Kamburluk ve boyun ağrısı için egzersiz önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13021
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 138
  • Etiketler Etiketler
    önerisi

13021

Deneyimli
Arkadaşlar selam boynum artık bayağı bir eğrildi. Dik durunca fark etmiyor ama bu eğrilikten kurtulmak istiyorum. Bilgisayara ner2deyse bakmıyorum. Akşama kadar ayaktayım. Egzersiz öneriniz var mıdır?

Spor spor spor. Spor yapınca kaslar güçlenir ve postürün doğal olarak düzelir. Şu anda spor yapmadığın için sırt kasların işlevsiz ve salmış durumda. İstesen de uzun süre dik duramazsın çünkü kaslar çalışmıyor. Sırt kasları güçlendikten sonra omuzlarını geriye doğru çekiyor kendiliğinden. Postürün doğal bir şekilde düzeliyor ve dik dururken çaba göstermemeye başlıyorsun.

Nereden biliyorsun diye sorma.

Spora başla ve salonda barfiks çek derim. Sporu hayatının bir parçası yap.

Abi ilk öncelikle selam, hayırlı günler. Sporu evde yapabilirim anca. Eve barfiks alırım. Teşekkürler.

Evde spor yapsam olue mu?

Evde spor yapsam olur mu?
Tabii ki evde de spor yapılabilir. Basit bir set alırsın kendine ve yaparsın ancak sakatlıklara dikkat etmek için mutlaka ısınma hareketleri yap ve hareketlerin doğru formlarını internetten iyice özümseyene kadar izle. Mümkünse bir ayna karşısında veya yansımanı görebileceğin bir yerde yaparak formunu sık sık kontrol et.

Ne kadar fazla ağırlık taşıdığın değil, ne kadar doğru formda yaptığın çok önemli.

Spor öncesi ısınma hareketlerine YouTube’dan rahatlıkla ulaşabilirsin diye tahmin ediyorum. Aynı zamanda Adidas ve Nike gibi markaların çeşitli spor uygulamaları da var.

Bu tarz siteler yardımıyla da hangi bölgeyi çalıştıracağın ve elindeki malzemelerle hangi hareketleri yapabileceğin konusunda yardım alabilirsin. Videolu gösteriyor.

Spora vücudunu adapte etmek için ilk önce tüm vücut çalıştırarak başla. 1-3 ay içinde antrenmanlarını vücut bölgelerine bölmeye başlayabilirsin.

Fizik tedaviye görün sonra spora başla. Hem fiziksel hem psikolojik olarak düzelirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…