Dramatize etmiyorum. Bir gerçek üzerinden eleştiri yapıyorum. Konu sahibinin tercihi bu yönde olmuş olabilir, ücretsiz de erişme imkânları mevcut olabiir, ancak bu durum üzerinden para kazanılan senaryoların var olduğu ve bunların da eleştirilmesi gerektiği gerçeği değişmiyor.
Adam Kur'an'ı satmıyor ki? Adam Kur'an'ın sunuluş şeklini satıyor. Belki ekstra özellikler eklemiş olabilir. Hatırlatıcısı, okuma takibi, not alma cart curt. Ben misal veriyorum. Bu uygulamaların paralı olmasında abes bir durum yok. Ha inovatif bir şey yapmıştır o başka (böyle bir uygulama da var mı bilmiyorum) ama işlevsellik açısından birçok özelliği barındıran bir uygulama linki yukarı attım. Ücretsiz, reklamsız. Kişiye bağlı.

Adamın şinitzeli çiğ yediği konusu hariç trol olma ihtimali olan konusu yok gibi. Hatta o bile trol olmayabilir.
Bilmiyorum, konulardaki yorumları da ilginç geldi bana. Trol değilse bile trol gibi geldi bana.

Adam bir yazılım yaptıysa ve bunu parayla satmak istiyorsa etik olmayan pek bir şey yok aslında, ama kullanmak enayilik böyle bir durumda.
Ben olaya bir yazılım üretip bunun parayla satılması olarak odaklanmıyorum. Din gibi hassas duygular üzerinden para kazanılması olarak bakıyorum. Yani ürünlerin bu konular üzerinden üretilmesi ve kazanç sağlanması. Yanlış buluyorum, çünkü böyle konularda kazanç sağlanacak talepler bulmak çok kolay maalesef.

Son cümlene de katılıyorum. Böyle şeylerin tercih edilmesi de ayrıca eleştrilmesi gereken bir durum.

@Lacan, hayır katılmıyorum ve yeterli gerekçeler değil bunlar. Bilmiyorum ancak madem arkadaş ve/veya konu trol, o halde istenileni vermeyelim ve daha ciddi bir konu başlığında denk gelirse tartışalım.

Son düzenleme:
@serbest, Önceki konularından da trol olduğun aşikar (değilsen bile bana öyle geldi bilmiyorum) ama ben sana yine de bir uygulama önerisi vereyim:

Arapça Kuran var, meal var, Arapça üstte akabinde meali olan Kuran var. Ücretsiz, reklamsız.

Teşekkür ederim fakat bu uygulamayı dün yükledim ve çok beğendim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-02-21-11-45-203_com.android.vending.webp
    Screenshot_2025-03-02-21-11-45-203_com.android.vending.webp
    238,5 KB · Görüntüleme: 61
Birinin emek verip hazırladığı bir ürünü, o ürüne emek vererek oluşturan adam para kazanamasın diye kaçak kullanıyorsunuz. Eğer sıkı bir müslümansanız evet sıkıntı olur.