Hoca, müzik dünyasında bazı adamlar var ki, yeri doldurulmaz. Joey Jordison da onlardan biriydi. Slipknot'u Slipknot yapan adamlardan biriydi. Sadece bateri çalmıyordu, adeta makine gibiydi; grubun kalp atışıydı resmen. Adam sahnede baterinin üstünde uçuyordu, bildiğin canavar gibi çalıyordu. Teknik, hız, güç... Hepsi vardı. Öyle sıradan bir baterist değildi, resmen efsane bir bateristti. Metal camiasında Joey gibi adam zor bulunur hoca; o seviye gerçekten başka bir seviye. Ama gel gör ki, hastalandıktan sonra resmen kapının önüne koydular. Üç kuruşluk bir açıklamayla geçiştirdiler. Hoca, Joey gibi bir davulcuyu bulmak kolay mı? Ne kadar yeni baterist alırlarsa alsınlar, Joey'nin verdiği hissiyatı, ruhu bir daha kimse veremedi, veremeyecek de. Canlı performanslarda da, yeni albümlerde de o eksiklik fena hissediliyor zaten. Joey sahnede sadece bateri çalmıyordu, sahneye hükmediyordu resmen. Kısacası, Joey'ye yapılan ayıp büyük. Mekânı cennet olsun. Böyle efsane bir baterist bir daha gelmez; Slipknot da eski Slipknot olmaz, net!
Bir de utanmadan "madde bağımlısı, alkol bağımlısı" diye bahane buldular hoca. Adamın aslında ciddi bir sinir sistemi hastalığı vardı, güçsüzleşiyordu, enstrüman tutamıyordu. Yani mevzu bağımlılık falan değil, adam bildiğin hastaydı. Ama ne yaptılar? Hastalığı bahane edip göz göre göre kovdular.
O yüzden Slipknot’a da bu konuda içimde bi kırgınlık var, sırf "imaj bozulmasın" diye kendi kurucu üyelerine bile sahip çıkmadılar... Yazık ettiler!
Joey'den alıntı:
Herkes benim bir uyuşturucu veya alkol bağımlısı olduğumu düşündü. Ama ben akut enflamatuar nöromiyelopati hastalığına yakalanmıştım. Bacaklarımı oynatamıyordum, davul bile çalamıyordum. Ama bu bağımlılıkla ilgili değildi; ciddi bir sağlık problemiydi.
Bir de utanmadan "madde bağımlısı, alkol bağımlısı" diye bahane buldular hoca. Adamın aslında ciddi bir sinir sistemi hastalığı vardı, güçsüzleşiyordu, enstrüman tutamıyordu. Yani mevzu bağımlılık falan değil, adam bildiğin hastaydı. Ama ne yaptılar? Hastalığı bahane edip göz göre göre kovdular.
O yüzden Slipknot’a da bu konuda içimde bi kırgınlık var, sırf "imaj bozulmasın" diye kendi kurucu üyelerine bile sahip çıkmadılar... Yazık ettiler!
Joey'den alıntı:
Herkes benim bir uyuşturucu veya alkol bağımlısı olduğumu düşündü. Ama ben akut enflamatuar nöromiyelopati hastalığına yakalanmıştım. Bacaklarımı oynatamıyordum, davul bile çalamıyordum. Ama bu bağımlılıkla ilgili değildi; ciddi bir sağlık problemiydi.
Son düzenleme: