Kafe ve Restoran Fiyatlarına Zam Geliyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 995
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    zam
Bu zamlar artık beni şaşırtmıyor hocam. Dakikada zam geliyor. Asgari Ücretli zaten geçinemez. Asıl emekli nasıl geçinsin? 10.000 TL emekli maaşı nedir? İyice kudurdu azdı bu hükümet ya. Benim babam emekli ama Adamcağız 60 yaşında hala çalışıyor çünkü emekli maaşı yetmiyor.

Birde kalp rahatsızlığı var bir böbreğinde de sıkıntı var. Adam ona rağmen çalışıyor. Emekli maaşı yetmediği için.

Benim babam sadece bir örnek eminim bir çok yaşlı emekli çalışmak zorunda kalıyor şu an.

Erken seçimi yaklaştırıyorsa güzel. Zaten ot gibi yaşıyorum, canım iki aydır döner çekiyor almıyorum hala.

Kendi vatandaşımız varken başka ülke vatandaşlarını kendi vatandaşı gibi benimseyen kahrolsun.

Erken seçimi yaklaştırıyorsa güzel. Zaten ot gibi yaşıyorum, canım iki aydır döner çekiyor almıyorum hala.
Valla sorma hocam oaraya acıyorum versem mi vermesem mi diye agladim ya.

İki aydır döner çekiyor almıyorum hala.
Maalesef gençliğinizin baharında böyle kötü şeyler yaşamanız çok üzücü sizin gezip tozup güzel günler yaşayıp hayalinizi bir an önce gerçekleştirmeniz lazımken hayaller ve hayatlar gibi mevcut dönem'de yaşıyorsunuz. Tüm gençler inanın öyle hocam tek siz değilsiniz bir an önce umarım iyi günler görürürüz demekten başka bir şey diyemeyeceğim ama sizi bunları yaşatan size bir gelecek borçlu ama Onu'da veremez bu saray hükümeti kendileri çok bencil olduğu için tek kendilerine çalışıyorlar.

Valla sorma hocam oaraya acıyorum versem mi vermesem mi diye agladim ya.
Babam bilge ve şanslı bir adam, zamanında gerekli yatırımını yapıp Allahın izniyle benim ve kardeşlerimin geleceğini kurtardı fakat hocam her şey çok ama çok pahalı, dandik bir dönerden bile yük olmaya utanıyorum aileme. Ben kaymak tabakadayım fakat kimse memleketi sallamıyor artık biz gençler dışında. Allah sonumuzu hayretsin hepimize sabır versin fakat biraz da akıl versin.

Üretim sadece ihracat için gerekmiyor, halka da gerekiyor. Saçma sapan ürünler bile ithal ediliyor. Dışarıya bağımlılık ne kadar az olursa o kadar iyi olur. Hatta yeni ürünler yaratılabilmeli ki diğer ülkeler Türkiye’ye ihtiyaç duyabilsin.
Vergileri çoğaltmayı doğru bulmasam da ihracat veya üretim çözüm değil. Tasarruf ve şeffaflık lazım en başta.
Yapılması gereken birçok adım var ama sadece vergi artışı görüyoruz. Yurt dışından alınan bir telefona bile 30000 liradan fazla para istiyorlar.

İfadeler: 29
Emekli 10.000 TL ile birde kira veriyorsa vay haline. Yazıklar olsun bu ülkenin düzenine. Her yağmur yağdığında Atamızın göz yaşları olarak görüyorum bu yağmurları.

Devlet Asgari Ücrete zam yapınca enflasyonun düştüğünü zannediyor. Maaş yükselse ne olur? Alım gücü yükselmedikten sonra?

Çok sağolun hocam. Haklısınız biz gençlere bir gelecek, Emeklilerimize güzel bir hayat borçlular. Hakkımız helal değil onlara. Yurt Dışına bakıyorum, Gençler bir haftada steam kütüphanesi dizmiş. Ama bizim eve 3 gündür ekmek bile girmedi. Bu kesinlikle devletin suçu. Emekli maaşları en azından asgari ücret düzeyinde olsaydı Emekli yine geçinemezdi ancak biraz daha rahat ederdi. Bu güzel vatanı ne hale getirdi bu Kahrolası AKP.

Son düzenleme:
Çok üzüldüm değerli hocam Allah şifa versin. Emeklilerimiz bunları hak etmiyor onlar tatil yapıp keyif yapmayı denizde Gold'e yüzüp uzanıp keyif çatmayı son günlerini güzel geçirmeyi hak ediyor. Fakat maalesef bencil bir hükümet tarafından yönetiliyoruz kendileri son model telefonlar son model arabalar ve keyifli Jakuziler'le gezip yıkanıp tozarken halk bunun acısını çekiyor. Daha kötüsü mültecilere çeşitli avantajlar sunarken halkını tam tersi mülteci yapmaları bardağı taşıran son damla oldu. Açlıktan ve ekonomi yüzünden intihar eden gençler ve insanların ahı var üzerlerinde öyle kolay ölemezler ve öyle kolay koltuktan inemezler. İnsanlara bir gelecek ve güzel hayat borçlular. Fakat bu borçları ödeyecek durumda değiller kendilerinden aşsasını göremiyorlar maalesef.
Devlet Asgari Ücrete zam yapınca enflasyonun düştüğünü zannediyor. Maaş yükselse ne olur? Alım gücü yükselmedikten sonra?
Maalesef millet olarak bunu anlamıyoruz herkes asgari ücrete zam istiyor ama biri çıkıp'ta kardeşim neden zam yapıyorsunuz alım gücü ve refah düzeyine neden çıkamıyoruz diye konuşan yok. Bakalım gene asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam haberleri duymak istiyor millet zam yapsınlar fakat bu döngü nereye kadar böyle gidecek merak ediyorum şahsen.

Milletimiz keşke bilinçlense hocam. %51'lik kısmın büyük bölümü pişmandır zaten şu an.

Dolar Euro Sterlin zaten almış başını gidiyor. Yurt Dışına gidelim desek döviz yüzünden çok zor.

Benim kafamın bozulduğu nokta şu. Memur bile bazen sıkıntı çekiyorsa Asgari Ücretli ve Emekli nasıl geçinecek? Türkiye'de adamakıllı yaşanabilmesi için çok çok yüksek bir maaş veya gelir gerek.

Tatile gitmek falan hayal zaten. Milletimiz yazın hangi Plaj'a gitsem diye düşünmesi gerekirken Elektrik, Kira, Borçlarımı nasıl kapatacağım diye düşünüyor.

Ev Araba almakta hayal artık bu hükumet olduğu sürece. Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde gelecek adam bu ülkeyi nasıl toparlayacak? Çok uzun zaman alacak bu ülkenin toparlanması. O da AKP giderse tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 995
Sarayların saatlik elektrik masrafına baktıktan sonra zor gelmiyor hocam. Toparlaması gelişmesi çok kolay bir ülkedeyiz her yerimizde ayrı zenginlik var fakat bunu isteyen bir insan evladı yok memlekette. Kılıçdaroğlu'ndan Perinçeği'ne kimse istemiyor bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…