Evcil olur mu bilmiyorum ama size zarar vermeyecek duruma gelebilir. Bir kaç yıl önce köyde dağ yolunda yürüyüş yaparken saçma ile kanadından vurulmuş uçamayan kartal buldum. Yavruydu büyük değildi çok. Üstümdeki poları üzerine atıp yakaladım eve kadar getirdim. İlk yakalarken biraz çırpındı ama sonra elime alınca ne sesi çıktı ne de çırpınıp kaçmaya çalıştı.
Kedi köpeğimi götürdüğüm veterinerim var aradım onu, dedim böyle böyle anlar mısın. Çok bilmem ama gel bakarız dedi. Götürdüm kanadını sardı falan döndüm köye geri. Duvara üzerinde durabileceği tahta bir aparat yaptık koyduk oraya. Kıyma et falan verdik yedi. O aparat üstünde durdu bir süre. Ben tabi işim gereği merkez ile köy arası gittim geldim hep, Allahtan mesafe yarım saat uzak değil. Ben yokken babaannem dedem falan besledi. Beslerken falan asla saldırma huyu olmuyordu insanlara. Anlıyordu elimizden kapıyordu hemen zaten ufak parçalar halinde verirdik eti kıymayı falan. 2-3 hafta falan sürmüştür en fazla iyileşti uçamaya başladı. Uçtuktan sonra da ara ara gelirdi. Hatta dedem alıştırmış koluna kalın bir aparat yapmış tırnakları geçmesin diye kola falan konardı geldiğinde. Dedemin vefatından sonra da babaannemi merkeze getirdik sonra ne oldu bilmiyorum. Köye gittiğim zamanlarda da görmedim hiç.
Ama şunu diyebilirim aşırı derece yakışıklı bir hayvan ya cidden karizmatik duruyor. Kedi köpek bakan bir insanım, kartalın kolunda durması çok farklı bir duygu. :)
Kendinize alıştırıp besleyebilirsiniz. Ama asla kafese koyulacak bir hayvan olduğunu düşünmüyorum. Kırsal bir yerde eviniz varsa falan
olabilir. Kafese uygun değil.

Evcil olur mu bilmiyorum ama size zarar vermeyecek duruma gelebilir. Birkaç yıl önce köyde dağ yolunda yürüyüş yaparken saçma ile kanadından vurulmuş uçamayan kartal buldum. Yavruydu büyük değildi çok. Üstümdeki poları üzerine atıp yakaladım eve kadar getirdim. İlk yakalarken biraz çırpındı ama sonra elime alınca ne sesi çıktı ne de çırpınıp kaçmaya çalıştı.
Kedi köpeğimi götürdüğüm veterinerim var aradım onu, dedim böyle böyle anlar mısın? Çok bilmem ama gel bakarız dedi. Götürdüm kanadını sardı falan döndüm köye geri. Duvara üzerinde durabileceği tahta bir aparat yaptık koyduk oraya. Kıyma et falan verdik yedi. O aparat üstünde durdu bir süre. Ben tabii işim gereği merkez ile köy arası gittim geldim hep, Allah'tan mesafe yarım saat uzak değil. Ben yokken babaannem dedem falan besledi. Beslerken falan asla saldırma huyu olmuyordu insanlara. Anlıyordu elimizden kapıyordu hemen zaten ufak parçalar halinde verirdik eti kıymayı falan. 2-3 hafta falan sürmüştür en fazla iyileşti uçamaya başladı. Uçtuktan sonra da ara ara gelirdi. Hatta dedem alıştırmış koluna kalın bir aparat yapmış tırnakları geçmesin diye kola falan konardı geldiğinde. Dedemin vefatından sonra da babaannemi merkeze getirdik sonra ne oldu bilmiyorum. Köye gittiğim zamanlarda da görmedim hiç.
Ama şunu diyebilirim aşırı derece yakışıklı bir hayvan ya cidden karizmatik duruyor. Kedi köpek bakan bir insanım, kartalın kolunda durması çok farklı bir duygu. :)
Kendinize alıştırıp besleyebilirsiniz. Ama asla kafese koyulacak bir hayvan olduğunu düşünmüyorum. Kırsal bir yerde eviniz varsa falan
Olabilir. Kafese uygun değil.

Sen mükemmelsin dostum. Teşekkürler bu anlatım mükkemel.

Videoyu öylesine attım. Kanalda kartal videoları da var. Lakin evcilleşmesi ancak yavruyken sen bakarsan olur gibi. Onun dışında zor.