Kasa çeşitleri ve fan sayıları arasında farklar nelerdir?

Eagles

Üstün
Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Mesh kasa, akvaryum tip kasa, uzay kasa aralarında ki en ciddi farklar neler? Isılar, montaj rahatlığı, hava akışı, verimlilik, fiyatlar? Sıkça akvaryum tip kasa öneriliyor. Mesh kasalar, daha tercih edilebilir gibi gözüküyor benim gözümde hep.

Birbirlerine karşı artıları ve eksileri nelerdir?

Bir diğer konu da fan sayıları. Bana 3 adet ön kısımda havayı kasa içine çeken, arka kısımda da 1 adet dışarıya havayı atan egzoz fan yeterli geliyor mesela. Çok fan takmanın ne gibi artısı var görsellik dışında?

Yorumlarınızı bekliyorum bu hususta.

Mesh kasalar hava akimi konusunda en iyi kasalar. Havayi iceri ve disari ufleyen fanlarin sayisinin da ayni olmasi gerekli. Uc tane iceri uflerken icerideki 70+ derecelere cikan havayi tek fan disari yeterince tahliye edemez. On kismi da cam olan kasalarin hava akisi mesh olanlardan dusuktur. Kasanin hacmi ne kadar fazla olursa icerideki havanin sicakligi o kadar duser. Bu da bilesenlerin cabucak sogutulabilmesini saglar. Uzay kasa sadece sizin erisiminiz varsa iyi ama evde hayvan, cocuk, misafir falan varsa kazalara cok acik. Surekli bilesenleri degistirip bir seyler denemiyorsanizda cok gereksiz bence.

Akvaryum kasalarda görsellik ön plandadır ancak hava akışı düz kasalara göre bir tık daha kötüdür. Mesh kasalar genelde her kullanıcı tipine hitap eder. Uzay montaj ise ya sürekli tak çıkarla uğraşmak istemeyen, farklı bir tasarım yapan veya kasaya bütçesi kalmayanların kullandığı montaj şeklidir.

Ben 700 liraya gittim öne 120mm tek RGB Zalman fan aldım kaliteli fan yetiyor egzoda da 2 tane 80mm Rampage fan var 5070’li sistemimi soğutmaya yine yetiyor kasam da Mesh.

Mesh kasa yanlışım yoksa hava akışı konusunda en iyisi. Akvaryumun hava akışı çok iyi değil zaten o kasayı alan hava akışına değil, daha çok görüntüsünden dolayı tercih ediyor. Uzay kasa benim en son tercihim olurdu şahsen daha önceden karınca sorunu yaşayan kullanıcılar görmüştüm ve bu sıcakta pek iyi olmayabilir. Tabii bütçe kısıtlı ise o zaman en mantıklı seçenek o olur.

Sunu da ekleyeyim. "Kasam rengarenk olsun, pavyona benzesin, ben zaten ekrana degil kasanin isiklarina bakmayi seviyorum" demiyorsanizda kasa icin binlerce lira harcamayin. Gidin bilgisayarcilardan cok ucuza 200 -250 TL'ye eski midi tower kasalardan alin. Biraz modifiye ile buz gibi calisan super sessiz sistem kurabilirsiniz.

Bence en iyi soğutma sistemi daldırılmış soğutmalı bilgisayardır. Ne tozlanır, ne örümceklenir, ne paslanır ne oksitlenir. Sıvısını bile değiştirmen

Sıcaklıkları 25 derece farkettiriyor bak Thermaltake de yapmış.
Mantığı şu, pc’yi özel bir alkol türü sıvının içinde çalıştırıyor. Tüm bileşenler bir sıvının içinde. Elektriği iletmiyor, paslanmıyor, uçucu bir sıvı da değil. Tozlanmıyor da, hani insan havuzun içine atlayıp ferahlar ya, bilgisyarı da düşünmüşler.

Bende şundan var, çok memnunum. Fiyat performans olsa tavsiye edeceğim de, hiç fiyat performans ürünü değil artık. Fiyatı gereksiz yükselmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…