Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Bahsettiğim rehber niteliğinde olanlar değil de "X ürünü mü yoksa Y ürünü mü daha iyi olur?" ve "X vs Y" şeklinde olanlar. Özellikle altta paylaştığım kurala benzer bir şekilde karşılaştırma ekiyle veya soru makale seçeneklerine ek olan bir seçenekle -artık tam nasıl olur bilemem bu tamamen bir öneri- sınır getirilebilir. Bu sınır ne kadar olur bilmiyorum fakat halihazırda birkaç konuda uzun süre tartışılmış ve konu açarken benzer konular da, bu konuların gözükmesine rağmen hala bu konu da sınırlama yok diye onlarca konu açılması yerine biraz daha bilinçli konu açılmasını görmek isterdim. Dediğim sistem var olan konuların tekrar tekrar açılmasını tamamen kısıtlamıyor. Mesela "PS5 vs Xbox SX" diyelim aşırı fazla konu çokluğu var ve yine de aradığın şeyi bulamadıysan konu açman tabii ki mantıklı fakat bunun da aynı alttaki kural da olduğu gibi ilgili kategorilere özel olarak bir sınırı olmalı, yani konsol tarafında sorduğun bir karşılaştırma klavye tarafında soracağın karşılaştırmaya bir sınır getirmemeli.

1774773295101.webp

Ben bu olayın özellikle şu kategoriye özel veya şuna özel olarak değil de genel anlamda yapılmasını düşünüyorum. Sonuçta bu karşılaştırmalar da bir öneri olarak sayılıyor fakat çoğu, "karşılaştırma" veya "öneri" kategorilerinde açılmıyor da direkt ürünün kategorisinde açılıyor.

Son düzenleme:
Artı -11 Eksi
Şimdi konu başlıkları her ne kadar aynı da olsa, bazen konu içeriği tamamen farklı olabiliyor. Örneğin: PS5 vs PS başlıklı bir konuyu ele aldığımızda birisi "Hikâyeli oyunlar için hangisini önerirsiniz?" konusu açabilirken diğeri "Strateji oyunları için hangisini önerirsiniz?" konusu açabiliyor. Bu bağlamda da iki konu birbirinden bağımsız oluyor.

Ekstradan sürekli olarak bir kural eklenerek kullanıcıyı sıkmak doğru gelmiyor bana.

Konuları onaylarken başlıklarına direkt olarak "PS5 vs PC" yazmak yerine "Hikâyeli oyunlar için PS5 mi yoksa PC mi alınmalı?" tarzında ibareler de eklenebilir. Bu fikre tamamım. Ancak dediğim gibi bir kısıtlama koymak pek mantıklı değil.