FurkaN35 1

Becerikli
Böyle konuları konuşmayı sevmem ama gerçekte anlatacağıma burada anlatayım, daha iyi.
1. 1.5 yıldır kafamdaki düşünceler beni çok yoruyor, hele ki bu 7-8 aydır çok değiştim. Sinirli biriyim, daha çok sinirli biri olmaya başladım ve kimseyle anlaşamıyorum, evdekilerle bile. Beni iş değil, kafamdakiler yoruyor. Sizde de böyle bir durum var mı?

Güvenebileceğiniz biriyle uzun uzun sohbet etmek gerçekten çok iyi gelebilir. Ama bunun karşılıklı olması da önemli. Yani sadece siz içinizi dökmemelisiniz, karşınızdaki kişi de kendi sıkıntılarını ve düşüncelerini paylaşabilmeli.

Ben de iş yerinde ve arkadaş çevremde zaman zaman çok fazla sıkıntı yaşıyorum. İçimde biriken birçok şey oluyor ve bazen bunları sürekli kafamda düşünmek insanı gerçekten yoruyor. Ancak yaklaşık 7 yıllık bir arkadaşım var, birbirimizle hemen hemen her şeyi konuşabiliyoruz. Sürekli birbirimize “ne var ne yok?” diye sorup gerçekten içimizi döküyoruz.

Bazen ben yaşadığım sıkıntıları anlatıyorum, bazen de o anlatıyor. Bir nevi karşılıklı olarak birbirimizin dertlerini ve yükünü biraz olsun hafifletiyoruz. Konuştuktan sonra sorunlar tamamen çözülmese bile insanın kafası dağılıyor ve kendini çok daha rahatlamış hissediyor.

Bence her şeyi sürekli kendi içinde tutmak yerine, gerçekten güvendiğiniz ve sizi yargılamadan dinleyecek biriyle konuşmayı denemelisiniz. Ben bu şekilde kafamı biraz olsun dağıtabiliyorum. Bizim sorunumuz anlaşılmamak.