Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Modem arayüzündeki yazan kira bitiş süresini beklemelisiniz. Bağlantı durumu ya da ağ durumu gibi bir sayfa olmalı genelde orada yazıyor. Bridge moda aldıktan sonra o saatin geçmesini beklemelisiniz ve modem kapalı kalmalı. 2. bir yöntem müşteri hizmetlerini arayıp modeme IP tanımlamalarını istemek.
ErdemK
Yetkin
Modem arayüzündeki yazan kira bitiş süresini beklemelisiniz. Bağlantı durumu ya da ağ durumu gibi bir sayfa olmalı genelde orada yazıyor. Bridge moda aldıktan sonra o saatin geçmesini beklemelisiniz ve modem kapalı kalmalı. 2. bir yöntem müşteri hizmetlerini arayıp modeme IP tanımlamalarını istemek.
shyzeq
Başarılı
Hocam bu modelin arayüzünde kira bitiş süresi gibi bir şey yazmıyor ve bridge moduna aldıktan sonra erişemiyorum arayüze, IP tanımlamayı peki bridge moduna aldıktan sonra mı aramam gerekiyor?
ErdemK
Yetkin
Arayüze erişemiyor olmanız normal. 192.168.100.1 üzerinden deneyin eğer buradanda erişemiyor iseniz dediğim gibi modemin IP almasını beklemeniz gerekir yani bahsettiğim kira bitiş süresi. Evet bridge modda iken müşteri hizmetlerini arayın.
shyzeq
Başarılı
O zaman hocam eve gittiğim zaman direk dediğiniz gibi yapayım, bridge moda aldığımda IP ataması yapılacağı için routerın modeme bağlı olması sorun olur mu yoksa modemin tüm bağlantılarını keseyim mi?Arayüze erişemiyor olmanız normal. 192.168.100.1 üzerinden deneyin eğer buradanda erişemiyor iseniz dediğim gibi modemin IP almasını beklemeniz gerekir yani bahsettiğim kira bitiş süresi. Evet bridge modda iken müşteri hizmetlerini arayın.
ErdemK
Yetkin
O zaman hocam eve gittiğim zaman direk dediğiniz gibi yapayım, bridge moda aldığımda IP ataması yapılacağı için routerın modeme bağlı olması sorun olur mu yoksa modemin tüm bağlantılarını keseyim mi?
Herhangi bir bağlantı kesmenize gerek yok. Müşteri hizmetlerinde umarım bilgili birisine denk gelirsiniz, "modeminize erişemiyorum" deyip geçmezler umarım. Ama arayüzde gezinin o kira bitiş süresi mutlaka yazıyor olmalı bir yerde. Ben Kablonet'te Infinity ve h&d marka modem kullandım ikisinde de yazıyordu. Ubee markasını bilmiyorum ama mutlaka vardır diye tahmin ediyorum.
shyzeq
Başarılı
Peki bu kira süresi ne kadar oluyor sizde ne kadar yazıyordu? Muhtemelen direk kablonet ile iletişime geçip öyle çözerim ama yardımınız için teşekkür ederim hocam güncel durumu buradan bilgilendireceğim.Herhangi bir bağlantı kesmenize gerek yok. Müşteri hizmetlerinde umarım bilgili birisine denk gelirsiniz, "modeminize erişemiyorum" deyip geçmezler umarım. Ama arayüzde gezinin o kira bitiş süresi mutlaka yazıyor olmalı bir yerde. Ben Kablonet'te Infinity ve h&d marka modem kullandım ikisinde de yazıyordu. Ubee markasını bilmiyorum ama mutlaka vardır diye tahmin ediyorum.
ErdemK
Yetkin
Peki bu kira süresi ne kadar oluyor sizde ne kadar yazıyordu? Muhtemelen direk Kablonet ile iletişime geçip öyle çözerim ama yardımınız için teşekkür ederim hocam güncel durumu buradan bilgilendireceğim.
Modemin sıfırlanma süresi/ip alma süresi gibi düşünebilirsiniz. Benim modemim sabah saat 05:56'yı gösteriyordu. Bridge moda almak için gece yatmadan modemi kapatıyordum. Sabah o saate geçtikten sonra modem IP almış oluyordu.
shyzeq
Başarılı
ErdemK
Yetkin
@ErdemK
Hocam yardımlarınız için teşekkür ederim, Kablonet ile iletişime geçip IP değişimi talep ettikten sonra sorunum çözüldü, şu an router IP alabildi modemden. 2 gündür şununla uğraştım çözüldüğüne o kadar sevindim ki anlatamam.
Hayırlı olsun. Kablonet dünyası rezalet dünyaymış bende kendim yaşayarak tecrübe ettim.