wallywestr

Uzman
Arkadaşlar merhaba, ben %65 veya %75 klavye almayı düşünüyorum çünkü günlük hayatta küçük olması daha avantajlı. Ancak okulum gereği numpad ihtiyacım da oluyor. Şöyle bir ayrı numpad alsam ve gerektiğinde bilgisayara bağlasam, %65 klavyemle beraber kullansam, normal numpadli bir klavye kullanıyormuş gibi verimli olur mu? Yoksa verimsiz ve sıkıntılı mı çalışır? Eğer öyleyse normal tam boy bir klavye alacağım. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

https://www.trendyol.com/genel-mark...u-sayisal-klavye-numpad-p-467311342?gads=true

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, ben %65 veya %75 klavye almayı düşünüyorum çünkü günlük hayatta küçük olması daha avantajlı. Ancak okulum gereği numpad ihtiyacım da oluyor. Şöyle bir ayrı numpad alsam ve gerektiğinde bilgisayara bağlasam, %65 klavyemle beraber kullansam, normal numpadli bir klavye kullanıyormuş gibi verimli olur mu? Yoksa verimsiz ve sıkıntılı mı çalışır? Eğer öyleyse normal tam boy bir klavye alacağım. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

https://www.trendyol.com/genel-mark...u-sayisal-klavye-numpad-p-467311342?gads=true
  • Küçük boyutlu %65 veya %75 klavye kullanmak, taşınabilirlik ve alan tasarrufu açısından büyük avantaj sağlar. Ancak sınırlı tuş sayısı nedeniyle numpad'e ihtiyaç duyma durumu sıkça ortaya çıkabilir.
  • Ek bir sayısal tuş takımı (numpad) almak, ihtiyaç anında hızlı bir çözüm sunar. Kablosuz bir numpad seçmeniz de kalabalık kablo karmaşasını önleyebilir.
  • Tasarım açısından, %65 ya da %75 klavye ile ayrı bir numpad kullanımı verimlilik açısından kabul edilebilir bir çözüm olabilir. Aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun:
- Kullanım alışkanlığı: Eğer daha önce ayrı bir numpad kullandıysanız, geçiş kolay olacaktır. Ancak alışmadıysanız başta biraz garip gelebilir.
- Bağlantı: Numpad’in kablosuz olması, klavyenizle birlikte rahat bir kullanım sağlayabilir. Ancak, kablolu bir numpad kullanacaksanız, masaüstünde yer kaplayabileceğini unutmayın.
- Ergonomi: Farklı yükseklik ve mesafeden dolayı, klavye ve numpad’i konumlandırırken rahat bir pozisyonda olmalarına dikkat edin.
- Klavye kısayolları: Numpad ile birlikte kullanmak, bazı işlemlerde kısayolları basit bir şekilde uygulamanıza olanak tanır.

Sonuç olarak, %65 veya %75 klavye ile bir numpad kullanmak, doğru ayarlanırsa ve alıştıkça oldukça verimli olabilir. Ancak, kişisel alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Eğer sürekli olarak sayılara yoğunlaşıyorsanız, normal tam boyutlu bir klavye daima alternatif olarak değerlendirilmeli.