Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Google Fotoğraflar'dan indirdiğim 50 GB'lik fotoğraf ve videolar JSON dosyasıyla beraber indi. Fotoğrafların tarihi yeni gözüküyor fakat JSON dosyasını Notepad++ ile açınca orijinal bilgileri gözüküyor. Bu bilgileri görüntü dosyasına nasıl entegre edebilirim? Bilgilerden kastım tarih, çekilen kamera vb.

1705144886694.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Exiftool diye bir uygulama buldum. Mantığını anladim. CMD üzerinden Modifikasyon tarihini JSON dosyasından alıp dosyaya aktarıyor. Ama tam istediğim şey değil, bana kamera bilgileri vs de lazım. Sanırım bunla yapmak mümkün ama kodlama bilmediğimden çok cahil kalıyorum. Ayrıca dünyada bunla uğraşan tek kişi benim sanırım :D

15 Ocak edit:
Arkadaşlar sorunumu çözebildim hatta bunun hakkında rehber yaptım. Konu onaylanınca linkini de paylaşırım.

Onaylanmış şöyle bırakayım linki:

Merhaba arkadaşlar. Google Fotoğraflar'dan indirdiğim 50 GB'lik fotoğraf ve videolar JSON dosyasıyla beraber indi. Fotoğrafların tarihi yeni gözüküyor fakat JSON dosyasını Notepad++ ile açınca orijinal bilgileri gözüküyor. Bu bilgileri görüntü dosyasına nasıl entegre edebilirim? Bilgilerden kastım tarih, çekilen kamera vb.

Eki Görüntüle 9689

Bunun icin programlama bilgisi gerekiyor, cunku bildigim kadariyla bunu otomatik yapan bir program yok. Keza olsa bile sizin aldiginiz dosyanin formatiyla birebir uyumlu olmasi gerekir, ki o da pek olasi degil.

Programlama bilginiz var ise Python'da suna benzer bir sey ile yapabilirsiniz:

Python:
import json
import piexif
from datetime import datetime
from PIL import Image

# Function to convert timestamp to EXIF format
def to_exif_datetime(timestamp):
    return datetime.fromisoformat(timestamp).strftime("%Y:%m:%d %H:%M:%S")

# Load JSON data
with open('your_json_file.json', 'r') as file:
    data = json.load(file)

for item in data:
    filename = item['filename']
    created_at = item['created_at']
    updated_at = item['updated_at']

# Load the image
    img = Image.open(filename)

# Convert timestamps to EXIF format
    exif_created_at = to_exif_datetime(created_at)
    exif_updated_at = to_exif_datetime(updated_at)

# Prepare EXIF data
    exif_dict = {"Exif": {piexif.ExifIFD.DateTimeOriginal: exif_created_at,
                          piexif.ExifIFD.DateTimeDigitized: exif_updated_at}}

exif_bytes = piexif.dump(exif_dict)

# Save the image with updated EXIF data
    img.save(filename, exif=exif_bytes)

Bunun icin programlama bilgisi gerekiyor, cunku bildigim kadariyla bunu otomatik yapan bir program yok. Keza olsa bile sizin aldiginiz dosyanin formatiyla birebir uyumlu olmasi gerekir, ki o da pek olasi degil.

Programlama bilginiz var ise Python'da suna benzer bir sey ile yapabilirsiniz:

Python:
import json
import piexif
from datetime import datetime
from PIL import Image

# Function to convert timestamp to EXIF format
def to_exif_datetime(timestamp):
    return datetime.fromisoformat(timestamp).strftime("%Y:%m:%d %H:%M:%S")

# Load JSON data
with open('your_json_file.json', 'r') as file:
    data = json.load(file)

for item in data:
    filename = item['filename']
    created_at = item['created_at']
    updated_at = item['updated_at']

# Load the image
    img = Image.open(filename)

# Convert timestamps to EXIF format
    exif_created_at = to_exif_datetime(created_at)
    exif_updated_at = to_exif_datetime(updated_at)

# Prepare EXIF data
    exif_dict = {"Exif": {piexif.ExifIFD.DateTimeOriginal: exif_created_at,
                          piexif.ExifIFD.DateTimeDigitized: exif_updated_at}}

exif_bytes = piexif.dump(exif_dict)

# Save the image with updated EXIF data
    img.save(filename, exif=exif_bytes)
Hocam peki bunu otomatik bilgileriyle beraber indirmek mümkün mü Google Fotoğraflar'dan? Bu konuda biraz takıntılıyım da :D

Windows'un belirttiği tarih resim ile ilgili değil, dosyanın sizin bilgisayarınızdaki oluşturulma ve modifiye tarihidir. Yani 11-12 Ocakta bu dosyaları bilgisayarınıza indirmişsiniz falan demek istiyor. Resim ile ilgil bilgiler Details adlı sekmenin altında olur, eğer o sekme boş ise exif bilgisi fotoğrafa girilmemiş demektir, JSON ile fotoğrafları birleştirmek için "Metadata Fixer" gibi programlar kullanabilirsiniz.

Windows'un belirttiği tarih resim ile ilgili değil, dosyanın sizin bilgisayarınızdaki oluşturulma ve modifiye tarihidir. Yani 11-12 Ocakta bu dosyaları bilgisayarınıza indirmişsiniz falan demek istiyor. resim ile ilgil bilgiler details adlı sekmenin altında olur, eğer o sekme boş ise exif bilgisi fotoğrafa girilmemiş demektir, JSON ile fotoğrafları birleştirmek için "metadata fixer" gibi programlar kullanabilirsiniz.

Hayır, değiştirilme tarihi kısmında asıl kısmını göstermesi lazım normalde. Dediğim gibi, details kısmı boş. Program öneriniz için teşekkürler deneyeceğim. Örneğimi göstereyim:

1705176851216.webp

1705176868853.webp

Ayrıca teşekkür ederim program için, tam istediğim şeye benziyor. Umarım paralı çıkmaz. İşime yararsa uygulama için çözüm seçeceğim.
1705176989387.webp

Haydaa hiçbir iş düzgün gitmez mi? Şimdi de bu hata için yeni konu açma zamanı.

1705177218194.webp

Hocam tahmin ettiğim gibi paralıymış ya, benzer ücretsiz bir program öneriniz var mı? @Lumity

1705177394354.webp

24 dolar ya bu para verilir mi buna? Sanırım ömür boyu lisansmış keşke abonelik olsaydı.

Dosya Ekleri

• 1705176864845.webp
    1705176864845.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Hayır, değiştirilme tarihi kısmında asıl kısmını göstermesi lazım normalde. Dediğim gibi, details kısmı boş. Program öneriniz için teşekkürler deneyeceğim. Örneğimi göstereyim:

Eki Görüntüle 9915

Eki Görüntüle 9917

Ayrıca teşekkür ederim program için, tam istediğim şeye benziyor. Umarım paralı çıkmaz. İşime yararsa uygulama için çözüm seçeceğim.
Eki Görüntüle 9918

Haydaa hiçbir iş düzgün gitmez mi? Şimdi de bu hata için yeni konu açma zamanı.

Eki Görüntüle 9919

Hocam tahmin ettiğim gibi paralıymış ya, benzer ücretsiz bir program öneriniz var mı? @Lumity

Eki Görüntüle 9920

24 dolar ya bu para verilir mi buna? Sanırım ömür boyu lisansmış keşke abonelik olsaydı.

bedava olarak bu var ama nasıl yapacağanız konusunda türkçe bir kaynak yok, bence hiç bulaşmayın direk jsonları silin atın

Exiftool diye bir uygulama buldum. Mantığını anladim. CMD üzerinden Modifikasyon tarihini JSON dosyasından alıp dosyaya aktarıyor. Ama tam istediğim şey değil, bana kamera bilgileri vs de lazım. Sanırım bunla yapmak mümkün ama kodlama bilmediğimden çok cahil kalıyorum. Ayrıca dünyada bunla uğraşan tek kişi benim sanırım :D

15 Ocak edit:
Arkadaşlar sorunumu çözebildim hatta bunun hakkında rehber yaptım. Konu onaylanınca linkini de paylaşırım.

Onaylanmış şöyle bırakayım linki:

Son düzenleme:
Çözüm