Kablolu bağlantıda sorun çıkarmayan internetin, Wi-Fi'de sorun çıkarması neyden kaynaklıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan belirsizz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 108
  • Etiketler Etiketler
    gidiyor

belirsizz

Uzman
Yer
Almanya, Düsseldorf
50 Mbps VDSL internet kullanıyorum, ara sıra internet kablosuz bağlantı kurulan cihazlarda kesiliyor. İnternet ayarlarına girince modem üzerinde internet gözükürken cihazlarda gözükmüyor. Gözükse de bağlanmıyor, hata veriyor. Kablo ile bağladığım cihazlarda ise hiçbir problem yok. Bu arada ilk yaşadığım dönemlerde sıkıntı yapmıyordum çünkü sorun modemi açıp kapayınca geçiyordu ama artık can sıkıcı oldu.

Modemden ya da cihazınızdan kaynaklı. İnternet kabloluda normal ise wifi bağlantısında bir sıkıntı vardır. Modeme daha yakında durmayı ya da 5Ghz yerine 2.4Ghz ile bağlanmayı deneyin, açıksa da cihazlarınızın bluetooth özelliğini kapayıp deneyin.

Ayrıca modem ayarlarından wifi kanalını değiştirmeyi deneyebilirsiniz, çevrede çok fazla kablosuz ağ varsa birbirleri ile çakışıyor olabilirler.

Evde 4 farklı kablosuz cihaz var, hepsinde bu sıkıntı. Kabloluda sorun yok. Bluetooth özellikleri de kapalı. 2.4GHz olan telefondada aynı sorun var maalesef. Modemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Evde 4 farklı kablosuz cihaz var, hepsinde bu sıkıntı. Kabloluda sorun yok. Bluetooth özellikleri de kapalı. 2.4GHz olan telefondada aynı sorun var maalesef. Modemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Tüm cihazlarda problem varsa modemden kaynaklıdır. Dediğim gibi wifi kanalını değiştirmeyi deneyin, belki yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…