Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Oyun oynarken arada bi' monitörüm kapaniyor ama arkada her şey devam ediyor, arkadaslarim ile konusmaya devam edebiliyorum oyunu oynayabiliyorum. Kablolar yerine saglam bir sekilde takili, kablolarla kendim oynayinca goruntu gitmiyor. Ekran karti sicakliklarim yuksek degil, 120 FPS kilitli sekilde LoL oynuyorum. Cok rastgele bir sekilde oluyor bu olay ve canimi sikmaya basladi. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

• Monitor: MSI Pro MP275
  • GPU: RX5700
  • CPU: R5 5600
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max
Ekran karti haric hepsi sifir urunler, ekran kartini daha once baska monitor ile kullaniyordum. Sorun yoktu.

Çözüm
Kablo dışarıdan sağlam görünüyor olabilir lakin hasarlı olabilir. İlk öncelikle varsa diğer porta, yoksa farklı kablo dener misiniz?
Oyun oynarken arada bi' monitörüm kapaniyor ama arkada her şey devam ediyor, arkadaslarim ile konusmaya devam edebiliyorum oyunu oynayabiliyorum. Kablolar yerine saglam bir sekilde takili, kablolarla kendim oynayinca goruntu gitmiyor. Ekran karti sicakliklarim yuksek degil, 120 FPS kilitli sekilde LoL oynuyorum. Cok rastgele bir sekilde oluyor bu olay ve canimi sikmaya basladi. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

• Monitor: MSI Pro MP275
  • GPU: RX5700
  • CPU: R5 5600
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max
Ekran karti haric hepsi sifir urunler, ekran kartini daha once baska monitor ile kullaniyordum. Sorun yoktu.
Aklıma ilk gelen sürücü kaynaklı olabileceği. Ekran kartı sürücüsü güncel değilse güncellemeyi dene, güncelse de kaldırıp tekrar kurmayı dene. Son çare olarak da başka bir sürüm dene, belki sorununu çözer.

Oyun oynarken arada bi' monitörüm kapaniyor ama arkada her şey devam ediyor, arkadaslarim ile konusmaya devam edebiliyorum oyunu oynayabiliyorum. Kablolar yerine saglam bir sekilde takili, kablolarla kendim oynayinca goruntu gitmiyor. Ekran karti sicakliklarim yuksek degil, 120 FPS kilitli sekilde LoL oynuyorum. Cok rastgele bir sekilde oluyor bu olay ve canimi sikmaya basladi. sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

• Monitor: MSI Pro MP275.
  • GPU: RX5700.
  • CPU: R5 5600.
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max.

Öncelikle farklı HDMI'ya da DisplayPort kablo denemek lazım, özellikle kısa ve kaliteli kablo daha stabil olur. Monitörün güç kablosu ve adaptör bağlantısını kontrol etmek de önemli, gevşeklik veya priz kaynaklı sorun olabiliyor. Ekran kartı sürücüsünü temiz kurulum yaparak güncellemek (AMD Cleanup Utility ile kaldırıp sıfırdan yüklemek) işe yarayabilir. MSI'ın sitesinde monitör için Firmware varsa yüklenmeli. Ayrıca ekran kartını başka bir monitörde ya da monitörü başka bir bilgisayarda denemek sorunun hangi taraftan olduğunu anlamak için iyi olur. RX 5700'ün PSU'dan gelen PCI-e güç kabloları da tam oturmuş olmalı. Windows güç seçeneklerinde ekran kapanma süresi “asla” yapılmalı, Freesync/V-Sync kapatılıp denenmeli.

BIOS tarafında da güncel sürüm kullanmak önemli. “above 4G decoding” ve “resize BAR/Smart Access memory” açık olabilir, uyumsuzluk yaparsa kapatılıp test edilmeli. “pcıe mode” ayarı Auto yerine gen3 seçilirse stabilite artabiliyor. “ıntegrated graphics” kapalı olmalı ki sistem sadece ekran kartını kullansın.

Bütün bunlara rağmen sorun devam ederse büyük ihtimalle monitörün kendisinden kaynaklanıyordur ve garantiye gitmesi gerekir.

Aklıma gelenleri yazdım umarım yarımcı olur.

Hocam AMD kartlar hakkında çok fazla detaylı bilgim yok yazdıklarımı bir de siz yapay zekaya onaylatın yanlış bilgi vermek istemem bir de bu ekran kartı bayağı sorunlu bir tanıdığım almıştı bayağı başını ağrıtmıştı BIOS'tan birkaç ayarı değiştirerek sorunu çözmüştü oda.

Son düzenleme:
Monitörüm de DP girisi yok, ekran kartimda ise 1 tane HDMI cikisi mevcut. HDMI ile elle oynayinca sorun olmadigi icin onu elwmistim ama yeni kablo alip denerim.

AMD suruculerini silip yuklemistim. Ara sira sıkılıp format dahi atiyorum.

Kasaya giden guç kablosu ile monitorun guc kablosunu degistirdim ama kasa da bir kapanma falan olmadi, bende tekrar kablolari degistirdim.

ReSize BAR icin dediginiz secenekler acik durumda şu an, onlari kapattip deneyecegim.

HDMI kablosu ile ReSize BAR kapatma cozumleri mevcut şu an, ise yarar ise haberdar ederim. Olay rastgele oldugu icin donmem surebilir.

HDMI kablosu değiştirdim ve sorun bir süredir yaşanmıyor, teşekkürler.

Son düzenleme: