Alperen0

Uzman
Merhabalar. Şu anda Kablonet kullanıyorum ancak bağlantım fiber değil, sanırım DOCSIS altyapısı üzerinden sağlanıyor. Superonline ise mahalleme yeni bir altyapı kurmuş. Kablonet’te 100/20 Mbps hızında bir paket kullanıyorum ve benzer bir ücret karşılığında Superonline tarafında 1000/100 Mbps (belki 50 Mbps upload) hız sunuluyor. Ancak internette Superonline hakkında çok sayıda olumsuz yorum ve şikayet gördüm, bu nedenle geçiş konusunda kararsız kaldım. Sizce mevcut Kablonet aboneliğimle devam etmek mi mantıklı olur, yoksa Superonline’a geçmek mi daha mı avantajlı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
SansürOnline tamamıyla uzak durulması gerek bir firma. 1000 Mbps yazdığına bakmayın. Pratikte gerçeğe gelince bunu veremiyorlar. Verseler bile hizmetin diğer her kısmı berbat. Sansür, yüksek ping, Cloudflare'i Frankfurt'a yönlendirme, kasıtlı prime time sırası yavaşlatma, pink spike'ları... vb.

1000 Mbps demek saniyede 120 MiB/s demek ama SansürOnline ile bunu sabit stabil almak imkansıza yakın. Hep dalgalı, hep limitli. Her gün kafalarına göre limit koyuyorlar. Bir bakmışsınız Steam bir gün 200 Mbps limitli, ertesi gün 500, sonra 300, sonra 700, sonra 100 böyle devam ediyorlar.

Ama TurkNet ile 100 Mbps ise hep 100 Mbps.

Upload'u hele hiç düşünmeyin. Bir kere upload 100 Mbps değil, 50 Mbps. İkincisi ise normal şartlarda 50 Mbps upload 5.96 MiB/s demek. Ama gene aynı sorun var. Bu hızı sabit stabil almak imkansıza yakın. Hatta download'dan daha vahim durum söz konusu. Milyon tane kişiye torrent seed etseniz bile en fazla 200 KiB/s upload yapabiliyorsunuz.

Ha diyelim "Ben oyun oynamıyorum, çok şey indirmiyor, yüklemiyorum, Instagram Netflix açılsın bana yeter" dediniz. Gene iyi bir tecrübe yok. Instagram, Twitter hep donuyor, WhatsApp fotolar yüklenmiyor, Netflix 480p'den açılıyor ve ona rağmen buffer yapıyor.

Ve bunların hepsi kasıtlı olarak yapılıyor. Hükümetin sağ kolu sansür makinası firmayı desteklemeyin.

Tamamıyla rezil bir firma. Uzak durun. KabloNet bile daha iyidir eminim.

Sansüronline tamamıyla uzak durulması gerek bir firma. 1000 Mbps yazdığına bakmayın. Pratikte gerçeğe gelince bunu veremiyorlar. Verseler bile hizmetin diğer her kısmı berbat. Sansür, yüksek ping, Cloudflare'i Frankfurt'a yönlendirme, kasıtlı Prime time sırası yavaşlatma, pink spike'ları... vb.

1000 Mbps demek saniyede 120 MiB/s demek ama sansüronline ile bunu sabit stabil almak imkansıza yakın. Hep dalgalı, hep limitli. Her gün kafalarına göre limit koyuyorlar. Bir bakmışsınız Steam bir gün 200 Mbps limitli, ertesi gün 500, sonra 300, sonra 700, sonra 100 böyle devam ediyorlar.

Upload'u hele hiç düşünmeyin. Bir kere upload 100 Mbps değil, 50 Mbps. İkincisi ise normal şartlarda 50 Mbps upload 5.96 MiB/s demek. Ama gene aynı sorun var. Bu hızı sabit stabil almak imkansıza yakın. Hatta Download'dan daha vahim durum söz konusu. Milyon tane kişiye Torrent seed etseniz bile en fazla 200 KiB/s upload yapabiliyorsunuz.

Uzak durun. Kablonet bile daha iyidir eminim.

Wi-Fi ile aldığım değerler sizin altyapıda bir sorun var sanırsam.

Ekran görüntüsü 2025-10-09 165930.webp

Sansüronline tamamıyla uzak durulması gerek bir firma. 1000 Mbps yazdığına bakmayın. Pratikte gerçeğe gelince bunu veremiyorlar. Verseler bile hizmetin diğer her kısmı berbat. Sansür, yüksek ping, Cloudflare'i Frankfurt'a yönlendirme, kasıtlı Prime time sırası yavaşlatma, pink spike'ları... vb.

1000 Mbps demek saniyede 120 MiB/s demek ama sansüronline ile bunu sabit stabil almak imkansıza yakın. Hep dalgalı, hep limitli. Her gün kafalarına göre limit koyuyorlar. Bir bakmışsınız Steam bir gün 200 Mbps limitli, ertesi gün 500, sonra 300, sonra 700, sonra 100 böyle devam ediyorlar.

Upload'u hele hiç düşünmeyin. Bir kere upload 100 Mbps değil, 50 Mbps. İkincisi ise normal şartlarda 50 Mbps upload 5.96 MiB/s demek. Ama gene aynı sorun var. Bu hızı sabit stabil almak imkansıza yakın. Hatta Download'dan daha vahim durum söz konusu. Milyon tane kişiye Torrent seed etseniz bile en fazla 200 KiB/s upload yapabiliyorsunuz.

Uzak durun. Kablonet bile daha iyidir eminim.

50 Mbps kopan VDSL'den 1gbit Superonline'a geçeceğim. Türk Telekom istememize rağmen Superonline çekti altyapıyı. Mecburi alacağız.

Wi-Fi ile aldığım değerler sizin altyapıda bir sorun var sanırsam.

Eki Görüntüle 191870
Benim altyapıda sorun yok canım. Biz de kablolu'da hep 930 Mbps (limit) download ve 50 Mbps upload gördük. WiFi'da bile hep en pahalı ürünleri kullandım. Hız testlerinde uçuyor kaçıyor ama pratiğe gelince sınıfta kalıyor.

Ki ben artık SansürOnline kullanmıyorum bile. TurkNet GigaFiber'e geçtim mis gibi. 20 yıllık SansürOnline tecrübemden konuşuyorum.

Bufferbloat testleri berbat, mermiler gitmiyor, geceleri kasıtlı yavaşlatma yapıyorlar. Zamanında WireGuard protokolünü komple engellemiş firmadan bahsediyoruz.

Biz bunları yıllardır her türlü forumda anlatmaya çalışıyoruz.

Benim altyapıda sorun yok canım. Biz de Kablolu'da hep 930 Mbps (limit) download ve 50 Mbps upload gördük. Wi-Fi'da bile hep en pahalı ürünleri kullandım. Hız testlerinde uçuyor kaçıyor ama pratiğe gelince sınıfta kalıyor.

Ki ben artık sansüronline kullanmıyorum bile. TurkNet GigaFiber'e geçtim mis gibi. 20 yıllık sansüronline tecrübemden konuşuyorum.

Bufferbloat testleri berbat, mermiler gitmiyor, geceleri kasıtlı yavaşlatma yapıyorlar. Zamanında wireguard protokolünü komple engellemiş firmadan bahsediyoruz.

Biz bunları yıllardır her türlü forumda anlatmaya çalışıyoruz.

Aman aman rekabetçi oyun oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama Steam Epic gibi yerlerde oyun indirirken hiçbir sorun yaşamadım offline için daha iyi sanırsam dediğinize göre.

Bufferbloat testini atayım Wi-Fi 6 ile yaptım bu arada.

1760206420078.webp

Aman aman rekabetçi oyun oynamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama Steam Epic gibi yerlerde oyun indirirken hiçbir sorun yaşamadım offline için daha iyi sanırsam dediğinize göre.

Bufferbloat testini atayım Wi-Fi 6 ile yaptım bu arada.

Eki Görüntüle 191872
Siz o testi kablolu yapsanız bile "Low Latency Gaming" kısmı hep sorunlu çıkacak. En fazla A çıkabilir.

Ayrıca verilere bakarsanız hep 150ms üstü max ping spike olacak. Hep.

İsterseniz Ryzen 9950X3D bilgisayar ile pfsense router kullanın ve en iyi SQM ayarını yapın. Asla A+ göremezsiniz. Asla o max download ve upload ping'ini indiremezsiniz.

Siz o testi kablolu yapsanız bile "Low latency gaming" kısmı hep sorunlu çıkacak. En fazla a çıkabilir.

Ayrıca verilere bakarsanız hep 150ms üstü Max ping spike olacak. hep.

İsterseniz Ryzen 9950X3D bilgisayar ile pfSense router kullanın ve en iyi SQM ayarını yapın. Asla a+ göremezsiniz. Asla o Max download ve upload Ping'ini indiremezsiniz.

QoS (Quality Of Service) ayarını açınça düşüyormuş sanırsam ama benim modemde mi yok ya da Superonline mi kısıtlıyor bilmiyorum.
ZTE Zxhn H3600p.