wallywestr
Uzman
Kablosuz klavyelere rağmen çoğu insanın kablolu kullandığını görüyorum. Kablosuz klavyelerde gecikme mi yaşanıyor?
performansı test edebileceğimiz bir site var mı peki? özellikle klavye içinFull her şeyi kablosuz kullanınca (mouse, kulaklık, klavye) hepsi 2.4ghz bağlandığı için bir gecikme olabiliyor diye okumuştum. Şimdilik tek kablosuz birimim mouse. Yakında kulaklık da almayı düşünüyorum fakat gecikme olur mu veya frekanslar karışıp performans düşürür mü diye düşünmüyor değilim.
Performansı test edebileceğimiz bir site var mı peki? Özellikle klavye için
peki 2.4 ghz kullanan aula bir klavyede normal kablolu bir klavyeden daha fazla gecikme yaşanır mıHer türlü aktarımda gecikme var. Burada mühim olan gecikmenin ne kadar olduğu. En az seviyede parazitsiz ve en az gecikme sağlayabilen tercih edilir ki bu yüzden Logitech gibi ürünler de kendine ait protokolü olan yazılımlar ile dongle kullanılıyor. Normalde bunların input-lag için cihazı var ama "reaction time" olarak reaksiyon hızı ölçebilen sitelerden de göreli sonuç alabilirsiniz.
kablolu ile aynı seviyede midir peki gecikmeFiziksel sınırlamalar nedeniyle kablolu klavyelerde bile bir miktar gecikme oluşabilir. Ancak yeni nesil teknolojiler sayesinde kablosuz klavyelerdeki gecikme de artık insan beyninin fark edemeyeceği seviyelere kadar indirildi. Kısaca evet, kablosuz klavyelerde gecikme olur ancak yeni nesil bir klavye ise bu gecikme hissedemeyeceğiniz kadar düşüktür.
Bence FPS oyunları oynuyorsan kablolu almak daha mantıklı.
hocam aula f87 pro aldım normalde 2.4ghz ile 1000hz olması gerek diye biliyorum ama 125hz yazıyor normal mi buFiziksel sınırlamalar nedeniyle kablolu klavyelerde bile bir miktar gecikme oluşabilir. Ancak yeni nesil teknolojiler sayesinde kablosuz klavyelerdeki gecikme de artık insan beyninin fark edemeyeceği seviyelere kadar indirildi. Kısaca evet, kablosuz klavyelerde gecikme olur ancak yeni nesil bir klavye ise bu gecikme hissedemeyeceğiniz kadar düşüktür.