknik, hız, güç... Hepsi vardı. Öyle sıradan bir baterist değildi, resmen efsane bir bateristti. Metal camiasında Joey gibi adam zor bulunur hoca; o seviye gerçekten başka bir seviye. Ama gel gör ki, hastalandıktan sonra resmen kapının önüne koydular. Üç kuruşluk bir açıklamayla geçiştirdiler. Hoca, Joey gibi bir davulcuyu bulmak kolay mı? Ne kadar yeni baterist alırlarsa alsınlar, Joey'nin verdiği hissiyatı, ruhu bir daha kimse veremedi, veremeyecek de. Canlı performanslarda da, yeni albümlerde de o eksiklik fena hissediliyor zaten. Joey sahnede sadece bateri çalmıyordu, sahneye hükmediyordu resmen. Kısacası, Joey'ye yapılan ayıp büyük. Mekânı cennet olsun. Böyle efsane bir baterist bir daha gelmez; Slipknot da eski Slipknot olmaz, net!

Bir de utanmadan "madde bağımlısı, alkol bağımlısı" diye bahane buldular hoca. Adamın aslında ciddi bir sinir sistemi hastalığı vardı, güçsüzleşiyordu, enstrüman tutamıyordu. Yani mevzu bağımlılık falan değil, adam bildiğin hastaydı. Ama ne yaptılar? Hastalığı bahane edip göz göre göre kovdular.
O yüzden Slipknot’a da bu konuda içimde bi kırgınlık var, sırf "imaj bozulmasın" diye kendi kurucu üyelerine bile sahip çıkmadılar... Yazık ettiler!

Joey'den alıntı:

Herkes benim bir uyuşturucu veya alkol bağımlısı olduğumu düşündü. Ama ben akut enflamatuar nöromiyelopati hastalığına yakalanmıştım. Bacaklarımı oynatamıyordum, davul bile çalamıyordum. Ama bu bağımlılıkla ilgili değildi; ciddi bir sağlık problemiydi.

Son düzenleme:
  • Canlı performanslarında eksikliği hissedilmiyor,
  • Asıl ondan sonra gelen Jay Weinberg'in kovulması çok saçmaydı,
  • Bunların yerine gelen ve Sepultura efsanesi Eloy Casagrande ikisinden daha teknik ve sert bir davulcu,
  • Joey'in hastalığını biliyor ve tedavisinin olmadığını biliyorsundur inşallah,
  • Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur.

Abi o herifin yeri tutmaz zaten, adam öyle bir imaj oluşturmuş ki nu metal sevmememe rağmen slipknot hayranıyım, Slipknot'un imajını joey yarattı (shawn ve paul daha önceden birtakım denemeler yapıyordu ama grup asıl kimliğini joey geldikten sonra buldu. 'slipknot' adını da bizzat joey jordison önerdi, aşağıya da kendi elleri ile çizdiği logoyu bırakayım)

1745860520710.webp

Slipknot'un bu kadar tutmasının, sağlam bir imajının olmasının tek sebebi joey babadır, grup şu anki bütün popularitesini joey Baba'ya borçludur.

• Canlı performanslarında eksikliği hissedilmiyor,
  • Asıl ondan sonra gelen Jay Weinberg'in kovulması çok saçmaydı,
  • Bunların yerine gelen ve Sepultura efsanesi Eloy Casagrande ikisinden daha teknik ve sert bir davulcu,
  • Joey'in hastalığını biliyor ve tedavisinin olmadığını biliyorsundur inşallah,
  • Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur.
Hoca, eyvallah yazmışsın da, Joey'nin olayını öyle “canlı performans eksikliği yok” diye hafifletecek bir mesele değil bence. Joey sadece teknik bir davulcu değildi ki, o sahneye ruh katıyordu; Slipknot'un deliliğini, o kaosu o taşıyordu. Teknik desen eyvallah, Eloy manyak bir davulcu, makine gibi çalıyor, Jay de fena değildi ama Joey'nin enerjisi başka bir seviye, hocam. Ayrıca, Joey'nin hastalığını bilmeyen yok artık; adam zaten açık açık açıkladı. İstese o hastalıkla bile başka bir şekilde desteklenebilirdi. Ama bunlar hasta adama sırt çevirdi, mevzu teknik çalmak değil, adamı satmak. Sonuç olarak, kim gelirse gelsin, Joey'nin kattığı o ruhu katamıyorlar; isterse 10 Eloy gelsin. Slipknot'un sahne duruşunda hâlâ o boşluk hissediliyor, hoca.

Abi o herifin yeri tutmaz zaten, adam öyle bir imaj oluşturmuş ki nu metal sevmememe rağmen slipknot hayranıyım, Slipknot'un imajını joey yarattı (shawn ve paul daha önceden birtakım denemeler yapıyordu ama grup asıl kimliğini joey geldikten sonra buldu. 'slipknot' adını da bizzat joey jordison önerdi, aşağıya da kendi elleri ile çizdiği logoyu bırakayım)

Eki Görüntüle 144419

Slipknot'un bu kadar tutmasının, sağlam bir imajının olmasının tek sebebi joey babadır, grup şu anki bütün popularitesini joey Baba'ya borçludur.
Hoca, o logo var ya, resmen Slipknot'un ham ruhunu taşıyor. O zamanlar nasıl bir kafa yapısındalarsa, Joey onu direkt çizime aktarmış. Sadece davulcu değilmiş adam, grubun karakterini de oluşturmuş resmen. Şimdi ailesi paylaşınca bir garip oldum, sanki geçmişe ışınlandım. Gittiği yerde huzurludur umarım, çünkü bu dünyaya çok sağlam iz bıraktı. Böyle adam.

Adam çalamayacak kadar hasta, hâlâ gelmişsin sırt çevirdiler falan diyorsun. Hastalıktan davulculuğu bırakan tek adam Joey değil güzel kardeşim. Çalamıyorsa tabi ki bırakacak ya da kovulacak, bundan daha doğal bir şey yok.

Slipknot'ı Slipknot yapan net Corey Taylor'dır. Mick ve James de iyi gitaristtir fakat onların çaldığı şeyleri ve davul partilerini çalabilen davulcu çok net çıkabilir. Corey çok özel bir ses.

Adam çalamayacak kadar hasta, hâlâ gelmişsin sırt çevirdiler falan diyorsun. Hastalıktan davulculuğu bırakan tek adam Joey değil güzel kardeşim. Çalamıyorsa tabi ki bırakacak ya da kovulacak, bundan daha doğal bir şey yok.
Hoca, bak şimdi, tamam, hastaydı, eyvallah; kimse ona bir şey demiyor zaten. Ama mesele sadece "hasta oldu, bıraktı" değil ki. Adam hayatını Slipknot'a adamış, grubun ana damarlarından biri. Hastaysa sahip çıkılır, kovulmaz. En azından bir veda, bir onurlandırma yapılırdı; o da yoktu. O yüzden insanlar "sırt çevirdiler" diyor. Yoksa kimse Joey'in hasta haline "hadi sahneye çık" demezdi zaten. Bunu da bir düşün bence, selamlar. 🤘

Hoca, Joey yerine bir anda Lars Ulrich'yi düşündüm de, bu Slipknot'ın sonu olurdu. :hehehe: :hehehe: :hehehe:

Hoca, bak şimdi, tamam, hastaydı, eyvallah; kimse ona bir şey demiyor zaten. Ama mesele sadece "hasta oldu, bıraktı" değil ki. Adam hayatını Slipknot'a adamış, grubun ana damarlarından biri. Hastaysa sahip çıkılır, kovulmaz. En azından bir veda, bir onurlandırma yapılırdı; o da yoktu. O yüzden insanlar "sırt çevirdiler" diyor. Yoksa kimse Joey'in hasta haline "hadi sahneye çık" demezdi zaten. Bunu da bir düşün bence, selamlar. 🤘

Hoca, Joey yerine bir anda Lars Ulrich'yi düşündüm de, bu Slipknot'ın sonu olurdu. :hehehe: :hehehe: :hehehe:

Dostum bilmiyorum yaşın kaç ama benim hayatım müzikle geçti ve geçiyor. Ayrıca müzik öğretmeniyim yaşım 30'u geçti. Sahnelere de çıkıyorum. Metallica ile büyüdük. Metallica'nın tarzı farklı, Slipknot'ın farklı. Lars mükemmel bir davulcu değil ama Metallica'yı Metallica yapan ve dünya devi yapan Lars'tır. Bunun teknik bilgisini anlatmam uzun sürer. Her şeyin bir olayı var. Jay bana göre Joey'i hiç aratmadı partisyon olarak. İkisi de sağlam davulcuydu. Demek ki bulunabiliyormuş. Lars örneğini neden verdin anlamadım o yüzden.