Adaptörü bugün Amazon'dan teslim aldım. Açıkçası bu kadar beklenti içinde değildim. Kendileri Türkiye merkezli bir marka ancak ürünleri yurt dışında, Çin'de fason olarak ürettiriyorlar. Maxitekno adlı firma Ugreen'in Türkiye distribütörü ve Juo da onların kendi markası.
Alırken bayağı tereddüt ettim. Ürün bugün Amazon'dan geldi ama şansıma, Amazon deposundan almama rağmen iade edilmiş bir ürün göndermişler. Paketi daha önce açılmıştı. Neyse, “Şimdi iadesiyle uğraşmayayım.” dedim ve kullanmaya başladım.
Ürün gerçekten beni çok şaşırttı. Fason üretim olduğunu bilerek almama rağmen özellikle PD 3.1, GaN ve 140W tarafındaki performansını merak ediyordum. 80W destekli Honor telefonumda tam destek alabildim. Ekranda “SuperCharge 80W Turbo” ifadesini gördüm ve gerçekten şaşırdım. Normalde bu tarz üçüncü parti adaptörlerin Çinli markaların kendi hızlı şarj protokollerini tam olarak desteklemeyeceğini düşünüyordum.
Aynı şeyi Vivo X300'de denedim ancak onda aynı Turbo şarj simgesini alamadım. Yine de 40W'a yakın bir şarj hızı aldım. Yorumlarda da Vivo ve Xiaomi cihazlarda her zaman maksimum Turbo şarj hızının alınamadığını okumuştum. Honor tarafında ise Juo'nun kendi amper ölçerli kablosuyla birlikte kullandığımda 80W SuperCharge Turbo'yu direkt alabildim.
Yüksek güç altında adaptörde hafif bir ısınma oluyor. Ancak odamda klima yok ve burası şu sıralar gerçekten cehennem gibi sıcak. Bu yüzden adaptörün bu seviyede ısınmasını şu an için normal karşılıyorum. Uzun vadede durum ne olur, onu tabii ki henüz bilmiyorum.
Adaptör üzerinde dört adet Type-C ve iki adet USB-A çıkışı bulunuyor. MacBook'u da sorunsuz şekilde şarj ediyor. Uzun vadede MacBook tarafında herhangi bir sıkıntı yaşatır mı bilmiyorum ama bu gidişle Apple'ın kendi adaptörünü bir kenara bırakıp bunu kullanacağım gibi görünüyor.
Juo'nun kablolarını da daha önce kullanmıştım. Toplam üç tane kablosunu aldım. Bir tanesinin üzerine kafam güzelken yattığım için konnektör kısmı yamuldu ve çöpe gitti. Sonrasında iki tane daha aldım ve onlardan da çok memnunum.
Yerli bir firma olarak ürünlerinin kalitesini gerçekten düşünerek üretim yaptırmışlar gibi duruyor. Bazı firmalar vardır; Çin'den en ucuz ürünü alır, üzerine logosunu bastırır ve satar. Juo'nun ürünleri en azından benim kullandıklarım kadarıyla o seviyede değil. Hangi fabrikada üretim yaptırdıklarını bilmiyorum ancak hem Ugreen'in Türkiye distribütörü olmaları güven veriyor hem de ürünlerin malzeme ve kullanım kalitesi gerçekten iyi.
Bu inceleme reklam değildir, ürünü kendi paramla Amazon'dan satın aldım. Zaten gördüğüm kadarıyla hiç reklam da vermiyorlar. Biraz Xiaomi'nin ilk dönemlerindeki gibi, uygun fiyat ve iyi ürün sayesinde ağızdan ağıza yayılmayı tercih ediyorlar gibi.
Şu an için ürünü gerçekten çok beğendim. Uzun vadede ne olacağını zaman gösterecek. Almayı düşünenlerin bilgisine.