Aynı odada olsa bile kötü mü olur? 100 Mbps olmasına gerek yok. 10 Mbps 20 Mbps falan olmasın da.
Senin için test ettim. Modem koridorda ve odam ile arasında 1 duvar var yaklaşık 2 metre. Yakın sayılabilir konumlarda sorun yaratmadı bana ama uzak köşelerde çekim gücü aşırı zayıflıyor. 2. Testi en uzak köşe olan balkonda yaptım şimdi sonuç bu. En azından aklına iyi kötü fikir oluşturur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240429_190023_Speedtest.webp
    Screenshot_20240429_190023_Speedtest.webp
    127 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_20240429_190145_Speedtest.webp
    Screenshot_20240429_190145_Speedtest.webp
    124,8 KB · Görüntüleme: 108
Benim modemde 5 GHz yok 2.4'de bile yavaşlıyor kopuyor tabi modem 10 yıllık şimdi router aldım 5 GHz'de rahat rahat kullanıyorum. Ancak yeni Netmaster modemlerde bile hala daha çok şikayet var.

Son düzenleme:
Senin için test ettim. Modem koridorda ve odam ile arasında 1 duvar var yaklaşık 2 metre. Yakın sayılabilir konumlarda sorun yaratmadı bana ama uzak köşelerde çekim gücü aşırı zayıflıyor. 2. Testi en uzak köşe olan balkonda yaptım şimdi sonuç bu. En azından aklına iyi kötü fikir oluşturur.
Ben şu anki modemim ve internetimle test ettim. Modemin olduğu odanın köşesinde 40 Mbps, balkonda ise 3 Mbps download alıyorum. Modem 10-12 yıllık olması lazım. Kabloluda 100 veriyor. Olmadı router olaylarına bakayım. Teşekkür ediyorum testler için.
Benim modemde 5 GHz yok 2.4'de bile yavaşlıyor kopuyor tabi modem 10 yıllık şimdi router aldım 5 GHz'de rahat rahat kullanıyorum. Ancak yeni Netmaster modemlerde bile hala daha çok şikayet var.
Türkiye ISS'lerinde önde oynayan bir firma uzun yıllar boyunca neden bu sorunu çözmemiş ki :unsure:

Bu arada bir saat önce falan telefon geldi, yarın saat 9 civarı kuruluma geleceklermiş. Baya hızlı çalışıyorlarmış, ben 3 gün bulur diyordum.

Şu an kurulumun yarısı yapıldı. Modem sinyal bulamadığı için yarısı diyorum, KabloTV falan sıkıntısız çalışıyor. Çalışan kişi, modem sinyal bulamazsa yarım saat içinde geleceğim tekrar dedi. Fiber tahmin ettiğiniz gibi kutuya kadar fiber. Oradan bir aparatla getiriyorlar. Sordum, yarı fiber gibi bir şey, VDSL'den iyi olacak yine dedi.

Akıllı sınırsız alırsan hızın akşamları düşer. Kablonet hızı genelde sonuna kadar verir bir sorun yaşatmaz. DOCSIS mi yoksa fiber mi var? DOCSIS'i fiber zannetmeyin ikisi farklı.
Moden bir DOCSIS sitem, fiber erişimin(FTTX) bir türüdür. Mantık olarak FTTB/VDSL'e çok benziyor.
FTTB DOCSIS.webp

Görüldüğü gibi...

İnternet de geldi gerekli testleri yaptım. Kablo ile 100/20 hız alıyorum, telefonda 96 Mbps download, diğer odalarda da 96 97 oluyor. Balkonda 3 Mbps alırken şu an 61-80 arası oynuyor. Hizmetleri de çok iyiydi, umarım internet kullanımım sırasında bir sıkıntı yaşamam.

Eğer Türksat kendi altayapısı üzerinden hizmet alacaksanız minimum 100 Mbit desteği vermekte. Gpon bölgelerinde 1000 mbit desteği vermekte. turksatkablonet.com bu adresten altyapı sorgulama ekranından adresinizde bulunan desteği görebilirsiniz. Ayrıca Türk Telekom ortak altayapı anlaşmasının olduğu bölgelerde dsl veya ftth sonuçlarını da görebilirsiniz. Bu sonucu gördüğünüz de Türksat kendi altyapısı üzerinden internet hizmeti vermemektedir. Ayrıca kablo tv hizmetini de bu altyapı da alamazsınız.