Şimdi gittim yine telefondaydı video izliyordu aldım telefonu elinden. 2 dakika sonra yine gittim tabletteydi tableti de aldım. Abartmıyorum 5 dakika sonra yine gittim benim telefondaydı. Hepsini aldım tek tek. Televizyona gitti kubandayı da aldım. O zaman başladı ağlamaya bu ağlamaya başlayınca bu sefer de annem çıldırdı. "Kafam almıyor şu çocuğu ağlatma" gibi cümleler kurdu sonra verdi çocuğa telefonu. Demiyim demiyim diyorum ama hayatımda bu kadar cahil bir kadın görmedim. Anlatıyorum laftan anlamıyor. Psikiyatriye götürmek için babamla konuşacağım. Annemden umudum yok zaten o geri kafalı laftan anlamıyor.
Klasik bilinçsiz aile tablosu, veli statüsünde olmadığınızdan dolayı da kardeşiniz adına herhangi bir işlem de başlatamazsınız maalesef. Tek çareniz babanızı ikna edebilmeniz.

Anneye geri kafalı demek yerine modern hayattan biraz uzak kalmış deseniz daha saygı vari olabilirdi hocam.
Haklısınız bu arada.
Hocam anlık bir kızgınlıkla yazıyorum onun da bir etkisi olabilir kusura bakmayın ama gerçekten bu ilk defa olmuyor. Bunu ben öncesinde de çok kez uygulamıştım ama yine sonu annemin çıldırmasıyla kapanmıştı.

Klasik bilinçsiz aile tablosu, veli statüsünde olmadığınızdan dolayı da kardeşiniz adına herhangi bir işlem de başlatamazsınız maalesef. Tek çareniz babanızı ikna edebilmeniz.
Babam böyle konularda çok titiz okumuş biri. Daha sağlıklı düşünebiliyor ama yurt dışında çalışıyor. Yılda 3 5 kere geliyor geldiğinde de telefonu alamıyor zaten. Babamın tavrını biliyor.

Hocam anlık bir kızgınlıkla yazıyorum onun da bir etkisi olabilir kusura bakmayın ama gerçekten bu ilk defa olmuyor. Bunu ben öncesinde de çok kez uygulamıştım ama yine sonu annemin çıldırmasıyla kapanmıştı.

Babam böyle konularda çok titiz okumuş biri. Daha sağlıklı düşünebiliyor ama yurt dışında çalışıyor. Yılda 3 5 kere geliyor geldiğinde de telefonu alamıyor zaten. Babamın tavrını biliyor.
Mükemmel. Babanızın sizinle değil eşi ile konuşması lazım çünkü belirttiğim gibi veli statüsünde değilsiniz, anneniz dışında herhangi bir kişi işlem yapamaz.

Hocam ilk başlarda pek önemsemedik ama bu son 2 haftada çok fazla yapmaya başladı. Ufak tefek yapıyordu normalde fazla kıpmıyordu.
Tamam da 1.5 yıl pek az bir süre değil.
Allah bilir ne izliyordu? 3 yaşlarından itibaren çocuğun içsel vicdan, ahlak ve yargı mekanizmasının gelişimi başlıyor. Çocuk o yaşlarda ekrandan saçma sapan videolar aracılığıyla zararlı neden-sonuç ilişkisi kurarsa ciddi sıkıntılar oluşur.

Annenin çocuğu başıboş vermesi, tableti eline ver sussun demesi falan pek sağlıklı bir annelik değil, kusura bakma ama durum bu.

Çocuğun ağlamasına kulak vermeyeceksiniz. Tableti telefonu elinden alıp ağlamasına izin verin. Göz teması asla kurmayın. Çocuk ağlayarak "hazza" ulaşabileceğini öğrenmiş. Bunu kırmak için ağladığı zaman hazza ulaşamasını engellemek ve dünyanın onun etrafında dönmediğini göstermek. Ağlatın, kulaklık takıp görmezden gelin. Tabii ki psikiyatriste ve pedagoga gitmeniz gerekiyor.

Tamam da 1.5 yıl pek az bir süre değil.
Allah bilir ne izliyordu? 3 yaşlarından itibaren çocuğun içsel vicdan, ahlak ve yargı mekanizmasının gelişimi başlıyor. Çocuk o yaşlarda ekrandan saçma sapan videolar aracılığıyla zararlı neden-sonuç ilişkisi kurarsa ciddi sıkıntılar oluşur.

Annenin çocuğu başıboş vermesi, tableti eline ver sussun demesi falan pek sağlıklı bir annelik değil, kusura bakma ama durum bu.

Çocuğun ağlamasına kulak vermeyeceksiniz. Tableti telefonu elinden alıp ağlamasına izin verin. Göz teması asla kurmayın. Çocuk ağlayarak "hazza" ulaşabileceğini öğrenmiş. Bunu kırmak için ağladığı zaman hazza ulaşamasını engellemek ve dünyanın onun etrafında dönmediğini göstermek. Ağlatın, kulaklık takıp görmezden gelin. Tabii ki psikiyatriste ve pedagoga gitmeniz gerekiyor.

Ağlamasına kulak asmıyorum zaten. Yanımda ağlıyor sorun annemin ağlamasına ciddi tepki vermesi. Şimdi onun bir tane kitabını aldım rastgele cümleler gösteriyorum okuyabilirsen telefonu vereceğim diyorum. En azından bir motivasyonu var. Böylece sustu şu an kitaptan cümlelere bakıyor geliyor yanıma rastgele cümle soruyorum. Annem hala mutfaktan bağıra bağıra beddua okuyor... Babamı arıyıp Kaç yaşına gelmiş küçücük çocukla uğraşıyor gibi cümleler kuruyor daha yeni. Babamda ordan anneme kızıyor telefonu kapatınca başladı bu bana beddua okumaya. Ailemizin huzurunu bozdu falan falan. Bu psikiyatri işini konuştum çocuğun psikolojisi siz bozmaya çalışıyorsun hiçbir şeyi yok gibi cümleler kuruyor. Çok fazla konudan konuya atladım kusura bakmayın gerçekten son 1 saat içinde her şey üst üste oldu.

Ağlamasına kulak asmıyorum zaten. Yanımda ağlıyor sorun annemin ağlamasına ciddi tepki vermesi. Şimdi onun bir tane kitabını aldım rastgele cümleler gösteriyorum okuyabilirsen telefonu vereceğim diyorum. En azından bir motivasyonu var. Böylece sustu şu an kitaptan cümlelere bakıyor geliyor yanıma rastgele cümle soruyorum. Annem hala mutfaktan bağıra bağıra beddua okuyor... Babamı arıyıp Kaç yaşına gelmiş küçücük çocukla uğraşıyor gibi cümleler kuruyor daha yeni. Babamda ordan anneme kızıyor telefonu kapatınca başladı bu bana beddua okumaya. Ailemizin huzurunu bozdu falan falan. Bu psikiyatri işini konuştum çocuğun psikolojisi siz bozmaya çalışıyorsun hiçbir şeyi yok gibi cümleler kuruyor. Çok fazla konudan konuya atladım kusura bakmayın gerçekten son 1 saat içinde her şey üst üste oldu.
Büyük ihtimalle annenin o şekilde konuşmasının sebebi kendi içindeki yetersiz/kötü ebeveynlikle ilişkili suçluluk duygusuyla yüzleşmemek için.
Sen annene kulak asma. Sakin ol. Annen bağırıp çağırsa da salla. Aileler kendi ebeveynliliğinin yetersiz oluşu gerçeğinden kaçınmak için çeşitli yollara başvurabilir.

Son yazdığım mesaj birilerinin komiğine gitmiş galiba. Neyse vahşi olan yeğenim aynı senin kardeşinin durumunda. Anne ve babası yurt dışında ve annesi aşırı sorumsuzdu, 2 yaşından itibaren telefonda videolar izliyordu. son 1 senedir çocuğa babaannesi bakıyor ve babaannesi bayağı bir otoriter. Baktığı 1 senede video izlemeyi bıraktırdı ve konuşması dahil bir çok yeteneğinin geliştiğini birinci elden tecrübe ettim. Fakat bu demek değil ki sizin kardeşinizin problemini çözecek çünkü kardeşin biraz fazla ekstrem ve bir çok faktörün bir araya gelmesinin sonucu aslında bu davranışları. Bol şans.

Evet çok fazla telefon kullanıyor, YouTube izliyor. Telefonu alınca bas bas bağırıyordu ağlıyordu abartısız saatlerce. Apartmandan şikayetler bile geliyordu o seviyeye gelmişti. Bizde şikayetler gelmeye başlayınca pek umursamamaya başladık kaldı öyle.

Tavsiyem Google family ile telefonu kısıtlamanız özellikle benim de bu yaşlarda olan kardeşim gecenin köründe telefonu açmaya çalışıyor ve artık ben modeme bile belli bir saaten sonra onun kullandığı cihaz için sınır veriyorum. Normalde çok agresifdi ama şu an çok daha sakin bir çocuk oldu.

Bazen en iyi çözüm budur.
Dean Ambrose Sport GIF by WWE

Kişilik bozukluğuna mı giriyor bilmiyorum fakat böyle bir problemi var. Size çingene gibi davranıyorken dışarda kibar oluyor. Problem eğitim şeklinizde. Çocuğu azıtırsanız durdurmak zor oluyor. Kısıtlamalar gelecek yapmadığında cezalandırılmalı filan. Anneniz tam bir modern kadınlara dönmüş vereyim eline sussun. Halbuki elinden tableti, telefonu alsaydınız 2 dakika zırlayacaktı. Sonra susacaktı.