Çözüldü Kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

user427696a

Başarılı
Uzun süre kullanmayınca yapıyordu, yine yapıyor ama bu sefer görüntüyü hiç alamadım. Denediklerim;

RAM ve BIOS pil sök, tak.
Fişi çek güçe 15-20 saniye basılı tut, 5 dakika bekle aç.
Bunları denedim normalde cihaz açılırken "Dıt" diye bir ses gelir. O ses gelmeyince böyle oluyor. Nasıl çözerim?

PSU şalterini kapatıp bir süre bekleyin bakalım, fiş çekmek değil.

Bir de BIOS sıfırlamak için pil söküp takmayın, CMOS pinlerine tornavida ile kısa devre yaptırın.

PSU'yu deneyeceğim CMOS dediğiniz sanirim jbat1 başka onunla alakalı pin göremiyorum ancak bu ise etrafında yeşil bir kücük zırh var etkileşim yapıyor mu anlamıyorum.

jbat1 başka onunla alakalı pin göremiyorum ancak bu ise etrafında yeşil bir kücük zırh var etkileşim yapıyor mu anlamıyorum.

Evet o. O kapağı sökün, tornavida ile iki pinin arasına 5-10 saniye temas ettirin. Bunu yaparken PSU şalteri kapalı olsun.

O kapak varsa muhtemelen üç pin vardır, kapakla da kısa devre yapabilirsiniz. Kapağı bu sefer yandaki iki pine takıp yine 5-10 saniye sonra tekrar eski yerine takın.

Ben tornavida ile yapardım, kapak kesmiyor fazla modern. Kapağı fırlatın gitsin.

Sirayla torna vidayi 2 si birbirine degicek olarak degdirdim aynisini yeşil zırh ilede yaptım zırhı dediğiniz gibi takmadım şimdi deneyeceğim

Sirayla torna vidayi 2'si birbirine degecek olarak degdirdim aynisini yeşil zırh ile de yaptım zırhı dediğiniz gibi takmadım şimdi deneyeceğim.

Yesil zirh ile mi alaklai bilmiyorum ama şu an kasa acilmiyor ama fise takinca gelen cit sesi geliyor.

Yesil zirh olamadan acilmiyor

Son düzenleme:
Aslinda o bip sesi geliyor ancak yine goruntu yok ve bu sefer cihaz 10 15 saniye sonra yeniden baslatiyor kendini.

Şimdi dıt sesi geliyor ilerleme var. Hala aynı mı şu an?

Bu arada dıt sesi geldiğine göre bileşenleriniz epey eski, post sesi çünkü o. Postu geçip yeniden başlatması garip. Anakart neydi sizin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…