barcaxsto

Uzman
Yer
Türkiye
Sorum başlıkta olduğu gibi. İkisinin arasından birini tercih edecek olsanız hangisini tercih edersiniz? Başka alternatifleriniz varsa belirtebilirsiniz. Seçtiğiniz dağıtımı seçme nedeninizi belirtirseniz çok memnun olurum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer profesyonel sızma testi yapacaksan Kali, daha hafif ve çok yönlü bir sistem istiyorsan ParrotOS. Ben ikisi arasından Kali'yi tercih ederim. Beğendiğim bir dağıtım. Hoşuma gidiyor.
Sızma testi için değil aslında daha basit bir dağıtım arıyorum Kali'den de sıkıldım biraz aslında, değiştirmek isteme nedenim bu.

daha hafif ve çok yönlü bir sistem istiyorsan ParrotOS
ParrotOS'u yeni denedim ve resmen bayıldım, neden bu kadar geç kaldım diye kendime kızıyorum şimdi. Kali'de sonradan elle kurduğum bir sürü araç bunda hazır yüklü geldi, bu bile büyük kolaylık. Bir de Anonsurf'ü kurar kurmaz otomatik aktif etmesi var, o kadar ince düşünülmüş ki... Tor ve tor tabanlı araçlar, günlük kullanım için gerekenler, şifreleme toolları, aklınıza ne gelirse içinde mevcut. Gerçekten çok başarılı buldum, acayip hoşuma gitti.
Fedora KDE Spin,
Ultramarine Linux,
EndeavourOS.
İnceleyeceğim hocam, teşekkürler.

Tamamen kullanım alanlarına göre değişir, sanal makinede kullanacaksan Kali daha iyi olur senin için. Sistem OS olarak kullanacaksan debian/ubuntu base bir dapıtım kurman (genelde Mint tercih edilir) ve bu dağıtıma gereken yazılımları manuel yüklemek senin için en iyisi olur. Kişisel hayatımda laptopumda ikinci dediğimi tercih ediyorum.

Not: Kali USB'de tercih edilebilinir.