Modem arayüzü ayarlarını bilmiyorum. Modeme göre de değişiyor.
Modem değiştirmenizi önerebilirim. Yazılımı daha iyi bir modem, güvenlik seçenekleri olarak da daha iyi seçenekler sunabilir. Ama tabii burada bağlanan cihazın da buna uyumlu olması gerekiyor.
Mesela WPA3 güvenliği, elinizdeki cihazlar(telefon, dizüstü ağa bağlanan cihazlar yani) yeniyse modemi de eski tutmanın bir mantığı yok. Yukarıdaki Wifi-6 içeren modem güvenlik, yazılım vb. dışında ağı çok iyi dağıttığından, Wifi'nin performansını da artıracaktır.
Mesela Keenetic kayıtsız istemciler için ayar yapabiliyorsunuz. Kısaca bazı istemcileri kayıtlı yaparak, onlara özel ayar yaptığınız gibi bir yolla sizin şifrenizi bulanlara hız sınırlaması yaparak siz fark edene kadar internet kullanımlarını azaltabilirsiniz. Tamamen engelleme de var diye biliyorum. Yani bağlansalar da internete erişemiyorlar. Tabii burada kayıtlı istemciler için sabit mac ayarı yapmanız gerekiyor. Yoksa her mac değişiminde kayıtsız istemcilere geçiş yapıyor.
Galiba bir de Modem'i bağlı cihazlar dışında görünmesini de engelleyebiliyorsun. Ama yine yukarıdaki ayarları yapmanız gerekiyor.
Kaspersky her ne kadar sorunlarından dolayı kaldırdım. Hatalı algılamalar yapıyor ve güvenlik içermeyen siteye girerken yine de devam et tarzı şeylere rağmen siteyi engelliyor. En çok forumda birine yardım ederken Gigabyte yerel sitesinde sorun yaşıyordum. Gigabyte'da bu kadar ürün satmasına rağmen yerel sitesine bir HTTPS desteği ayarlayamaması garip.
Neyse Kaspersky içerisinde Wifi güvenliğini takip eden bir ayar var. O ayar belki işinize yarayabilir. Bağlanan cihazları sürekli taradığından rahatlıkla bakabiliyorsunuz. Belki biraz araştırıp bu ayarı antivirüs olmadan yapan uygulama bulunabilir. Aslında Windows bu tarz bir ayarı Defender içine ekleyebilir. Gerçi Microsoft'a bu öneriyi yapsan 5-6 yıl ancak eklemeyi akıl eder.