Konuya epey sonradan dahil olan birisi olarak öneri ve tavsiyelerim:
1) Dahili tesisat optik fiber kablolarını (OBK) bina içinde, ortak mahallerde mümkün olduğunca açıkta bırakmayınız. Mümkünse plastik kablo kanalları içinden geçiriniz. Vandalın biri elinde makasla dadanırsa, işiniz iştir!
2) Evinizin içi de benzer tavsiyelerim olur. Tamam, ev içinde kasıtlı vandal yoktır ama küçük çocuk, evcil havyan ya da dikkatsiz temizlikçi kadın riskleri mevcuttur.
3) Bildiğim kadarıyla plastik kablo kanallarının en dar kesitli olanları 10x10 mm olabiliyor. Bunların arkası yapışkanlı olanları da aslında epeyce güvenilir. Ben sadece duvar üstünde denemedim ama düz halıda da yeterince yapışkan olduklarını gözlemlledim.
4) OBK'ları süpürgelik veya kapı pervazlarını hafifçe kanırtarak güvenli bir şekilde gizleyebilirsiniz. Benim evimde bir bölümü o şekilde gizlenmiş durumda.
5) Plastik kablo kanalı fazla geniş geliyorsa benim bulduğum bir alternatif de büyük nalburlardan (kablo kanalından da daha ucuza) temin edilecek oldukça elastik ve şeffaf malzemeden olan (ama boyanabilir)
su terazisi hortumudur. Dairesel çaptadır; orta çap boyu içinden OBK geçirmeye elverişlidir.