1449

Üstün
Bugün havuzun kenarında şezlongda uzanırken arı mı sinek mi ne olduğu belirsiz bir canlı dirseğimden soktu. Acıttı bayağı. Biraz şişti. Hemen babama haber verdim. Kolonya getirdi sürdü ama kolonya yakmadı. Havuz görevlisine sordum alerjin yoksa hiçbir şey olmaz dedi. Bu olayın üstünden 8 saat geçti hiçbir şey olmadı ne bir kanama ne bir kaşıntı alerji falan hiçbir şey yok ısırılmış bölgede hafif şiş var ayılma bayılma da olmadı arıya da alerjim yok herhalde bir şey olur mu sabaha doğru?

Bugün havuzun kenarında şezlongda uzanırken arı mı sinek mi ne olduğu belirsiz bir canlı dirseğimden soktu. Acıttı bayağı. Biraz şişti. Hemen babama haber verdim. Kolonya getirdi sürdü ama kolonya yakmadı. Havuz görevlisine sordum alerjin yoksa hiçbir şey olmaz dedi. Bu olayın üstünden 8 saat geçti hiçbir şey olmadı ne bir kanama ne bir kaşıntı alerji falan hiçbir şey yok ısırılmış bölgede hafif şiş var ayılma bayılma da olmadı arıya da alerjim yok herhalde bir şey olur mu sabaha doğru?

Bir şey olmaz uyumadan önce sabun ile yıka ben öyle yapıyorum.

O böceği biliyorum at sineğinin bir türü ısırdımı feci acıtır orayı dezenfekte edin bir şey olacağını zannetmiyorum.

Sen çok ciddiye alıyorsun sanırım böyle olayları zehirli olma ihtimali az olmezsin zaten tepki olarak siser birkaç gün sonra eski haline geri doner dert etme kolonyanin alkol oranı azsa yakmaz.

Şişlik varsa muhtemelen yellowjacket yaban arısıdır, sarıcan arı olarak da bilinir.

Su kenarında gezmeyi severler ama ıslatılmaktan hoşlanmazlar. Muhtemelen üstüne su geldi o da seni gözüne kestirip cezanı kesti. Bu arılar can yakar ama öyle sağlık riski taşımaz, belki alerjik reaksiyon geçirirdin ama üstünden çok zaman geçmiş sende öyle bir sorun da yok.

Isırılan bölgeyi yıka, bir gün içinde şişliği geçer.