Hocam ben kesinlikle bios'dan o ayar bu ayar falan diyerek bu toplara gireceğimi sanmıyorum. Dediğiniz gibi expo açar geçerim. 32 GB ram'i eliyorum. 64 daha mantıklı geldi şuan. Fakat şeyi anlamadım sadece. Mesela şu 25 bin lira olan 64 GB 6000 mhz CL26 ram'i alırsam şayet ve bios'dan expo açarsam bu ram CL26 olarak çalışır mı ? Yoksa ayar falan yapmak mı gerekecek. Eğer öyleyse 16 bin liraya 64 gb CL30 alayim.2x16 üzmez ama 2x32 bir tık daha performanslı AM5'te 1:1 modda. Latency de daha düşük geliyor ama fark az tabi devasa değil. 2x32 alıp düz EXPO açıp geç eğer uğraşmayacaksan çok düşünmene gerek yok, en azından Hynix olduğundan emin olacaksın.
CL26 alırsan uzun vade yatırım olur, hep kullanırsın o RAM'leri DDR5'te. OC potansiyeli olarak da iyi. CL30 alırsan da EXPO açıp geçersin, problem olmaz.
Ben olsam 2x16 CL26 alırım, sen EXPO açıp geçeceğin için 2x32 6000 CL30 alman daha mantıklı, CL26 alırsan da yatırım olur, ileride bir zaman uğraşırsın.
Son mesajınızı yeni gördüm. Eğer yardımcı olurum derseniz CL26 olan ram'i aldıktan sonra konu açarım. Sizin yardımınızla bios ayarı yapabilirim.2x16 üzmez ama 2x32 bir tık daha performanslı AM5'te 1:1 modda. Latency de daha düşük geliyor ama fark az tabi devasa değil. 2x32 alıp düz EXPO açıp geç eğer uğraşmayacaksan çok düşünmene gerek yok, en azından Hynix olduğundan emin olacaksın.
CL26 alırsan uzun vade yatırım olur, hep kullanırsın o RAM'leri DDR5'te. OC potansiyeli olarak da iyi. CL30 alırsan da EXPO açıp geçersin, problem olmaz.
Ben olsam 2x16 CL26 alırım, sen EXPO açıp geçeceğin için 2x32 6000 CL30 alman daha mantıklı, CL26 alırsan da yatırım olur, ileride bir zaman uğraşırsın.
@Krmm Yani senin çok da uğraşacağın bir durum yok, uğraşmak istersen konu açacaksın, yönlendireceğiz o kadar, sen operatör görevi göreceksin. Gözünde büyüttüğün kadar zor bir işlem değil.
Önce sistemi bir diz, memnun kalmazsan istediğin gibi olmazsa, RAM ayarlarına girersin.