evrenim

Becerikli
Makaleler
1
Kaliteli bir hayat yaşamak için neler yapılmalı? (Yazilar Tamamen Bana Aittir)

Kendinize Uygun Bir Ulke Secin

Mutluluk ve refah seviyeniz, yasadiginiz ulkeyle baglantilidir. Yasayacaginiz ulkeyi secerken asagidakilere dikkat etmelisiniz.

• Ekonomisinin iyi olmasi
  • Mutluluk ve refah oranlarinin yuksek olmasi
  • Suc, tehlike ve kaza oranlarinin az olmasi
  • Iklim sartlarinin ideal olmasi
  • Adalet ve esitlik sisteminin guclu olmasi
  • Is icin uygun olmasi
  • Egitim sisteminin kaliteli olmasi
  • Eglencenin yer aldigi bir ulke olmasi
  • Tatil icin ideal bir yer olmasi
  • Cografi konumunun guzel olmasi
  • Ozgurlugu savunan bir ulke olmasi
  • Doga, yesillik ve deniz olmasi
  • Trafik altyapisinin iyi olmasi
  • Vatandaslarina hak taniyan ve sahip cikan bir ulke olmasi
Size uygun ve mukemmel bir ulkede yasamak sizi enerjik yapacaktir, mutlu ve huzurlu edecektir.

Inancinizi Belirleyin

Insan, bir noktadan sonra inanmak ister. Sizi kisitlamayan, ozgur birakan, mutlu eden ve huzur veren mantikli bir inanc secmeniz super olacaktir.

Kisisel Bakiminiza Onem Verin

• Sac tipinize ve derinize uygun dogal sampuanlari tercih edebilirsiniz.
  • Cildinize uygun dogal sabunlari ve lifleri tercih edebilirsiniz.
  • Tiras icin makine ve tuy dokucu tercih edebilirsiniz.
  • Saclari canlandirmak ve parlatmak icin argan yagi veya hindistan cevizi yagi gibi dogal yaglari tercih edebilirsiniz.
  • Sivilcelerinizi onlemek icin uygun kremleri tercih edebilirsiniz.
  • Dislerinizi duzenli fircalayin.
Uykunuza Onem Verin

Uyku, insan icin en onemli seylerden biridir. Yeterince uyudugunuzdan emin olun.

Sevdiginiz Islerle Ugrasin

Sevmediginiz isler ile ugrasmaktansa sevdiginiz islerle ugrasin.

Spor Yapin

Bir spor salonuna kaydolabilir veya evinize bir spor salonu kurabilirsiniz. Bisiklete binebilirsiniz. Yuzun. Isterseniz bir spor kursuna kaydolabilirsiniz ve sporcu olma firsati yakalayabilirsiniz.
-
Sabah saatlerinde yuruyuse cikmak ve spor yapmak gune daha iyi baslamanizi saglar.

Kozmetik Alin

Bileklik, kolye, saat, sapka alabilirsiniz. Kiyafette olabilir. Bu sizi ozguvenli ve havali gosterir.

Bol Bol Su ve Bir Seyler Icin

Bol bol su icmenin cok faydasi vardir. Diger icecekleride tercih edebilirsiniz. Bir sey icerken bir sey yapmak keyif verir. Ornek verecek olursam:
- Cay, kahve, sut, soda, gazoz, kola, alkol vb.

Sosyallesin

Ara sira kafelere ve kulublere gidin. Arkadaslariniz veya sevgiliniz ile sohbet edin, gezin.

Sabah Erken Kalkin

Sabahlari erken kalkmak, gune daha iyi baslaminizi saglar. Ayrica sabah saatlerinde beyin daha iyi calisir ve zinde hissedersiniz.

Caninizi Sikan Insanlardan Uzak Durun

Bu gibi insanlari kafaniza takmayin ve eglenmeye calisin.

Temizlige Onem Verin

Daginik olmaktan kacinin. Calisma odanizi, oturma odanizi temiz ve duzenli tutun. Boylece daha rahat hisseder ve odaklanabilirsiniz.

Sigarayi Hayatinizdan Cikarin

Size zarardan baska bir sey vermeyen sigarayi hayatinizdan cikarin.

Genellikle Saglikli Beslenin

Genellikle saglikli beslenmeniz iyi olacaktir. Bazen de saglikli duzene ara verip cips yiyebilirsiniz. Degisiklik onemli.

Eklemek istediginiz bir sey varsa mutlaka yazin. Her insan mutlu olmali ve eglenmeli. Iyi sosyaller, iyi gunler dilerim. 💙

Son düzenleme:
Kaliteli bir hayat yaşamak için neler yapılmalı? (Yazilar Tamamen Bana Aittir)

Kendinize Uygun Bir Ulke Secin

Mutluluk ve refah seviyeniz, yasadiginiz ulkeyle baglantilidir. Yasayacaginiz ulkeyi secerken asagidakilere dikkat etmelisiniz.

• Ekonomisinin iyi olmasi
  • Mutluluk ve refah oranlarinin yuksek olmasi
  • Suc, tehlike ve kaza oranlarinin az olmasi
  • Iklim sartlarinin ideal olmasi
  • Adalet ve esitlik sisteminin guclu olmasi
  • Is icin uygun olmasi
  • Egitim sisteminin kaliteli olmasi
  • Eglencenin yer aldigi bir ulke olmasi
  • Tatil icin ideal bir yer olmasi
  • Cografi konumunun guzel olmasi
  • Ozgurlugu savunan bir ulke olmasi
  • Doga, yesillik ve deniz olmasi
  • Trafik altyapisinin iyi olmasi
  • Vatandaslarina hak taniyan ve sahip cikan bir ulke olmasi
Size uygun ve mukemmel bir ulkede yasamak sizi enerjik yapacaktir, mutlu ve huzurlu edecektir.

Inancinizi Belirleyin

Insan, bir noktadan sonra inanmak ister. Sizi kisitlamayan, ozgur birakan, mutlu eden ve huzur veren mantikli bir inanc secmeniz super olacaktir.

Kisisel Bakiminiza Onem Verin

• Sac tipinize ve derinize uygun dogal sampuanlari tercih edebilirsiniz.
  • Cildinize uygun dogal sabunlari ve lifleri tercih edebilirsiniz.
  • Tiras icin makine ve tuy dokucu tercih edebilirsiniz.
  • Saclari canlandirmak ve parlatmak icin argan yagi veya hindistan cevizi yagi gibi dogal yaglari tercih edebilirsiniz.
  • Sivilcelerinizi onlemek icin uygun kremleri tercih edebilirsiniz.
  • Dislerinizi duzenli fircalayin.
Uykunuza Onem Verin

Uyku, insan icin en onemli seylerden biridir. Yeterince uyudugunuzdan emin olun.

Sevdiginiz Islerle Ugrasin

Sevmediginiz isler ile ugrasmaktansa sevdiginiz islerle ugrasin.

Spor Yapin

Bir spor salonuna kaydolabilir veya evinize bir spor salonu kurabilirsiniz. Bisiklete binebilirsiniz. Yuzun. Isterseniz bir spor kursuna kaydolabilirsiniz ve sporcu olma firsati yakalayabilirsiniz.
-
Sabah saatlerinde yuruyuse cikmak ve spor yapmak gune daha iyi baslamanizi saglar.

Kozmetik Alin

Bileklik, kolye, saat, sapka alabilirsiniz. Kiyafette olabilir. Bu sizi ozguvenli ve havali gosterir.

Bol Bol Su ve Bir Seyler Icin

Bol bol su icmenin cok faydasi vardir. Diger icecekleride tercih edebilirsiniz. Bir sey icerken bir sey yapmak keyif verir. Ornek verecek olursam:
- Cay, kahve, sut, soda, gazoz, kola, alkol vb.

Sosyallesin

Ara sira kafelere ve kulublere gidin. Arkadaslariniz veya sevgiliniz ile sohbet edin, gezin.

Sabah Erken Kalkin

Sabahlari erken kalkmak, gune daha iyi baslaminizi saglar. Ayrica sabah saatlerinde beyin daha iyi calisir ve zinde hissedersiniz.

Caninizi Sikan Insanlardan Uzak Durun

Bu gibi insanlari kafaniza takmayin ve eglenmeye calisin.

Temizlige Onem Verin

Daginik olmaktan kacinin. Calisma odanizi, oturma odanizi temiz ve duzenli tutun. Boylece daha rahat hisseder ve odaklanabilirsiniz.

Sigarayi Hayatinizdan Cikarin

Size zarardan baska bir sey vermeyen sigarayi hayatinizdan cikarin.

Genellikle Saglikli Beslenin

Genellikle saglikli beslenmeniz iyi olacaktir. Bazen de saglikli duzene ara verip cips yiyebilirsiniz. Degisiklik onemli.

Eklemek istediginiz bir sey varsa mutlaka yazin. Her insan mutlu olmali ve eglenmeli. Iyi sosyaller, iyi gunler dilerim. 💙
Bu arkadaş bizi Abd'de veya Avrupa'da felan sanıyor her halde. Bunları yapman için deli gibi paran olması lazım. O da biz de yok.

Al işte derken bunu diyordum. Kendinize ülke seçin inancınızı belirleyin ne allahını seversen.

Allah büyük harfle yazılıyordu ya kardeş. Neyse konu o değil, düzeltmekte bana düşmez.
İnanç konusuna gelirsek bir sıkıntı göremedim. Türkiye'de çoğu kendine Müslüman'ım diyen kendi dininin gerekliliklerini yerine zaten getirmiyor. Neden kendisine Müslüman'ım dediğini bile bilmeyen bir çoğunluk var. Atadan ne gördülerse hiç düşünmeden uygulamaya devam ediyorlar. Kişinin kendisiyle yüzleşmesi, inanç hakkında fikirlerini sorgulaması ve nihai bir karara varması gerekir diye düşünüyorum. Belki sorgulamaları sonucunda kişi Hristiyan olmaya karar verecek? Genellikle düşünüldüğü üzere tüm yollar Kabe'ye çıkmıyor, Roma değil bu.

Son düzenleme:
Allah büyük harfle yazılıyordu ya kardeş. Neyse konu o değil, düzeltmekte bana düşmez.
İnanç konusuna gelirsek bir sıkıntı göremedim. Türkiye'de çoğu kendine Müslüman'ım diyen kendi dininin gerekliliklerini yerine zaten getirmiyor. Neden kendisine Müslüman'ım dediğini bile bilmeyen bir çoğunluk var. Atadan ne gördülerse hiç düşünmeden uygulamaya devam ediyorlar. Kişinin kendisiyle yüzleşmesi, inanç hakkında fikirlerini sorgulaması ve nihai bir karara varması gerekir diye düşünüyorum. Belki sorgulamaları sonucunda kişi Hristiyan olmaya karar verecek? Genellikle düşünüldüğü üzere tüm yollar Kabe'ye çıkmıyor, Roma değil bu.
Bu ve bunun gibi insanlar gereksiz insanlar. Takmamak lazim.

Beğenmedi atanlar olmuş ama bence gayet güzel bir liste, ülke seçimi zor olabilir ama lise okuyanlar için en azından çok çalışıp ailesinin de maddi durumu iyi ise yurt dışında okuyabilirler aslında.

Sigara konusuna kesinlikle katılıyorum bir bırakabilsem şu mereti.
Umarim en kisa surede birakabilirsiniz.
İsrafı azaltarak başlayalım. Gereksiz harcamaları azalttıkça mutlu olmaya başlıyor insan.
Katiliyorum.
Beğenmedi atanlar olmuş ama bence gayet güzel bir liste, ülke seçimi zor olabilir ama lise okuyanlar için en azından çok çalışıp ailesinin de maddi durumu iyi ise yurt dışında okuyabilirler aslında.
Neden begenmedi attiklarini hala anlamadim. Problemli insanlar sanirim. Ulkemizin insani egolu ve onyargili maalesef. Sizin dusuncenize de katiliyorum. Guzel gorusleriniz icin tesekkurler.

Son düzenleme: