Kablosuz kulak içi kulaklığa 4.000 TL'den fazla verilmemeli

Makaleler
23
Bu konumda müzik severler için bir kablosuz kulak içi kulaklığa neden 4.000 TL'den fazla vermemeniz gerektiğini açıklayacağım. Ben kablosuz kulak içi kulaklıklara çoğu kişinin 4.000 TL'den fazla harcamasını tavsiye etmiyorum. Liste şeklinde hazırladım makaleyi. İyi okumalar.

1- Kablosuz kulaklıklar mobil cihazlardır​

Kablosuz kulaklıklar hareket halindeyken kullandığınız bir aksesuardır aslında. Onları düşürmeniz, daha da kötüsü onları kaybetmeniz çok muhtemeldir. Tabii diyeceksiniz birçok kulaklık beni bul özelliğine sahip. Ancak onları bir yerde unutup gittiğiniz takdirde onları bulamayacaksınız. Ayrıca bu tür cihazlar hassas olduğunda başlarına bir şey geldiğinde tekrar değiştirmeniz gerekecek. Kulaklıklar 3 parçadan oluşmaktadır; bir şarj kutusu ve iki kulaklık. Bunlardan birini kaybetmeniz durumunda işiniz zorlaşacaktır. Çoğu marka bunları size tek tek satmaz. Ayrı bir set almanız gerekir.

2- Kablosuz kulaklıklar gerçekten çok iyi hale geldi​

Artık 4.000 TL'lik bir kulaklıkta eskisine göre iyi ses, iyi ANC ve iyi konfor elde edebiliyorsunuz. Bu özellikler eskiden flagship kulaklıklarda vardı ama artık daha ucuz kulaklıklarda da bulunuyor. Dolayısıyla birkaç şatafatlı özellik için ekstra para harcamaya değmez.

3- Kablosuz kulaklıklar çabuk bozulur​

Pek çok kişinin pahalı kulaklık satın almanın daha güvenli olacağı anlamına geldiğini zannediyor fakat durum öyle değil. Bunlar seri üretim cihazlar. 1000 de bir de olsa arıza çıkabilir sizin serininde. Örneğin Sennheiser Momentum TWS 3 ve Sony WF-1000XM4. Şu an bir çöpten farkları yok. İkisi de pahalı kulaklık, ikisi de kronik sorunlu. İkisinin de pilinde şarj olmama sorunu var. Bluetooth kulaklıklar arızalanmaya oldukça müsaittir. Fakat burada bir parantez açacağım en güvenilir kulaklık markası istemeyerek söylüyorum fakat Apple'dır.

4- Garantiler​

Burayı kisa keseceğim. Çoğu kulaklık markasının satış sonrası desteği berbat.

5- Fiyat stil ile ilgi değil​

Daha pahalı kulaklıklar bir moda ikonu değildir. AirPods'lar hariç (onlar evrensel bir tasarıma sahip) tarz olmak için takılmasını saçma buluyorum. Hepsi eşittir bu durumda.

6- Ses kalitesi: Gayet yeterli​

5.000-10.0000 TL arasındaki kulaklıkların en büyük farkı ses kalitesi olacaktır. Fakat daha önce söylediğim gibi ucuz kulaklıklar gerçekten iyi ses çıkarıyor. Zaten her küçük ayrıntıyı dışarıda yürüyüş halindeyken duyamazsınız.

7- Pazarlama hileleri​

Birçok şirket kulaklıklarını sanki yeni bir buluşmuş gibi tanıtıyorlar. Örneğin Apple. Pazarlama tuzağına asla düşmeyin. Gereksiz özellikleri önemliymiş gibi pazarlıyor çoğu firma.

8- Teknoloji gerçekten hızlı ilerliyor​

Artık firmalar ucuz kulaklıklara daha iyi özellikler veriyorlar. Bu yıl almış olduğunuz bir kulaklık 2 yıl sonra çağın gerisinde kalmış bir kulaklık olacaktır. Pillerin bozulması gibi problemlerle karşılacaksınız.

9- 4.000 TL yalnızca 4.000 TL değildir​

Eğer yeterince sabırlıysanız amiral gemisi kulaklıkları olduğundan daha ucuza alabilirsiniz. Mesela Samsung Galaxy Buds3 piyasaya 4.500 TL olarak çıktı fakat şu an 4.000 TL'nin altına iniyor. Sadece bekleyin.

10- Kablolu kulaklıkta kullanın​

Bu da bonus olsun. Kablosuz kulaklıklar beyne doğrudan zararlı radyasyonlar yayıyor. Bu yüzden arada kablolu kulaklığınızı da kullanın.

Okuyan herkese teşekkürler. Müzikle kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta sadece "bence" kelimesi eksik, çünkü birçok konuda hatalısın. Her şeyden önce pahalı ve ucuz diye bir şey yoktur, bu bir illüzyondur. A kişinin fakir olması b kişi için o ürünü pahalı yapmaz.

Hayır Apple en kaliteli kulaklık markası değildir.

Evet satış sonrası hizmet sandığından daha önemlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
. Fakirlikle de alakası yok. İllüzyon dediğin şey pazarlama hilesidir. Ben Apple en kaliteli marka demedim. Apple en sorusuz markadır.

Fakirlikle de alakası yok. İllüzyon dediğin şey pazarlama hilesidir. Ben Apple en kaliteli marka demedim. Apple en sorusuz markadır.

Yoo Apple en sorunsuz marka degildir. Piyasada Sennheiser diye bir gerçek varken.

Açıkçası marka önemli. Kulak içi olarak AirPods Pro 2 kullanıyorum, sanırım şu anda 10 bin Tl civarında bir fiyatı var. Kulak üstü Anker Q30 da var, o da 2.500Tl civarı, AirPods'un ANC'si biraz daha iyi onun dışında kulak üstü kulaklıklar bence daha f/p. Aynı şekilde QCY H4 de var, o da 2.000Tl civarı sanırım. O da AirPods Pro karşısında ANC dışında gayet başarılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…