Kaç GB RAM alınmalı?

2x32 ya da 4x16 al.
4x16 için 5600'de takılı kalır %90

Bu da olabilir. 2x32 Dual Rank, 2x16'ya göre bir tık daha iyi AM5'te performansı 1:1 modda. 2:1 mod zaten açılamıyor doğru düzgün. Bir tık daha iyi performans alırsın yani sentetiklerde de durum öyle, ama aman aman bir durum yok tabi. CL26 şart değil, 6400 CL32 iyidir 2x32

Hocam teknik detaylardan pek anlamıyorum. Siz direkt 64 mü al diyorsunuz ? ona karar vereyim önce. Bu arada G-skill dışına çıkmak istemiyorum kesinlikle

Hocam teknik detaylardan pek anlamıyorum. Siz direkt 64 mü al diyorsunuz ? ona karar vereyim önce. Bu arada G-skill dışına çıkmak istemiyorum kesinlikle

Bak bu RAM de iyi, düşünmez misin bunu? 6600 sorun değil 2x32 dual rank A-Die, zaten 6000 ayarlayacaksın EXPO açtıktan sonra, ister 8000 al ister 6400 MT/s al, EXPO açıp frekans kısmını 6000 alacaksın sadece.

G-skill olmayacaksa Corsair olabilir evet. Fakat ben direkt 6000 mhz cl30 veya cl28 istiyordum o şekilde önerir misiniz rica etsem ayhan hocam.

G-skill olmayacaksa Corsair olabilir evet. Fakat ben direkt 6000 mhz cl30 veya cl28 istiyordum o şekilde önerir misiniz rica etsem ayhan hocam.

O halde bu olabilir ama bu M-Die gelebilir, ona yapacak bir şey yok, senin şansına artık. Zaten 6000 CL30 istiyordun, EXPO açarsın sadece bunda, ek ayara gerek olmaz.

M-die A-die falan ne oluyor bilgim yok. En iyisi hangisi hocam ? O konuda taviz vermeyim.

M-die A-die falan ne oluyor bilgim yok. En iyisi hangisi hocam ? O konuda taviz vermeyim.
6000 CL30 kimse bilemez, A ya da M-Die çıkabilir, seni etkileyen bir durum yok, EXPO açıp geçeceksin diye tahmin ediyorum, o açıdan M çıksa da problem olmaz, RAM ile oynamayı düşünmüyordun yanlış hatırlamıyorsam.

RAM'den %15-20 fazladan performans almak istiyorum falan dersen A-Die mantıklı, düz EXPO açacaksan M-Die ile A-Die farkı yok.

Ha tamam şimdi oturdu. O halde dediğiniz gibi yapalım. Şimdi Ayhan hocam. Az önce bir soru sormuştum fakat ona cevap vermediniz. Merak ediyordum da siz direkt 64 öneriyorsunuz dimi ? Uzun vade için 32 üzer mi yani ? O konuda da fikrinizi alayim. Çünkü eğer 32 her şekilde yeter diyorsanız. Şu attığınız çok hoşuma gitti.

Zaten 32 alırsam direkt olarak üsttekini alırım. Tam istediğim tarz bi ram.

Lakin 64 al geç diyorsanız şayet , şimdi bi bütçe hesabı yapacam. Borçlarıma falan bakacam. Bir ihtimal şunu almak için uğraşırım :

Fakat bütçem yetmezse şunu alıp geçecem :

2x16 üzmez ama 2x32 bir tık daha performanslı AM5'te 1:1 modda. Latency de daha düşük geliyor ama fark az tabi devasa değil. 2x32 alıp düz EXPO açıp geç eğer uğraşmayacaksan çok düşünmene gerek yok, en azından Hynix olduğundan emin olacaksın.

CL26 alırsan uzun vade yatırım olur, hep kullanırsın o RAM'leri DDR5'te. OC potansiyeli olarak da iyi. CL30 alırsan da EXPO açıp geçersin, problem olmaz.

Ben olsam 2x16 CL26 alırım, sen EXPO açıp geçeceğin için 2x32 6000 CL30 alman daha mantıklı, CL26 alırsan da yatırım olur, ileride bir zaman uğraşırsın.

@Krmm Yani senin çok da uğraşacağın bir durum yok, uğraşmak istersen konu açacaksın, yönlendireceğiz o kadar, sen operatör görevi göreceksin. Gözünde büyüttüğün kadar zor bir işlem değil.

Önce sistemi bir diz, memnun kalmazsan istediğin gibi olmazsa, RAM ayarlarına girersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…