R

Ranton Kouga

Ziyaretçi
Konum troll değildir.
Şimdi bir tane cinayet olayı olsa ve birisi birini öldürse, sonra işte cesedi ortada bırakacak ve kullandığı eşyaları yok etmesi lazım.
Bu adamın kanlı kıyafetlerinden kim olduğu anlaşılır mı? Adam her kanıtı yok etmiş ama elbise kalmış, polis onu orada bulabilir mi?

Kaybolan veya kayıp başvurusu verilen insanın DNA'sı ile kan izinin DNA'sı karşılaştırılır. Eğer eşleşme olursa öyle anlarlar. Rastgele bulunan bir kandan birini bulamazlar.

Şimdi bu bizim öldürdüğümüz adamın kanı ama bizim kıyafet olursa.
Kan sıçrasa.

Kan damlayan yeri temizleseniz bile kanıtı temizlemek neredeyse imkansızdır bir yere kan damlarsa orada DNA bulunabilir. Kanın öyle bir özelliği var. Sıçrarsa zaten direkt anlarlar başkasının kanı, adam ölü eşleşme yapılır kanı üstünde olan kişiye katil damgası vurular.

Hiç inandırmadı ya oyundan olduğundan. :D

Neyse, her kanı, her vücut sıvısını günümüz teknolojisi ile inceleyebiliyoruz. Gerekirse yerde bir kıl, gerekirse kurbana konuşurken ağzından fırlayan ufak bir tükürük damlası. Bulunduğu anda DNA incelemeleri ve daha birçok test yapılıyor. Adli tıp son yıllarda çok ilerleyen ve genişleyen bir sektör. O yüzden kılçıksız, rahat ve yakalanması zor (imkansız değil, yakalanma ihtimaliniz her zaman var.) bir suç işliyorsanız önce adli tıbbın yapabileceklerini, ardından ise ortamda size zorluk çıkarabilecek şeyleri, kurbanlarınızı ve kurbanlarınız hakkında her şeyi araştırmayı unutmayın.

(Not: Kimseye bunları yaparak birini öldürün demiyorum, tavsiye de vermiyorum. Sadece konuya cevap olarak yazdım, sorumlusu ben değilim.)

Hiç inandırmadı ya oyundan olduğundan. :D

Neyse, her kanı, her vücut sıvısını günümüz teknolojisi ile inceleyebiliyoruz. Gerekirse yerde bir kıl, gerekirse kurbana konuşurken ağzından fırlayan ufak bir tükürük damlası. Bulunduğu anda DNA incelemeleri ve daha birçok test yapılıyor. Adli tıp son yıllarda çok ilerleyen ve genişleyen bir sektör. O yüzden kılçıksız, rahat ve yakalanması zor (imkansız değil, yakalanma ihtimaliniz her zaman var.) Bir suç işliyorsanız önce adli tıbbın yapabileceklerini, ardından ise ortamda size zorluk çıkarabilecek şeyleri, kurbanlarınızı ve kurbanlarınız hakkında her şeyi araştırmayı unutmayın.

(Not: Kimseye bunları yaparak birini öldürün demiyorum, tavsiye de vermiyorum. Sadece konuya cevap olarak yazdım, sorumlusu ben değilim.)

Bak bu açıklayıcı. Kusursuz cinayet mümkün mü?