Kablonet'e geçtikten sonra yaşanan bazı problemler

Utku92 23

Üstün
Makaleler
1
Kablonet'e yeni geçtim. Öncesinde TurkNet kullanıyordum.

Aslında hem soru sormak istiyorum hem de bazı çıkan sorunları anlatmak için konu açtım. Yasaklı siteleri açmıyordu. AdGuard programından illa ki DNS değiştirmek gerekiyordu. Bir de modem sorunu yaşadım, ışıkları kilitleniyor ve net kesiliyordu. 5 6 kez fişi çektim çıkardım aç kapat yaptım, anca düzeliyordu. Onun için de adaptörünü değiştirdim ve daha yüksek amperli olanı taktım, ne sonuç verir bilmiyorum. Önceki kullandığım modem ASUS DSL AX82u vardı Merlin kurmuştum. Onu Router gibi kullanıyorum, LAN kablosu bağladım. Sonrasında çözüm aradım, ücretsiz MCP ajanlı yapay zekam vardı; DeepSeek V4 Flash. İşte onunla Entware ve Zapret kurdurdum. USB Flash'a kurdu. Başta sıkıntı çıktı ve olmadı ancak sonrasında başardı ve çalıştı. Şimdi de internet indirme hızı biraz düştü onu ayarlatıyorum. Otomatik güncelleme ayarı da yaptı.

Sorum şu ki Zapret indirme hızını düşürür mü ve farklı ayarlar veya site ekleyebilir miyim?

/***

Her şey tamam. Özet:

çözüldü — hız kaybının ve bozuk sayfaların ikisi de düzeltildi​

hız sorunu (195→135): suçlu, Zapret'in eklediği connmark kuralıydı. Bu kural modemdeki donanım hızlandırmasını (Broadcom/Archer) tüm trafik için kapatıyordu. Çözüm:

• Ana kuralı postroutıng'den preroutıng'e taşıdım (custom.d/fw_move.sh Hook'u — her başlatmada otomatik çalışır)
  • Global connmark kuralını kapattım (fılter_ttl_expıred_ıcmp = 0)
Artık sadece engelli (listedeki) sitelerin trafiği yazılım yolundan geçiyor; diğer her şey donanım hızlandırılmış. Test sonucu: 175 Mbps (tam hız) — 0 kuralla aynı.

bozuk sayfalar: siteleri listeye eklendi (set 153 IP). Videoların CDN bağlantısı artık DPI'yi geçiyor.

son durum (test edildi): siteler 3/3 ✓, hız Full ✓, kurallar: Preroutıng 1, INPUT/FORWARD 1'er, connmark 0.

Bu şekilde şimdi hız kısmını da çözdü ve harika çalışıyor.

Son düzenleme:
Böyle çözmüşsün olayı reis;

Böyle çözmüşsün olayı reis;

Sormayın biraz komediye kaçtı. Bende pek anlamadım çünkü yapay zekâ çözdü olayı. Şimdi her siteye giriyor ve hızım pingim aynı.

Zapret interneti yavaşlatmıyor o zaman buradan böyle bir kanıyı da edinmiş olduk.

Zapret interneti yavaşlatmıyor o zaman buradan böyle bir kanıyı da edinmiş olduk.

Başta hız düştü konudaki yaptığı işlemi yapınca hiçbir kayıp yaşamadan yaptı. Şu anda çat diye yüklüyor siteyi reklam da çıkmıyor.

İnanılmaz bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…