DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Dün gece çektim.

PSX_20250623_034321.webp

PSX_20250623_025721.webp

Noisy. Tek frame ile bu kadar detay çıkıyorsa 100 karede tracking etkisi oluşur.

M31 için 80 mm asgari düzeyde yeterli. Manuel hizalamayı düzgün yapıp fotoğrafı doğru işleyen kazanır. Bu düşük kirlilikte M31 için sky trackera gerek de yok.

Noisy. Tek frame ile bu kadar detay çıkıyorsa 100 karede tracking etkisi oluşur.

M31 için 80 mm asgari düzeyde yeterli. Manuel hizalamayı düzgün yapıp fotoğrafı doğru işleyen kazanır. Bu düşük kirlilikte M31 için sky trackera gerek de yok.

Hocam ailemin yanında koydeyim su an evimden, PC'den uzağım. Stack yapacak ekipmanim yok ancak arkadaşlarıma ugrarsam. Her gece Samanyolu çekecek alana sahibim ama dediğim gibi amatör, keyfi yapıyorum bu işi. Üşenmesem önce dağın tepesine çıkıp boydan boya Samanyolu'nu çekeceğim sonra diğer uzay objelerine de sira gelir.

Ana alanım bu degil ben rastgele ne istersem onu çekiyorum. Bir FX30 ve SIRIU set dizersek kısa film çekeceğiz. Daha önce denemelerimiz oldu ama bu sefer daha ciddi olacak gibi. Yapacak cok sey var da zaman işte...