Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
V12, V15 ve Cinetic Absolute Big Ball 2 modelleri arasında kaldım. Kablosuz açıkçası rahat evet ama iki yıl garantili ve garanti bittikten sonra batarya, motor, çekiş gücü düşmesi vs. gibi arızalar vermesi çok olası yorumlara bakılırsa. Kablolunun çekiş gücünün daha iyi olması ve şarj süresi derdi olmaması, filtre temizliğine gerek olmaması gibi avantajları da var. İki kedim var ve benim için önemli olan fırçalı türbin başlık. Çünkü halıdaki yapışan kedi tüylerini anca böyle bir başlıkla alabileceğimi düşünüyorum. Sizin yorumlarınız nedir?

Benim için birincil öneme sahip olan şey fırçalı başlık. Halıdaki tüyleri herhangi güçlü bir süpürge çekemiyor, türbin başlık lazım. Miele daha sağlam olmasına rağmen o tarz başlıkları bir çok modelde göremedim. Diğer modelleri 45-50 bin gibi yüksek fiyatlı.

Benim için birincil öneme sahip olan şey fırçalı başlık. Halıdaki tüyleri herhangi güçlü bir süpürge çekemiyor, türbin başlık lazım. Miele daha sağlam olmasına rağmen o tarz başlıkları birçok modelde göremedim. Diğer modelleri 45-50 bin gibi yüksek fiyatlı.

Abi bende ikisi de var V12 detect Slim ve o kinetic ball 2. Kinetic ball çok iyi süpürüyor bakımı kolay. Ama V12 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Neredeyse her hafta filtreyi temizlememiz gerekiyor temizlesek de temizlemesekde uyarı veriyor. Bir de haznesi küçük. V15'te daha büyük ama onda da tetik tuşlu değil diye biliyorum. Eğer evinizde evcil hayvan varsa benim gibi koltukları masaları silmek çok kolay. Arabayı temizlemekde çok kolay. Ama dediğim gibi bakımı çok uğraştırıcı yani bir de bizim eve dayanmıyor şarjı. Sizinde kedileriniz var mış ben sizin yerinizde olsam kinetic ball alırdım.

Abi bende ikisi de var V12 detect Slim ve o kinetic ball 2. Kinetic ball çok iyi süpürüyor bakımı kolay. Ama V12 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Neredeyse her hafta filtreyi temizlememiz gerekiyor temizlesek de temizlemesekde uyarı veriyor. Bir de haznesi küçük. V15'te daha büyük ama onda da tetik tuşlu değil diye biliyorum. Eğer evinizde evcil hayvan varsa benim gibi koltukları masaları silmek çok kolay. Arabayı temizlemekde çok kolay. Ama dediğim gibi bakımı çok uğraştırıcı yani bir de bizim eve dayanmıyor şarjı. Sizinde kedileriniz var mış ben sizin yerinizde olsam kinetic ball alırdım.

Valla arabayı iç dış temizleyecek vaktim olmuyor izinli günlerimde bile, iki üç ayda bir iç dış veriyorum mecbur. Ben de hassas ve bakım isteyen şeylerle beni uğraştırır mı yarı yolda bırakır mı garanti bittikten sonra masraf çıkarır mı diye düşünüp duruyorum hep. Cinetic ball halıdaki yapışık tüyleri falan cayır cayır alıyorsa hiç sıkıntı yok, benim için önemli olan o, yoksa zaten yıllardır kablolu süpürge kullanıyorum bilmem kaç yıllık. Bir tane de günlük küçük şarjlı el süpürgesi alırım 3-5 bin liraya, haftada bir de kablolu süpürge açarım sanırım bu şekilde işimi görür gibi ya bilemedim.

Vallahi arabayı iç dış temizleyecek vaktim olmuyor izinli günlerimde bile, iki üç ayda bir iç dış veriyorum mecbur. Ben de hassas ve bakım isteyen şeylerle beni uğraştırır mı yarı yolda bırakır mı garanti bittikten sonra masraf çıkarır mı diye düşünüp duruyorum hep. Cinetic ball halıdaki yapışık tüyleri falan cayır cayır alıyorsa hiç sıkıntı yok, benim için önemli olan O, yoksa zaten yıllardır kablolu süpürge kullanıyorum bilmem kaç yıllık. Bir tane de günlük küçük şarjlı el süpürgesi alırım 3-5 bin liraya, haftada bir de kablolu süpürge açarım sanırım bu şekilde işimi görür gibi ya bilemedim.

V12'deki şikayetler doğru. Ama şöyle diyeyim aldığınız ilk yıldan sonra hafif çekim gücü düşüyor batarya çok düşmüyor. Onuda fırçayı ve filtreyi yıkayınca düzeltebiliyorsunuz. Biz halıları ilk V12'yle sonra kinetic balla alıyoruz enerji tasarrufu için. Yarı yolda bırakmaz ikisi de asla garanti falan çok iyi dysonın. Ama bakım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim her temizlikten sonra filtreyi yıkamak gerekiyor. Sonra çekim düşüklüğünde süpürgeyi temizlemek gerekiyor. Bu arada kinetic ball 2'yi bizde yeni aldık V12 4 yıl oldu. Kinetic ball hakkında uzun soluklu yorum yazamıyorum maalesef.