"Hat safhadaydı" derken? İstanbul Sözleşmesi imzalandığı ve 6284 sayılı kanun gündeme geldiği yıl cinayetlerde düşme olmuştu.

Eki Görüntüle 43723

Grafikte gördüğünüz gibi 2012 ve 2013'te de fazla artmamış ama İstanbul Sözleşmesinden çıkıldığı yıl olan 2014'te gözle görülür bir artış olmuş. Tabii sonrasında suçlulara ceza vermedikleri görülünce domino etkisi yaratmış.
2011-12 arasi artis bana her seyi acikliyor. Sozlesmenin imzalanmadigi 2010 yilindan daha fazla cinayet islenmis sozlesmenin yururlukte oldugu 2012'de.

2011-12 arasi artis bana her seyi acikliyor. Sozlesmenin imzalanmadigi 2010 yilindan daha fazla cinayet islenmis sozlesmenin yururlukte oldugu 2012'de.
2011-12 arası artış konuşulanların sadece göstermelik olduğunu anlatıyor yani söylenilenler sadece lafta kaldığı için aynı tas aynı hamam, sonuçta anayasaya bile uymayan bir hükümet var başta.

Ayrıca artış, iyi hal indirimi gibi saçma sapan hukuki usülsüzlükler bir tarafa, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel bozulmadan kaynaklı.
Anlayacağınız üzere yine hükümetin hatası.

Ek bilgi: İstanbul Sözleşmesi, 2014'te yürürlüğe girmiştir.

2011-12 arası artış konuşulanların sadece göstermelik olduğunu anlatıyor yani söylenilenler sadece lafta kaldığı için aynı tas aynı hamam, sonuçta anayasaya bile uymayan bir hükümet var başta.

Ayrıca artış, iyi hal indirimi gibi saçma sapan hukuki usülsüzlükler bir tarafa, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel bozulmadan kaynaklı.
Anlayacağınız üzere yine hükümetin hatası.

Ek bilgi: İstanbul Sözleşmesi, 2014'te yürürlüğe girmiştir.
Ben de aynisini soyluyorum zaten dostum. Uygulamada sorun olunca hukuken olmasi veya olmamasi onemli degil. Istanbul Sozlesmesi'nden daha derin bir sorun var.