ADueCarmen

Çalışkan
Herkese selam. eBay üzerinden aldığım kutulu PS3 oyunu 24.€32 ücrete sahip olmasına rağmen gümrüğe takıldı. Shipping de 1.€50. Toplamda €25,82 ediyor.

Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı? İtiraz edebiliyor muyum yoksa benim gözden kaçırdığım bir konu mu var?

Daha önce bir kez daha almıştım bir sorun çıkmamıştı. Ürünü indirimde vs almadım ürünün tam fiyatı bu.

Ödediğim fiyat kargo dahil toplam fiyat.

Dosya Ekleri

• IMG_2321.webp
    IMG_2321.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 179
  • IMG_2323.webp
    IMG_2323.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 168
  • IMG_2320.webp
    IMG_2320.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 150
  • IMG_2319.webp
    IMG_2319.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 176
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba bu heriflerin bir fiyat aldığı yer var, orası 30€ üzeri değer biçiyordur.
Tamamen salladım ama bu dediğim çok muhtemel görünüyor ya.

Herkese selam. eBay üzerinden aldığım kutulu PS3 oyunu 24.€32 ücrete sahip olmasına rağmen gümrüğe takıldı. Shipping de 1.€50. Toplamda €25,82 ediyor.

Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı? İtiraz edebiliyor muyum yoksa benim gözden kaçırdığım bir konu mu var?

Daha önce bir kez daha almıştım bir sorun çıkmamıştı. Ürünü indirimde vs almadım ürünün tam fiyatı bu.

Ödediğim fiyat kargo dahil toplam fiyat.
Faturaya değil de ürünün piyasa değerine baktılar yüksek ihtimal. Bu da gümrük memuruna bağlı bir durum. Hiç uğraşmadan bir bardak soğuk su için. Çünkü o ürünü almak maddi ve manevi olarak sizi yorar. Eğer Ebay geri alıp paranızı iade ediyorsa iade alın. Etmiyorsa da hiç uğraşmayın.

Temu, Aliexpress vb. vergi dahil satış yapan platformlar hariç yurtdışı alışveriş yapılmamalı artık. Alibaba'dan aldığım ürüne 700 TL vergi çıktı, aliexpresste daha uyguna geliyordu vergi dahil satışta.

Faturaya değil de ürünün piyasa değerine baktılar yüksek ihtimal. Bu da gümrük memuruna bağlı bir durum. Hiç uğraşmadan bir bardak soğuk su için. Çünkü o ürünü almak maddi ve manevi olarak sizi yorar. Eğer Ebay geri alıp paranızı iade ediyorsa iade alın. Etmiyorsa da hiç uğraşmayın.
Zaten bir umudum yok. Ama bu çok saçma yani. Gerçi, neyse… yine de şu Başakşehirdeki PTT’ye gideceğim elimde belgelerle. Bakalım ne diyecekler. Olmadı iade başlatırım artık.

Temu, Aliexpress vb. vergi dahil satış yapan platformlar hariç yurtdışı alışveriş yapılmamalı artık. Alibaba'dan aldığım ürüne 700 TL vergi çıktı, aliexpresste daha uyguna geliyordu vergi dahil satışta.
Aynen öyle. Onlara da kısıtlama getire getire 5-10€’ya düşürürler yakında.

Gümrükteki arkadaşlar kanunlara aykırı bir hareket yapmış. Ürünü almak için uğraşın, gerekirse dava vs. açın.

Çok büyük ihtimalle hiçbir sonuç çıkmayacaktır. Harcadığınız zaman ve para hiç olur.
Dava ile falan uğraşmam evet. Ama gümrük müdürlüğüne gidip neymiş bu ürünün gerçek değeri onu bi öğreneceğim.

GÜNCELLEME

[email protected] adresine ürünün faturası banka dekontu falan ne varsa gönderdim. Kontrol edeceklerini söylediler ve ürünüm gümrükten geçti. Yaşayan varsa denemesini öneririm.

Son düzenleme: