Spor ve hikayeli oyunlar alıp oynacaksanız bir de ben PS5 ücretini dert etmem diyorsanız mutlaka alın hocam. Hocam ufak bir düzeltme yapayım belirttiğiniz TV modeli 60Hz olarak çalışıyor PS5 alırsanız tüm özelliklerini kullanamayacaksınız bunu da göz önünde bulundurun.

Hocam 120 Hz vardı öyle biliyorum. Oyun modu falan var acaba oradan mı açılıyor? Garip.

Oyun fiyatlarına bak, bir de aboneliğe bak, fiyatlar fazla gelen biri için PS kötü bir tercih. Xbox'ta hem Ubisoft oyunları abonelikle ilk günde oynanıyor, hem Game Pass çok avantajlı. Üstüne oyun fiyatları ucuz. Türkiye'de konsoldan çok TV sıkıntı bence. TV'yi aldığınıza göre konsol keyifli olur. PC de alabilirsin ama Wireless klavyeyi sürekli kullanmak zorunda olacaksın veya SteamOS kurup gamepadle her şeyi yapabileceksiniz, bu kez de OS ile uğraşacaksın, konsol daha konforlu.

VR dışında eksiği var mı? Çoğu oyun zar zor 60 FPS zaten.

Zaten bilgisayarda da bekledigim oyunlara parayı veriyorum GoW Ragnarok falan. Spider-Man 2 cıksın onu da alacağım büyük ihtimalle. Streamosu ilk defa duydum.

Ben bu aralar iyi bir internet bağlantısı ile Android TV Box'a Steam Link kurup oyun oynuyorum ve çok zevkli oluyor. Çok daha ekonomik bir yöntem bence. Televizyonunuza Steam Link kurma gibi bir şansınız var ise deneyin derim.

Deneyeceğim teşekkürler.

Soru biraz saçma farkındayım. Eve TCL 75C645 aldık. Televizyon devasa ve çok güzel görüntü kalitesi var. Oyun oynamayı ve özellikle Sony oyunlarını seven biriyim. Normalde bilgisayara çıkmasını beklerdim fakat böyle bir şans elime gelmişken alsam mı sizce?
Para çoksa TV yanında şık duruyor, alınabilir.

Neyin çıkmasını bekliyordunuz hocam?

Sonu dediğiniz Sony galiba. O zaman alın.

Sony özel oyunlarını.

Para çoksa TV yanında şık duruyor, alınabilir.

Para bol değil ama bulabilirim.

Kesinlikle almanızı öneririm. Alın birkaç ay kullanmadıktan sonra boş durmasın diye %20-%30 düşük fiyatına satarsınız ve gerçekten PS5 ihtiyacı olan birisinin uyguna almasına sebep olursunuz...

Şaka falan PC'si olan birinin PS5 almasına bir gerek olduğunu düşünmüyorum. Argümanınız oyunların PC'ye çıkmasını beklememek bunu anlayabilirim ama 2024 yılındayız her sene en az 20 tane AAA oyun yayınlanıyor. Hani oyunsuz kalma gibi bir durumunuz yok. Bence PC'ye çıkmasını beklememek için en az 20k para verip sonra o oyunlara 3-4K verip üstüne PS Plus'a abonelik parası ödemek çok saçma.

4K oyun açacak bilgisayar beni çok zorlar. Ekran büyük 1080P'de oyun açamam.

Hiç bilgin yoksa alma, biraz araştır bu konuları.

PlayStation konusundaysa bilgim var.

Son düzenleme:
Hocam 120 Hz vardı öyle biliyorum. Oyun modu falan var acaba oradan mı açılıyor? Garip.

Zaten bilgisayarda da bekledigim oyunlara parayı veriyorum GoW Ragnarok falan. Spider-Man 2 cıksın onu da alacağım büyük ihtimalle. Streamosu ilk defa duydum.

Deneyeceğim teşekkürler.

Hocam yazılımla 120 Hz oluyor onda da kare yırtılması oluşuyor vrr desteksiz oyunlarda da kullanılamıyor.

Soru biraz saçma farkındayım. Eve TCL 75C645 aldık. Televizyon devasa ve çok güzel görüntü kalitesi var. Oyun oynamayı ve özellikle Sony oyunlarını seven biriyim. Normalde bilgisayara çıkmasını beklerdim fakat böyle bir şans elime gelmişken alsam mı sizce?

Değer. Bence bir PS5 kap derim yakında sağlam zamlar gelebilir.

RTX 5000 ve RTX 6000. optimizasyon yerlerde bu sıralar. RTX 4060 kullanan bir arkadaşım wukongu oynamaya devam edebilmek için mod kurmuştu. Bir de GTA'yı erken oynayabilir.

4060 ile Wukong gayet rahat oynanıyor PS5 nasıl yapay FPS yükseltiyorsa PC'de de bunlar var. Bunun dışında her sene çıkan bir elin parmağını geçmeyecek oyunlar için konsol almak bence çok gereksiz. 2 hafta beklesen zaten oyuna optimizasyon yaması geliyor. Zaten Türkiye'de yaşayan birinin her çıkan AAA oyuna $60-80 para verip alacağını düşünmeyince zaten o oyunu satın alma vakti geldiğinde bütün optimizasyonu halledilmiş oluyor.