Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir Wireless sayesinde bilgisayarda harici olarak kablosuz ağ bağlantısı sağlayabiliyorum. Fakat bu Wireless'i kullanırken Windows 10'da istediğim ağa bağlanırken, Windows 7'de istediğim ağı bulamıyorum. Diğer tüm ağlar iki Windows sürümünde de aynı fakat bağlanmak istediğim ağ sadece Windows 10'da var. Bağlanmak istediğim ağ 2.4 GHz. Windows sürümleri aynı bilgisayara kurulu. Nasıl ağın Windows 7'de de çıkmasını sağlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun 'ülke ayarları' ile ilgili olabilir. Her ülke bütün WLAN kanalları kullanılamiyor.

@607: Şunu yapabilir misin?

İki bilgisayarda internet bağlantısını kes ve komut satırını aç.
Ardından (iki PC'de) netsh WLAN show networks mode = bssid komutunu çalıştır.

Çıkan listeleri kopyala ve buraya yapıştır.

Bir Wireless sayesinde bilgisayarda harici olarak kablosuz ağ bağlantısı sağlayabiliyorum. Fakat bu Wireless'i kullanırken Windows 10'da istediğim ağa bağlanırken, Windows 7'de istediğim ağı bulamıyorum. Diğer tüm ağlar iki Windows sürümünde de aynı fakat bağlanmak istediğim ağ sadece Windows 10'da var. Bağlanmak istediğim ağ 2.4 GHz. Windows sürümleri aynı bilgisayara kurulu. Nasıl ağın Windows 7'de de çıkmasını sağlayabilirim?
Wireless driverini güncelle ilk önce bundan dolayı olabilir sorun devam ederse bilgilendirme yap.

Windows 7'de kullandığınız sürücüyü güncellemeniz gerek. Ağ kartı donanım kimliği ve sürücü sürümünü yazın.

Sürücü sürümü: 3.0.0.61
Donanım kimliği: USB\VID_148F&PID_3700&REV_0101
USB\VID_148F&PID_3070

Wireless driverini güncelle ilk önce bundan dolayı olabilir sorun devam ederse bilgilendirme yap.

Driver şu an en güncel sürümde diyor.

Güvenlik standardı olarak "WPA3 only" seçildiyse Windows 7 görmeyebilir. Modem ayarlarından bunu kontrol edebilirsiniz.

Modem arayüzüne girdim fakat WPA3 only yazan hiçbir şeyle karşılaşmadım. Arayüz de ben bulamadım büyük ihtimalle. Hangi sekmesinde oluyor?

Sorun 'ülke ayarları' ile ilgili olabilir. Her ülke bütün WLAN kanalları kullanılamiyor.

@607: Şunu yapabilir misin?

İki bilgisayarda internet bağlantısını kes ve komut satırını aç.
Ardından (iki PC'de) netsh WLAN show networks mode = bssid komutunu çalıştır.

Çıkan listeleri kopyala ve buraya yapıştır.

Listeler de kablosuz ağ isimleri var. Kendi ağım olmadığı için paylaşmayı doğru bulmuyorum. İllaki lazımsa atabilirim lakin.

Son düzenleme:
Şu açıdan düşündüm. Listeler karşılaştırılır ve kaç tane eksik var tespit edilir ve ortak noktalarına bakılır.

Sorun şifreleme yönteminde, kanal (frekans), SSİD'de Türkçe ya da özel bir karakter kullanılmış olabilir vs.