Hiç kendileri ile alışveriş yapmadım, fakat yeşil forum da cayma hakkı ile ilgili tüketicilerin sorun yaşadığını görmüştüm. Güvenilirdir ürünü gönderirler buraya kadar sıkıntı yok. Ama ben olsam almazdım.
Detaylar
Kim cevapladı?Thanos
Üstün
Orayı okumak yerine direkt ben size sorayım, kutusu açılan ürünleri ilk 15 gün içerisinde iade alıyor musunuz? Benim bildiğim kabul etmiyorsunuz. Yeşil forum da ben gördüğümden söylüyorum kutusu açılan ürünü iade almıyorsanız, benim için pek de güvenilir bir firma değilsiniz.
Cevap çok net, kutusu açılmış, montajı yapılmış, diğer deyişle kullanılmış ürün cayma hakkı kapsamında değerlendirilmez. Güvenilirlik ölçütü bizim için bu değildir. Bu tüketici kanunu gereğidir.Orayı okumak yerine direkt ben size sorayım, kutusu açılan ürünleri ilk 15 gün içerisinde iade alıyor musunuz? Benim bildiğim kabul etmiyorsunuz. Yeşil forum da ben gördüğümden söylüyorum kutusu açılan ürünü iade almıyorsanız, benim için pek de güvenilir bir firma değilsiniz.
Sizin montaj yaptığınız ürünü farklı bir kişiye "sıfır" diye satmayacağımıza göre ?
Sadece ayıplı malın iadesi yapılır ki bu 14 gün sınırları kapsamında değildir
Thanos
Üstün
Cevap çok net, kutusu açılmış, montajı yapılmış, diğer deyişle kullanılmış ürün cayma hakkı kapsamında değerlendirilmez. Güvenilirlik ölçütü bizim için bu değildir. Bu tüketici kanunu gereğidir.
Sizin montaj yaptığınız ürünü farklı bir kişiye "sıfır" diye satmayacağımıza göre?
Sadece ayıplı malın iadesi yapılır ki bu 14 gün sınırları kapsamında değildir![]()
Hangi tüketici kanunun da kutusu açılmış, montajı yapılmış, ürünlerin iadesinin alınamayacağı belirtilmiş? Kaynak iletir misiniz? Böyle bir durum yoktur. İnternetten alınan ürünlere zaten kutuyu açıp deneyelim diye, cayma hakkı tanınmıştır. Ben yasanın etikliğini tartışmıyorum ben tüketici'ye verilen hakkı tartışıyorum şu an sizinle. Siz Internet'ten satış yapıyorsanız, kutusu açılmış ürünü iade almayı da göze alıyorsunuz demektir. Şu an forum da zaten bu mesajınızla çoğu kişinin güvenini sarsmış bulunmaktasınız.
Cevap çok net, kutusu açılmış, montajı yapılmış, diğer deyişle kullanılmış ürün cayma hakkı kapsamında değerlendirilmez. Güvenilirlik ölçütü bizim için bu değildir. Bu tüketici kanunu gereğidir.
Sizin montaj yaptığınız ürünü farklı bir kişiye "sıfır" diye satmayacağımıza göre?
Sadece ayıplı malın iadesi yapılır ki bu 14 gün sınırları kapsamında değildir![]()
Montajı yapılan ürünü sıfır diye satamayacağınız konusuna gelirsek, sayın yetkili o sizin sorununuz tüketici'nin değil evet Firma'ya zararı var mı var. Ben bunu kabul ediyorum. Ama sonuçta devlet memuru değilsiniz ticaret yapıyorsunuz kazanmakta var, kaybetmekte var.
Sizin herhangi bir şekilde kanıtınız var mı bilmiyorum ama ben size hemen bir kanıt sunayım alo 175 hattını müsait bir zamanınız da arayın. Deyin ki ben böyle böyle satıcıyım cayma hakkı kapsamın da, kutusu açılmış ürünleri ben kabul etmiyorum deyin. Onlar zaten size kanun hakkında bilgi verirler. Daha konuyu tartışalım diyorsanız buyurun ben buradayım, herhangi bir yere kaçmıyorum. Ama kazanamayacağınız bir tartışmanın, tartışmasına devam etmek ne kadar mantıklı orası meçhul.
Son düzenleme:
Hangi tüketici kanunun da kutusu açılmış, montajı yapılmış, ürünlerin iadesinin alınamayacağı belirtilmiş? Kaynak iletir misiniz? Böyle bir durum yoktur. İnternetten alınan ürünlere zaten kutuyu açıp deneyelim diye, cayma hakkı tanınmıştır. Ben yasanın etikliğini tartışmıyorum ben tüketici'ye verilen hakkı tartışıyorum şu an sizinle. Siz Internet'ten satış yapıyorsanız, kutusu açılmış ürünü iade almayı da göze alıyorsunuz demektir. Şu an forum da zaten bu mesajınızla çoğu kişinin güvenini sarsmış bulunmaktasınız.
Montajı yapılan ürünü sıfır diye satamayacağınız konusuna gelirsek, sayın yetkili o sizin sorununuz tüketici'nin değil evet Firma'ya zararı var mı var. Ben bunu kabul ediyorum. Ama sonuçta devlet memuru değilsiniz ticaret yapıyorsunuz kazanmakta var, kaybetmekte var.
Sizin herhangi bir şekilde kanıtınız var mı bilmiyorum ama ben size hemen bir kanıt sunayım alo 175 hattını müsait bir zamanınız da arayın. Deyin ki ben böyle böyle satıcıyım cayma hakkı kapsamın da, kutusu açılmış ürünleri ben kabul etmiyorum deyin. Onlar zaten size kanun hakkında bilgi verirler. Daha konuyu tartışalım diyorsanız buyurun ben buradayım, herhangi bir yere kaçmıyorum. Ama kazanamayacağınız bir tartışmanın, tartışmasına devam etmek ne kadar mantıklı orası meçhul.
Tartışmaya girmeyeceğiz, aynı konu bu forumun kopyası olan diğer forumda geçmiş yıllarda tartışılmıştı oradan takip edilebilir.
Biz ticari kazanç sağlamak için satış yapıyoruz, kişilerin ürünlerimizi alıp beğenmeyip iade etmesi için değil. Elbette arızalı ürünler veya münferit farklı durumlar olabilir, bu hususta da yardımcı olduğumuz yüzlerce müşterimiz olmuştur. İnsan davranışı genelde iyi şeyleri aktarmayıp kötü şeyleri yazdığı için bunları belgelemek bizim için imkansız malesef.
İstatistik bilimine güveniyoruz, doğru yoldayız, binlerce satıştan sadece iki adet şikayet var platform başvurusu oluşmuş. (zaten detaylar incelendiğinde sorun olmadığı anlaşılmaktadır.) Bu bizim açımızdan başarıdır. Elbet bireysel olarak farklı yorumlanabilir.
Tüketici kanununa gelecek olursak tartışmalı onlarca maddesi mevcut ve revize edilmesi şart (ötelenip duruyor).
Şöyle konuyu sonlandıralım.
İade Politikalarımız Hakkında - Amazon Müşteri Hizmetleri
Amazon ve bunun yanı sıra Amazon.com.tr sitesindeki Pazaryeri Satıcılarımız teslim tarihini izleyen 30 gün içinde birçok ürünün iadesini kabul eder. Geçerli koşulları bu sayfada bulabilirsiniz.
www.amazon.com.tr
"Ürünlerin cayma hakkı dahilinde iade alınabilmesi için;
- Satın alınan ürünün orijinal kutusunda ve zarar görmemiş olması,
- Tüm tamamlayıcı aksesuarları ile birlikte olması,
- Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler (Montaj vb.)"
Trendyol Kolay İade Paketleme Standartları - Trendyol
Kalın sağlıcakla,
İbrahim Göksoy
Başarılı
@Jumbum bence siz bu forum işlerini bırakın yapamıyorsunuz. Burada müşterilerle zıtlaşıp tartışmak değil onlarla bir şekilde hemfikir olup güven kazanmanız lazım. Gelecekte potansiyel müşteri olan benim bile şu anda size karşı bir ön yargım oluştu, bunu bir düşünmeniz lazım. Benim gibi bu yazıyı yıllar boyu bütün internet sektörü görüp okuyacak Google her arayıp bu sayfaya girdiğinde millet bu siteden alışveriş yapayim mi diye düşünürken artık yapmayayım diye düşünecek. Çok berbat bir reklam oldu sizin için. Çok yazık. 
Thanos
Üstün
Tartışmaya girmeyeceğiz, aynı konu bu forumun kopyası olan diğer forumda geçmiş yıllarda tartışılmıştı oradan takip edilebilir.
Biz ticari kazanç sağlamak için satış yapıyoruz, kişilerin ürünlerimizi alıp beğenmeyip iade etmesi için değil. Elbette arızalı ürünler veya münferit farklı durumlar olabilir, bu hususta da yardımcı olduğumuz yüzlerce müşterimiz olmuştur. İnsan davranışı genelde iyi şeyleri aktarmayıp kötü şeyleri yazdığı için bunları belgelemek bizim için imkansız maalesef.
İstatistik bilimine güveniyoruz, doğru yoldayız, binlerce satıştan sadece iki adet şikayet var platform başvurusu oluşmuş. (zaten detaylar incelendiğinde sorun olmadığı anlaşılmaktadır.) Bu bizim açımızdan başarıdır. Elbet bireysel olarak farklı yorumlanabilir.
Tüketici kanununa gelecek olursak tartışmalı onlarca maddesi mevcut ve revize edilmesi şart (ötelenip duruyor).
"Her ürünü aldığınız koşullarda iade etmeniz gerektiğini lütfen göz önünde bulundurun. Diğer bir deyişle yeni ürünlerin yeni, kullanılmamış ve eksiksiz olarak iade edilmesi gerekmektedir."İade Politikalarımız Hakkında - Amazon Müşteri Hizmetleri
Amazon ve bunun yanı sıra Amazon.com.tr sitesindeki Pazaryeri Satıcılarımız teslim tarihini izleyen 30 gün içinde birçok ürünün iadesini kabul eder. Geçerli koşulları bu sayfada bulabilirsiniz.www.amazon.com.tr
- Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler (montaj vb.)"
"iade edeceğiniz ürünün hasar görmemiş, kullanılmamış ve kullanım hatası sonucu zarar görmemiş olması gerekmektedir."Trendyol Kolay İade Paketleme Standartları - Trendyol
www.trendyol.com
"Satın alınan ürünün orijinal kutusunda/ ürün içeriğini göstermeyecek ürün boyutlarına uygun paketlenmiş ve hasar görmemiş Kullanılmamış/kullanım hatası sebebi ile zarar görmemiş olması gerekir."![]()
"Ürünün ambalajının açılması, denenmesi, mutat kullanımı, yani ürünün alışılageldiği gibi kullanılması cayma hakkını ortadan kaldırmaz. Satıcı, cayma süresi içinde ürünü alıcıya teslim etmişse alıcı, ürünü ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir. Aksi takdirde alıcı cayma hakkını kullanamaz."![]()
Kalın sağlıcakla,
Yine aynı açıklama, yine aynı cevaplar. Ben sizden şirketlerin iade poltiikalarını sormadım, ne sizin ne de başka firmalar ne zamandan beri, cayma hakkının nasıl kullanıldığına dair karar veriyorlar? Şu an, forumda birçok kullanıcı bu konuyu okuyacak ve nasıl oluyor da böyle bir açklamayı sunabiliyorsunuz çok şaşırdım. Hani, ne desem siz bildiğini kabul ediyorsunuz. Ayrıca bana Amazon'un N11'in Hepsiburada'nın iade politikalarını atmayınız lütfen, bende neyin ne olduğunu biliyorum. Ve forumda ki çoğu üyede emin olun sizin kadar yasalara hakim. Gerçi, tüketiciler yasalar hakkında sizden daha bilgili ama olsun. Bir diğer konuya gelirsek, öyle oraya açıklama olarak kutusu açılmış ürün iade almayız yazıyorlar ama ben daha bir kere bile iade almadıklarını görmedim. Bilginiz olsun bunların hiçbiri resmi bilgi değildir. Siz bu politikayla çok müşteri kaybedersiniz.
@Jumbum bence siz bu forum işlerini bırakın yapamıyorsunuz. Burada müşterilerle zıtlaşıp tartışmak değil onlarla bir şekilde hemfikir olup güven kazanmanız lazım. Gelecekte potansiyel müşteri olan benim bile şu anda size karşı bir ön yargım oluştu, bunu bir düşünmeniz lazım. Benim gibi bu yazıyı yıllar boyu bütün internet sektörü görüp okuyacak Google her arayıp bu sayfaya girdiğinde millet bu siteden alışveriş yapayim mi diye düşünürken artık yapmayayım diye düşünecek. Çok berbat bir reklam oldu sizin için. Çok yazık.![]()
Kesinlikle, katılıyorum. İlgili Firma'dan cayma hakkının kutusunun açıldığında geçersiz olduğuna dair kanıt göndermelerini istedim üstte görebileceğiniz üzere, N11, Hepsiburada, Amazon'un iade politikalarını atmışlar daha geçen gün aldığım USB'yi beğenmedim adamlar seve seve iade aldılar üstüne üstlük 50 lira hediye kupoonu verdiler. Amazon iade alıyor, Hepsiburada iade alıyor ama jumbum firması kutusu açılan ürünleri cayma hakkına ihlal olarak sebep görüyor gerçekten çok komik bir durum bence.
Biz ticari kazanç sağlamak için satış yapıyoruz, kişilerin ürünlerimizi alıp beğenmeyip iade etmesi için değil. Elbette arızalı ürünler veya münferit farklı durumlar olabilir, bu hususta da yardımcı olduğumuz yüzlerce müşterimiz olmuştur. İnsan davranışı genelde iyi şeyleri aktarmayıp kötü şeyleri yazdığı için bunları belgelemek bizim için imkansız maalesef.
"Her ürünü aldığınız koşullarda iade etmeniz gerektiğini lütfen göz önünde bulundurun. Diğer bir deyişle yeni ürünlerin yeni, kullanılmamış ve eksiksiz olarak iade edilmesi gerekmektedir."İade Politikalarımız Hakkında - Amazon Müşteri Hizmetleri
Amazon ve bunun yanı sıra Amazon.com.tr sitesindeki Pazaryeri Satıcılarımız teslim tarihini izleyen 30 gün içinde birçok ürünün iadesini kabul eder. Geçerli koşulları bu sayfada bulabilirsiniz.www.amazon.com.tr
- Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler (montaj vb.)"
"iade edeceğiniz ürünün hasar görmemiş, kullanılmamış ve kullanım hatası sonucu zarar görmemiş olması gerekmektedir."Trendyol Kolay İade Paketleme Standartları - Trendyol
www.trendyol.com
"Satın alınan ürünün orijinal kutusunda/ ürün içeriğini göstermeyecek ürün boyutlarına uygun paketlenmiş ve hasar görmemiş Kullanılmamış/kullanım hatası sebebi ile zarar görmemiş olması gerekir."![]()
"Ürünün ambalajının açılması, denenmesi, mutat kullanımı, yani ürünün alışılageldiği gibi kullanılması cayma hakkını ortadan kaldırmaz. Satıcı, cayma süresi içinde ürünü alıcıya teslim etmişse alıcı, ürünü ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir. Aksi takdirde alıcı cayma hakkını kullanamaz."![]()
Kalın sağlıcakla,
He ayrıca sizin Amazon üzerinde eksik yazdığınız bir husus var, ben düzelteyim ileteyim. Amazon diyor ki, "kullanılmış ürünlerde fazladan kullanma veya hasar belirtisi olmamalıdır." yanlış bilgilendirme yapmayalım. Diğer siteleri öyle çok incelemedim koşullarını incelemeye gerek de yok. Sizin belirttiğiniz tüm e-ticaret siteleri buna sizde dahil olmak üzere, eğer internetten satış yapıyorsanız bunları kabul etmekle yükümlüsünüz. Ha, eğer "kardeşim ben cayma hakkını kabul etmiyorum bunun kutusu açılmış iade alamam" diyorsanız, ki diyorsunuz. Merak etmeyin tüketici hakem Heyetleri'de var belki 6 ay sürer, belki 1 yıl ama eninde sonunda iadeyi alırlar. Ayrıca, siz bu politikayla devam ederseniz çok müşteri kaybedersiniz ki zaten, bu forumu okuyan her kimse, artık sizden alışveriş dahi yapmaz. Bu konuya daha fazla yorum yapmayacağım, kaçtığımdan değil mantıklı bir açıklama yapamadığınız için iyi günler dilerim. Saygılar,
Son düzenleme:
@Jumbum bence siz bu forum işlerini bırakın yapamıyorsunuz. Burada müşterilerle zıtlaşıp tartışmak değil onlarla bir şekilde hemfikir olup güven kazanmanız lazım. Gelecekte potansiyel müşteri olan benim bile şu anda size karşı bir ön yargım oluştu, bunu bir düşünmeniz lazım. Benim gibi bu yazıyı yıllar boyu bütün internet sektörü görüp okuyacak Google her arayıp bu sayfaya girdiğinde millet bu siteden alışveriş yapayim mi diye düşünürken artık yapmayayım diye düşünecek. Çok berbat bir reklam oldu sizin için. Çok yazık.![]()
Hocalarım bu konu daha fazla uzamasın vazgeçtim zaten o siteden almaktan. Fan konusunda bilginiz varsa bir sorum olacaktı sizlere.Yine aynı açıklama, yine aynı cevaplar. Ben sizden şirketlerin iade poltiikalarını sormadım, ne sizin ne de başka firmalar ne zamandan beri, cayma hakkının nasıl kullanıldığına dair karar veriyorlar? Şu an, forumda birçok kullanıcı bu konuyu okuyacak ve nasıl oluyor da böyle bir açklamayı sunabiliyorsunuz çok şaşırdım. Hani, ne desem siz bildiğini kabul ediyorsunuz. Ayrıca bana Amazon'un N11'in Hepsiburada'nın iade politikalarını atmayınız lütfen, bende neyin ne olduğunu biliyorum. Ve forumda ki çoğu üyede emin olun sizin kadar yasalara hakim. Gerçi, tüketiciler yasalar hakkında sizden daha bilgili ama olsun. Bir diğer konuya gelirsek, öyle oraya açıklama olarak kutusu açılmış ürün iade almayız yazıyorlar ama ben daha bir kere bile iade almadıklarını görmedim. Bilginiz olsun bunların hiçbiri resmi bilgi değildir. Siz bu politikayla çok müşteri kaybedersiniz.
Kesinlikle, katılıyorum. İlgili Firma'dan cayma hakkının kutusunun açıldığında geçersiz olduğuna dair kanıt göndermelerini istedim üstte görebileceğiniz üzere, N11, Hepsiburada, Amazon'un iade politikalarını atmışlar daha geçen gün aldığım USB'yi beğenmedim adamlar seve seve iade aldılar üstüne üstlük 50 lira hediye kupoonu verdiler. Amazon iade alıyor, Hepsiburada iade alıyor ama jumbum firması kutusu açılan ürünleri cayma hakkına ihlal olarak sebep görüyor gerçekten çok komik bir durum bence.
He ayrıca sizin Amazon üzerinde eksik yazdığınız bir husus var, ben düzelteyim ileteyim. Amazon diyor ki, "kullanılmış ürünlerde fazladan kullanma veya hasar belirtisi olmamalıdır." yanlış bilgilendirme yapmayalım. Diğer siteleri öyle çok incelemedim koşullarını incelemeye gerek de yok. Sizin belirttiğiniz tüm e-ticaret siteleri buna sizde dahil olmak üzere, eğer internetten satış yapıyorsanız bunları kabul etmekle yükümlüsünüz. Ha, eğer "kardeşim ben cayma hakkını kabul etmiyorum bunun kutusu açılmış iade alamam" diyorsanız, ki diyorsunuz. Merak etmeyin tüketici hakem Heyetleri'de var belki 6 ay sürer, belki 1 yıl ama eninde sonunda iadeyi alırlar. Ayrıca, siz bu politikayla devam ederseniz çok müşteri kaybedersiniz ki zaten, bu forumu okuyan her kimse, artık sizden alışveriş dahi yapmaz. Bu konuya daha fazla yorum yapmayacağım, kaçtığımdan değil mantıklı bir açıklama yapamadığınız için iyi günler dilerim. Saygılar,
Radyatör fanı alacam 3 adet. Şu iki markadan hangisini tercih etsem iyi olur sizce ?
Be Quiet Silent Wings Pro 4 BL098 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Be Quiet Silent Wings Pro 4 BL098 12 cm Kasa Fanı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Be Quiet Silent Wings Pro 4 BL098 12 cm Kasa Fanı özelliklerini incele, 1.257,45 TL'den başlayan fırsatları yakala!
yunusabdi61
Uzman
Yaptığınız sadece satış için bir politika farkındayım. Bu tür işlerdende anlamadığınız belli. Firma sizleri bu tür forumlarda yorum yapmanız için tuttuğunuda belli sonuçta her forumu firmanın sahibi tek tek gezip kontrol edemez. Ben "marka takıntınız olmaz ise" diye belirttim farkında iseniz ve fan diye belirttiğimiz 12 volt motor ile çalışan basit bir pervaneli hava iletme aracıdır. Bilgisayarın diğer parçalarına nazaran en önemsiz parçadır. Sizin mahalleyi bilmem ama bizim çarşıya inerseniz bilgisayarcılarda 12-14 cm dolu fan olur arasından beğendiğinizi seçersiniz ve fanın içine biraz makine yağı döktüğünüzde fan işlemini gayet sessiz bir şekilde yerine getirir. Size de tavsiye ederim. Sırf şirket çalışanısınız diye oradan almanıza gerek yok. Çıkın biraz çarşı pazar gezin bence ve o belirttiğiniz markalar yıllarca fan üretti merak etmeyin o markaların eski fanları da gayet iyi iş yapıyor.
Ben çarşıdan ucuza ikinci el alın demiştim ama siz sıfır ürün parasına ikinci el gönderiyormuşsunuz. Evet sizin mahallede iyi bulunuyormuş.@Jumbum
Ne sen bu yorumu yaparken ciddi misin gerçekten? Fanlar basit yapilar evet 12v motordan oluşuyorlar evet ama o motorlarin verimliliginden tutda o fanlardaki fan yaprak tasarimlarina kadar fanların karakteristikleri olur ama sen en önemsiz parça diyorsun kasada hiçbir önemi yok diyorsun o zaman takmıyalım fanı kasaya hiç bulunmasın ne kadar yanlış bir düşünce kasadaki fanların önemi şöyledirki sen kalkıpta mahalle bilgisayarcısından neyduğu belirsiz merdiven altı tabiri diyelim fan alır kullanırsan o fanın sana faydası ses yapmak fan baş hiçbir şeyi olmaz ne içeri statik basinçlı hava basar dogru dürüst ne de bir işe yarar anca sana sesten başka faydası olmaz istedigin kadar makine yagı hatta gress sür o sesi yapar o fanlar çok kullandım gördüm ama güzel kaliteli bir marka fan aldığın vakit hem kafa dinlersin sistemi kullanacagın vakit hem de kasa içi hava sirkulasyonu sağlıklı olur herhangi bir turbilans vs oluşma ihtimali düşük olur daha çok detayı var. Yani senin bu mantigin ciddi şekilde yanlış bilgin olsun senin hesaba göre o zaman 4090'lı bir kasa topliyalım ama içine mahalle bilgisayarcisindan alınmış neydügü belirsiz kendisine bile faydası olmayan fan alıp makine yagı döküp kullanalım sonra kasa içinde Adana sıcakları yaşansın güzel fikir kusura bakma ama düşüncende ciddi yanlışlar var ve bunu firmaların satış politikası olarak görmek ne kadar teknik bilgiden yoksun olduğunu gösteriyor neyse herkesin firkine saygı duyarım duyuyorumda ama yanlış düşünce kasa fanlari bir sistemde sogutucular kadar önemi vardır.