Makaleler
1
Hocalarım bu kaçak çay dediğiniz garip çay türünü hep normal paketli çay ile karıştırıp demliyorlar. Evde kimse yoktu onlar gelene kadar demlensin dedim, dalgınlıkla normal çay yerine full kaçak koymuşsum. Tadı da bayağı güzelmiş aslında bunu tek demleyince bayağı zihin açıyor böyle dinç oluyor insan. Bence ders çalışırken uykum gelmesin diye kahveler yapmak yerine bunu demlemek daha mantıklı. İlk içince böyle yüzünüz ekşiyor acı geliyor ama sonra alışınca iyi oluyor. Zaten çayı çok şekerli içerdim bir ara şekersiz içtim birden şekersiz çaya alıştım. Fakat sonra yine bir anlık karar değişikliği sonrası şekerli çay içtim yine şekerli çaya alıştım. Siz kullanıyor musunuz bu çay türünü? Herkes kaçak diyor ama gerçek adı ne bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım bu kaçak çay dediğiniz garip çay türünü hep normal paketli çay ile karıştırıp demliyorlar. Evde kimse yoktu onlar gelene kadar demlensin dedim, dalgınlıkla normal çay yerine Full kaçak koymuşsum. Tadı da bayağı güzelmiş aslında bunu tek demleyince bayağı zihin açıyor böyle dinç oluyor insan. Bence ders çalışırken uykum gelmesin diye kahveler yapmak yerine bunu demlemek daha mantıklı. İlk içince böyle yüzünüz ekşiyor acı geliyor ama sonra alışınca iyi oluyor. Zaten çayı çok şekerli içerdim bir ara şekersiz içtim birden şekersiz çaya alıştım. Fakat sonra yine bir anlık karar değişikliği sonrası şekerli çay içtim yine şekerli çaya alıştım. Siz kullanıyor musunuz bu çay türünü? Herkes kaçak diyor ama gerçek adı ne bilmiyorum. Tek demlede.

Tek demle de nasıl çarpıyor görelim.

Kaçak denmesinin sebebi gurbetçilerin oradaki kaliteli Ceylon tipi çayları Türkiye'ye getirmesidir. Tabii ticari olarak bu işi yapanlar da var onlar ayrı. Türkiye'de maalesef çay şirketlerine çiftçiler çayın yapraklarının içine normalde çaya girmeyecek olan değersiz kısımlarını doldurup göndermekte. Ceylon çayı ise çok pahalı olduğu için yerli çay ile karıştırılıp içilir. Biz de böyle içeriz. Kısaca o çayın gerçek adı Ceylon çaydır. Daha uzun gitmesi için karıştırılıp içilir.

"Kaçak" çay diye bahsedilen doğu taraflarından gelme çaylar daha fazla diş lekesi yapıyorlar. Bence kötü bir şey. Her gün düzenli olarak filtre kahve veya espresso içen birisi olarak söylüyorum. Onlar bile bu kadar yapmıyor yani.

Bu ülkede satılan çaylarda çayın çöpü olduğu için ve de kaçak çayın da aroması keskin olduğundan dolayı karıştırılarak yumuşak bir içim elde ediliyor, bir de kaçak çay içeni garip gören tiplemeler vardır o konuya hiç girmeyeyim koyundan farkı yoktur.

Bu ülkede satılan çaylarda çayın çöpü olduğu için ve de kaçak çayın da aroması keskin olduğundan dolayı karıştırılarak yumuşak bir içim elde ediliyor, bir de kaçak çay içeni garip gören tiplemeler vardır o konuya hiç girmeyeyim koyundan farkı yoktur.
Çay üretiminde dünya sıralamasında başlarda yolup en kötü kaliteli çayı içmek. :D