ih4terain

Başarılı
Odamda ağırlıklı olarak müzik dinlemek için kullanacağım en azından stereo bir hoparlör arayışındayım, gönül ister 5.1 dizileyim ancak bütçem el vermez gibi duruyor.
Yüksek ses beklentim yok, apartman dairesinde yaşıyorum. Subwoofer şart değil ancak olmasını tercih ederim. Elektrik, elektronikten anlıyorum ancak bu ses sistemleri konusunda herhangi bir bilgim yok. Bana şunu şunu al topla derseniz yapabilirim.
Kısacası kaliteli müzik dinlemek istiyorum.
Net bir bütçe kafamda yok, duruma göre şekillendireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Odamda ağırlıklı olarak müzik dinlemek için kullanacağım en azından stereo bir hoparlör arayışındayım, gönül ister 5.1 dizileyim ancak bütçem el vermez gibi duruyor.
Yüksek ses beklentim yok, apartman dairesinde yaşıyorum. Subwoofer şart değil ancak olmasını tercih ederim. Elektrik, elektronikten anlıyorum ancak bu ses sistemleri konusunda herhangi bir bilgim yok. Bana şunu şunu al topla derseniz yapabilirim.
Kısacası kaliteli müzik dinlemek istiyorum.
Net bir bütçe kafamda yok, duruma göre şekillendireceğim.
Madem elektronik bilgin var, hazır sistemlere para vereceğine 2. elden büyük müzik setlerinin parçalarını teker teker topla, kendi custom setini yap. Misal, LG sinema ses sistemi subwoofer'ı ve Logitech Z623 uydularını ZK-MT21 amfi kiti ile kullanıyordum. 100 W sub, 50+50 W 2 kanal uydu çıkışı vardı. Bana bu setin maliyeti 3-3.5 civarı oldu. O paraya alacağım tüm 5.1 veya 2.1 sistemlerden iyi ses alıyordum. Bu kitlet basit amfi devreleri olduğu için arızaya düşme durumları oluyor. Bu tarz kartların girişine vereceğin 24 V düzgün filtrelenmiş olmalı, ona dikkat edersen sorun olmuyor. Yine de içerisinde çok kaliteli olmayan ses çipleri var. Mümkünse bu kartları aux ile kullanmaya da dikkat et. Çok gariptir ki, Bluetooth ile aux kullanımı arasında frekans tepkisi farkı var.