nrsamli

Gelişen
Yer
ADANA
Arkadaşlar merhaba, Kablonet kullanıcısıyım. Docsis 3.0 modem ve Mi Router 4A Gigabit Edition router'ım var. Bufferbloat probleminden dolayı router aldım ve OpenWRT kurdum. Upload'ta bufferbloat tamamen çözüldü fakat download bazen çok güzel çalışıyor, bazen de download hızını 25 mbit'e kadar düşürmem gerekiyor. Bu yüzden Bridge modunda denemek istiyorum. İkisi de router modunda iken internete sorunsuz bağlanıyorum fakat Docsis modemi köprü moduna alıp kullanmak istediğimde bridge modda internete bağlanmıyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, Kablonet kullanıcısıyım. Docsis 3.0 modem ve Mi Router 4A Gigabit Edition router'ım var. Bufferbloat probleminden dolayı router aldım ve OpenWRT kurdum. Upload'ta bufferbloat tamamen çözüldü fakat download bazen çok güzel çalışıyor, bazen de download hızını 25 mbit'e kadar düşürmem gerekiyor. Bu yüzden Bridge modunda denemek istiyorum. İkisi de router modunda iken internete sorunsuz bağlanıyorum fakat Docsis modemi köprü moduna alıp kullanmak istediğimde bridge modda internete bağlanmıyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
Kablonet NE1611C modeminizi köprü moduna aldığınızda internete bağlanamamanızın birkaç nedeni olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek bu sorunu gidermeye çalışabilirsiniz:

1. Modemi Köprü Moduna Alma​

- Modem arayüzünü (web arayüzü) açın ve kullanıcı adı/şifre ile giriş yapın.
- "Ağ" veya "Gelişmiş Ayarlar" bölümüne gidin.
- "Köprü Modu" seçeneğini bulun ve aktif hale getirin.
- Değişiklikleri kaydedin ve modemi yeniden başlatın.

2. Router’ınızın Ayarlarını Güncelleme​

- Mi Router 4A'ya bağlanın.
- Router ayarlarına (web arayüzü) giriş yapın.
- WAN ayarlarını kontrol edin:
- Bağlantı Tipi: PPPoE ya da DHCP olarak ayarlayın. Kablonet’in bağlantı tipini öğrenmek için Kablonet müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
- Eğer PPPoE kullanıyorsanız, Kablonet kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğinizden emin olun.

3. IP Ayarlarını Kontrol Etme​

- Router üzerinde "DHCP" ayarlarının aktif olduğundan emin olun.
- Modem köprü modundayken, IP atamayı router’ınıza bırakmanız gerekecek.

4. DHCP Ayarlarını Kontrol Etme​

- Router üzerinde DHCP özelliğinin aktif olduğunu kontrol edin.
- Modem köprü modundayken, IP atamasının router tarafından gerçekleşmesi gerekmekte.

5. Fiziksel Bağlantıları Kontrol Etme​

- Modemin LAN portunu Mi Router’ın WAN portuna bağladığınızdan emin olun.
- Kablolarda veya portlarda bir sorun olmadığından emin olmak için farklı kablo ve portları test edin.

6. Firmware Güncellemeleri​

- Hem modemin hem de router’ın yazılım (firmware) güncellemelerinin en son sürümlerde olduğundan emin olun.

7. Yeniden Başlatma​

- Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra hem modem hem de router’ı yeniden başlatın.

8. Servis Sağlayıcı ile İletişim​

- Sorun devam ediyorsa, Kablonet müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek köprü modunda bağlantı ile ilgili özel ayarları sorabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek bağlantı sorununu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlayarak tekrar uğrayabilirsiniz.