SalihAykiner

Üyecik
Idefıx sitesi üzerinden "kafkasda" satıcısından Xbox Series X all digital Edition satın almak istiyorum fiyatı 34.000 TL civarı yorumlara baktığımda oldukça karışık gözüküyor. Bazıları kargo konusundan muzdarip olumsuz yorum yapmış satıcının Turkcell pasaj sayfasına baktığımda 9.5 puan ortalaması aldığını görüyorum ama beni bu olumsuz yorumlar tedirgin etti. Bu satıcıdan alışveriş vs. yapan varsa bilgilendirebilir mi bu satıcı güvenilir mi?

Uzun zamandır satış yapıyor bu satıcı Turkcell'de. Ama Google yorumları epey düşük. Yeni bir firmada değil.

Ekran görüntüsü 2025-07-20 005128.webp

Uzun zamandır satış yapıyor bu satıcı Turkcell'de. Ama Google yorumları epey düşük. Yeni bir firmada değil.

Eki Görüntüle 164819
Evet yorumlarını okudum ancak Turkcell Pasaj yorumlarının ortalamasına baktığımda 9.5 görüyorum şikayet var sitesinde 10 tane şikayeti var yeni bir firma değil ve 10 şikayeti olması az gibi geldi sizce alınabilir mi idefix olduğu için her hangi bir sorunda iade edebilmeyi düşünüyorum.

Evet yorumlarını okudum ancak Turkcell pasaj yorumlarının ortalamasına baktığımda 9.5 görüyorum şikayet var sitesinde 10 tane şikayeti var yeni bir firma değil ve 10 şikayeti olması az gibi geldi sizce alınabilir mi idefix olduğu için herhangi bir sorunda iade edebilmeyi düşünüyorum.

Şahsen sizin cihazdan alacak olsam bu satıcıdan tercih ederim. Bir miktar daha pahalı ama, Hepsiburada üzerinden de satış yapıyor bu firma. Bu firmayla ilgili pek şikayete rastlamadım. Şikayet var şikayetlerinin de neredeyse birçoğunu çözmüşler. Daha yüksek puana sahipler. Yorumlarını da inceledim biraz.

Şahsen sizin cihazdan alacak olsam bu satıcıdan tercih ederim. Bir miktar daha pahalı ama, Hepsiburada üzerinden de satış yapıyor bu firma. Bu firmayla ilgili pek şikayete rastlamadım. Şikayet var şikayetlerinin de neredeyse birçoğunu çözmüşler. Daha yüksek puana sahipler. Yorumlarını da inceledim biraz.

Bir satıcı için ekstra 1.100 TL vermek ne kadar mantıklı? Sonuçta bir sorun olursa iade edebilme imkanı var. O vereceği 1.100 TL ile de Game Pass alır.

Bir satıcı için ekstra 1.100 TL vermek ne kadar mantıklı? Sonuçta bir sorun olursa iade edebilme imkanı var. O vereceği 1.100 TL ile de Game Pass alır.

O aradaki fark ütopik seviyede değil, uçurum gibi fark olsa anlarım. Endişe etmektense, çekinmektense tolere edilebilir bir miktar.

Öyleyse puanı düşük ve şikayetleri çok olan satıcıları, sırf fiyatı uygun diye tavsiye etmek lazım iade imkanı olduğu için öyleyse bu mantık ile?

Bazen her şey fiyat/performans olamayabilir.

Satıcının satış yaptığı bütün internet sitelerinin yorumlarını okudum idefix harici diğer sitelerde puan ortalaması 9 üstü idefix puan ortalaması 8.1.
Sipariş vereceğim eğer sorun olursa iade edip diğer satıcıdan almayı düşünüyorum, geldikten sonra buraya ne tür bir deneyim yaşadığımı yazacağım umarım sorunsuz gelir beni kargo konusu endişelendiriyor sadece.

Satıcının satış yaptığı bütün internet sitelerinin yorumlarını okudum idefix harici diğer sitelerde puan ortalaması 9 üstü idefix puan ortalaması 8.1.
Sipariş vereceğim eğer sorun olursa iade edip diğer satıcıdan almayı düşünüyorum, geldikten sonra buraya ne tür bir deneyim yaşadığımı yazacağım umarım sorunsuz gelir beni kargo konusu endişelendiriyor sadece.

Bu iş biraz şans işi. Yani puanı düşük alırsın sorun yaşamazsın, puanı yüksek alırsın sorun yaşarsın. Her şey puan demekte değildir. Paketlemesi iyiyse, sorun yaşayacağını pek düşünmüyorum. Deneyimlerini paylaşırsan dediğin gibi iyi olur.

Lakin bende PS5 almıştım. Hepsiburada'nın en çok PS5 satan tedarikçisiydi. Dükkanı vardı adamların, aynı fiyattı mağazada. Mağazasına gidip elden aldım. Hatta dükkanda 1-2 tane de ufak hediye verdiler bana.

O firmaya yakınsanız, elden de alabilirsin içinizin rahat etmesi babında. Oda düşüncene alternatif olsun.

Son düzenleme:
Bu iş biraz şans işi. Yani puanı düşük alırsın sorun yaşamazsın, puanı yüksek alırsın sorun yaşarsın. Her şey puan demekte değildir. Paketlemesi iyiyse, sorun yaşayacağını pek düşünmüyorum. Deneyimlerini paylaşırsan dediğin gibi iyi olur.

Lakin bende PS5 almıştım. Hepsiburada'nın en çok PS5 satan tedarikçisiydi. Dükkanı vardı adamların, aynı fiyattı mağazada. Mağazasına gidip elden aldım. Hatta dükkanda 1-2 tane de ufak hediye verdiler bana.

O firmaya yakınsanız, elden de alabilirsin içinizin rahat etmesi babında. Oda düşüncene alternatif olsun.
Teşekkür ederim cevapların için kargo hakkında ve ürün hakkında geldiği zaman (umarım sorunsuz gelir) buraya paylaşacağım her detayı.