Mr05h

Gelişen
Merhaba arkadaşlar.

Teknik direktör (kariyer modu) oynamayı seven biri olarak sizlere bir soru sormak istiyorum:
Sizce en gerçekçi FIFA oyunu hangisi?

Benim için önemli olan; oyuncuları kontrol ederken gerçek bir futbolcunun hareketlerini, hatalarını ve kararlarını hissedebilmek.
Yani mesela bir oyuncunun bazen golü kaçırması, orta açarken isabetsiz davranması veya baskı altında yanlış pas vermesi gibi detaylar oyunu benim için çok daha inandırıcı kılıyor.
Ayrıca şut tuşuna bastığımda her pozisyonun gol olmasını sevmiyorum. O mücadele, zorluk ve kazanma hissi olmalı.

Yaptığım araştırmalarda FIFA 17 ve FIFA 18 bu konuda öne çıkıyor gibi görünüyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sizin deneyiminize göre hangisi daha gerçekçi bir kariyer modu sunuyor?
Düşüncelerinizi ve gerekçelerinizi paylaşır mısınız?

Son oyunlarda ultimate zorluk ve Authentic gameplay ile daha yavaş ve gerçekçi oynayabilirsiniz. Zorluk seviyesi hariç "zorlayıcı mod" gibi ekstra zor mod var.

Merhaba arkadaşlar.

Teknik direktör (kariyer modu) oynamayı seven biri olarak sizlere bir soru sormak istiyorum:

Benim için önemli olan; oyuncuları kontrol ederken gerçek bir futbolcunun hareketlerini, hatalarını ve kararlarını hissedebilmek.
Yani mesela bir oyuncunun bazen golü kaçırması, orta açarken isabetsiz davranması veya baskı altında yanlış pas vermesi gibi detaylar oyunu benim için çok daha inandırıcı kılıyor.
Ayrıca şut tuşuna bastığımda her pozisyonun gol olmasını sevmiyorum. O mücadele, zorluk ve kazanma hissi olmalı.

Yaptığım araştırmalarda FIFA 17 ve FIFA 18 bu konuda öne çıkıyor gibi görünüyor.

Eğer senin için en önemli şey oyuncuların hata yapması, baskı altında doğal kararlar alması ve sahada gerçek futbol temposunu hissetmekse FIFA 17 deneyimi en yakın şekilde verir.
FIFA 18 ise biraz daha yumuşatılmış ama dengeli bir versiyonudur; fazla yapay hissettirmeden oynanabilirlik açısından daha akıcıdır.
Ama bana soracak olursan tavsiyem.
En gerçekçi kariyer olarak FIFA 17'sahip aradığına oyuncu hataları, fiziksel mücadeleler ve sahadaki doğal tepkiler en insansı şekilde hissettirir.
Karar senin.

Merhaba arkadaşlar.

Ben küçükken PES 2012 ve 2013 falan oynardım ve FIFA oyunlarını hiç oynamadım. Ancak son zamanlarda futbol oyunları oynayasım geldi ve FC26 oynamaya başladım.

Oyunda en zor zorluğa kadar gelip artık onun da o kadar zorlamadığı durumlarda topluluk ince ayar çekiyor.

Her atışın gol olmaması için yapay zekanın kalecilik kabiliyetini yükseltebilirsiniz mesela.

Rüzgar ve hava durumu etkileri seçeneği de var. Özellikle bazı ortalar rüzgardan dolayı çok yanlış yerlere gidebiliyor.

Authentic gameplay seçeneği oyunu daha yavaş ve gerçekçi kılıyor.

Tarihçesine hakim olanlar eski oyunları önereceklerdir zaten ancak FC26 benim için yeterli oluyor. Mod desteği olduğu için de bir sürü mod ile kariyer modunu daha gerçekçi hale getirebiliyorsunuz.