emincnatas

Uzman
Yer
Bursa
Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce Bursa'dan Ankara'ya kale turizm ile geldim ama bu yolculuğu bana zehir etiiler. Otobüs firması tercih edeceklere tavsiyemdir. Kale seyahat kullanmayın kullandırmayın.

Öncelikle yaşadıklarımı anlatayım sizlere.

Bursa'dan Ankara'ya kale seyehatten bilet aldım ınternet üzerinden. Önce bileti alırken saat 14:00'te olduğu yazıyordu. Daha sonra haber verilmeden bilet saati 14:30'a çekilmiş. Ben de saat 13:30'da Terminal'e geldim ve otobüsun 14:30'da olduğunu öğrendim. Daha sonra saat 14:30 oldu ama otobüs gelmedi. 30 dakika sonra rötarlı bir şekilde geldi.

40 kişilik otobüste de şoför dahil toplam 6 kişi vardı.

Buraya kadar benim için pek sıkıntı değildi.

Ankara'ya geldiğimde otobüste valizimin olmadığını gördüm. 1 adet valiz kalmış ve muavin arkadaş bana bu valiz senin dedi ama o valiz bana ait değildi.

Benim valizimi Eskişehir'de bir başkasına vermişler. İkisi de benzer renk olunca karıştırmışlar. Otobüse binerken ayrıca muavin valizlere takılan etiketlerden takmadı.

Valizimin kaybolduğunu söyledim. Yarın sabah Eskişehir'den Ankara'ya gelen bir otobüs olduğunu yarın gelip alabileceğimi söyledilee oradan. Arasan tam 4 gün geçti valizim öyle geldi. Kaç defa aradım söyledim. Valiziniz yolda, otobüsün seferi iptal oldu, saati değişti gibi bahanelerle valizim geldi. Sonradan öğrendim ki valizim Kastamonu'ya gitmiş. Eskişehir'deki arkadaş da karıştırmış. Tam 4 gün boyunca Ankara'da hiçbir kıyafetim olmadan dolaşmak zorunda kaldım.

Diğer otobüs firmalarını da denedim ama en rezaleti kesinlikle kale seyahat.

Benden sizlere tavsiye. Kullanmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valiz rezaleti tamamen muavinin suçu, Kale ile çok seyahat ettim ben de. Her otobüs firmasında oluyor bunlar, önemli olan firmanın bu olay karşısında takındığı tavır. Türkiye'de doğru düzgün işini yapan firma yok maalesef. Hizmet kalitesi gittikçe düşüyor.

Evet. Tüm suç muavinde ama bunu Kale Seyahat'e bildirdim ve hiçbir bilgi vs vermediler bana. Sadece muavin telefon numarasını aldım ve o şekilde buldum. Kale Seyehat'in bilet ofisine gittim ama haberimiz yok. Bize haber verilmedi dediler. Müşteri hizmetlerini de aradım onların da birbirinden haberi yok.

Gerçi çoğu otobüs firmaları bu şekilde. Benim en memnun olduğum Pamukkale oldu. Defalarca kullandım yıllarca. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.

İnşallah bu yaşadığım son sıkıntı olur. Başka kimsenin de başına gelmemesi dileğiyle.

Her türlü otobüs firmasıyla seyahat ettim, hiçbiri valiz etiketlerini umursamıyordu. Hayatımda 1 kere bile valiz etiketini göstermedim valizi alırken. Kamil Koç'undan Pamukkale'sine kadar hepsi aynı. Şanssızlığına denk gelmiş gibi, başka şirket olsaydı yine karışırdı o valiz :D

Geçmiş olsun. Sorun muavinde olabilir ama firmalar da boyle sorunlarda hicbir sorumluluk almıyor. Oldukça yakın bir zamanda Varan Turizm, kiz arkadaşımın bavulunu kırdı. Muavin, firma yahut kimse sorumluluk almadı. Her şey kanıtlı olmasına rağmen milleti uğraştırıyorlar. Kirik bavulla eve döndü, dalga geçer gibi %20 indirim kodu mu ne teklif edildi. THH'ye şikayet etti en son.

Benzer olarak da 2022'de Abana/Kastamonu'da bir kadın bizim valizleri alıp Devrekani'de inmiş, sonra arkadan gelen otobüsle gelip değiştirdiler. Daha insanlar kendi valizini bile karıştırıyor, çıldırmamak elde mi? Muavin yapıştırdığı etikete bakmadan bavulları vermeyecek, bu kadar basit. Bu hırsızlık taktiğine bile dönüşebilir, üstüne numara yazıp kağıt veriyorlar sadece...

Gecmis olsun buyuk rezalet yasamissin. Sen bir de lüks Mersin'i dene 🤣🤣 2017-2018 gibiydi İstanbul'dan Mersin'e giderken otobus alev aliyordu. İşıklar calismiyordu, klima calismiyordu, otobusun farları, sinyalleri calismadan taa Bolu mu Kocaeli mi neydi oralara kadar gittik temmuz sicağında.
Otobuse ilk bindigimde muavine icerisi alev gibi yaniyor yasli insanlar var annem var klimayi acin dedim birbirimize giriyorduk az kaldı yolcular ayirdi. Bunlarin klimayi acmama sebebi otobusun sorunlu oldugunu bildiklerindenmis. İstanbul'dan cikmadan yangın cıkmıstı otobuste ve dedigim sehirlere kadar yangini sondurup devam etmistik. 😅😅😅 O olaydan sonra zorunlu olmadikca Kamilkoç ve Ulusoy harici hiçbir sirketi kullanmamaya ozen gosteriyorum. xD Tabii ki bunlarda sorunlu fakat ne düzgün? Ülkede düzgün olan bir şey varsa söyleyin lütfen. :)

Türkiye’de felaket bir otobüs lobisi var. Avrupa’nın demiryolu olarak en az ray uzunluğuna sahip ülkelerinden biriyiz. Oysaki demiryolunun önemi bir ülke için bambaşkadır. Umarım memleketin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her yeri bir an önce hızlı tren hatlarıyla döşenir. Yoksa bu otobüsçülerden daha çok çekeceğimiz var…

Türkiye’de felaket bir otobüs lobisi var. Avrupa’nın demiryolu olarak en az ray uzunluğuna sahip ülkelerinden biriyiz. Oysaki demiryolunun önemi bir ülke için bambaşkadır. Umarım memleketin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her yeri bir an önce hızlı tren hatlarıyla döşenir. Yoksa bu otobüsçülerden daha çok çekeceğimiz var…
Bdn de aynen senin gibi düşünüyorum. Demir yolu trenler çok büyük rahatlık. 15 senedir bitmeyen Bursa Ankara hızlı treni bu sene açılıyor inş. Benim için çok iyi olucak çünkü otobüs kullanmama gerek kalmayacak.

Bdn de aynen senin gibi düşünüyorum. Demir yolu trenler çok büyük rahatlık. 15 senedir bitmeyen Bursa Ankara hızlı treni bu sene açılıyor inş. Benim için çok iyi olucak çünkü otobüs kullanmama gerek kalmayacak.
Tüm ülkeye şart hocam. Kaç yıldır bu otobüs lobilerinin elinde mahvolduk. Hattı en doğuda Sivasa verdiler oradan Malatya Elazığ Erzurum taraflarına uzansa inanın bu otobüs firmaları adam olur. Bakıyorlar insanlar çaresiz hem bileti pahalı satıyorlar hem hizmeti kötü veriyorlar..

Abi Pamukkale hepsini solda sıfır bırakır geçen ay başka konuya da yazmıştım hiç durmadan basıyor diğer otobüsleri sollaya sollaya hemen varıyor bekletmiyor. 1 kere mağduriyet görmedim Pamukkale'de otobüsleri de yeni güncel.

Ben de Ali Osman Ulusoy diye çöp bir firma ile sıkıntı yaşamıştım memlekete giderken. Onun dışında adında "Lüx" ve "Has" olan otobüslerden şiddetle uzak durun 300-400TL için sağlığınızdan olmayın.