Esenlikler,
Bankaların sunduğu kampanyalar ve özellikle öğrencilere yönelik avantajlar konusunda kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum. Akbank, Garanti BBVA, QNB, İş Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Enpara ve on dijital gibi bankalar arasından sizce bu konuda en başarılı olan hangisi?
Burada yalnızca yeni müşterilere verilen faizsiz kredi veya nakit avans fırsatlarından bahsetmiyorum. Bankanın mevcut müşterilerine düzenli olarak sunduğu market, yemek, giyim, teknoloji, internet alışverişi, ulaşım, sinema, konser, dijital platform ve benzeri kampanyaları da değerlendirebiliriz. Puan kazandıran kampanyaların yanında doğrudan indirim veya cashback, yani harcamanın bir kısmının hesaba geri yatırıldığı kampanyalar da önemli.
Öğrencilere özel ücretsiz banka veya kredi kartı, kart aidatı alınmaması, ücretsiz FAST/EFT, uygun taksit seçenekleri, dijital abonelik indirimleri ve gençlere özel fırsatlar sunan bankalar varsa onları da öğrenmek isterim. Bazı bankaların öğrenci kartları kâğıt üzerinde avantajlı görünüyor ancak kampanyaların çoğu yüksek harcama şartı isteyebiliyor veya yalnızca belirli müşterilere tanımlanabiliyor. Bu nedenle reklamda sunulan avantajlardan ziyade günlük kullanımda gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum.
Kazanılan puanların nerelerde kullanılabildiği ve kullanım süresi de önemli bence. Bazı bankalarda puan kazanmak kolay olsa bile kullanacak yer bulmak zor olabiliyor. Bazılarında ise kampanyaya önceden katılmak, belirli bir POS cihazından ödeme yapmak veya kısa süre içinde birkaç ayrı harcama gerçekleştirmek gerekiyor. Kampanyaya katılım ve takip işlemleri mobil uygulamadan kolayca yapılabiliyor mu? Kazanılan puan, indirim veya cashback zamanında hesaba yansıyor mu?
Bir de kampanya şartlarını yerine getirdiğiniz hâlde ödülün yüklenmemesi gibi bir durum yaşadığınızda bankanın yaklaşımı nasıl oluyor? Müşteri hizmetleri sorunu kısa sürede çözüyor mu, yoksa uzun süre uğraşmak mı gerekiyor?
Birden fazla bankayı aktif kullananlar karşılaştırma yaparsa daha faydalı olabilir. Siz kampanya ve öğrenci avantajları bakımından hangi bankadan daha memnunsunuz? Sürekli faydalandığınız kampanyalar neler? Avantajlı göründüğü hâlde beklentinizi karşılamayan veya uzak durulmasını önerdiğiniz bir banka var mı?
İyi sosyaller diliyorum.